لوگو شرکت دانش بنیان ایران

تسهیلات

داشتن سرمایه اولیه و یا نقدینگی برای شرکت های تولیدی از معضلات مهم این روز های کشور است که با ظهور بیماری همه گیر کرونا، وضعیت پیچیده تری را برای کسب و کارها به وجود آورد. شرکت های دانش بنیان نیز این قضیه مستثنی نبودند. از سوی دیگر با رفع این مشکلات و امکان تولید کالا و ارایه خدمات از سوی شرکت های دانش بنیان، معضل بیکاری جوانان کشور که اکثرا هم از قشر تحصیل کرده و دانشگاهی هستند، نیز حل می شود.

نحوه ارزیابی شرکت های دانش بنیان

تسهیلات شرکت های دانش بنیان

داشتن سرمایه اولیه و یا نقدینگی برای شرکت های تولیدی از معضلات مهم این روز های کشور است که با ظهور بیماری همه گیر کرونا، وضعیت پیچیده تری را برای کسب و کارها به وجود آورد. شرکت های دانش بنیان نیز این قضیه مستثنی نبودند. از سوی دیگر با رفع این مشکلات و امکان تولید کالا و ارایه خدمات از سوی شرکت های دانش بنیان، معضل بیکاری جوانان کشور که اکثرا هم از قشر تحصیل کرده و دانشگاهی هستند، نیز حل می شود. سال ۱۳۹۸، در راستای حمایت از فعالیت های اقتصادی شرکت های دانش بنیان در جهت تولید و ایجاد اشتغال، مجوز داده شد تا شرکت های دانش بنیان نیز از تسهیلات صندوق توسعه ملی بهره مند شوند. تسهیلاتی که در حوزه های مختلفی مانند صنعت و معدن، صنایع تبدیلی، تکمیلی،  آب و کشاورزی اعطا می شود.این تسهیلات در دوره بازپرداخت برای صنایع در گردش یک سال و برای طرح ها هفت سال در نظر گرفته شده است. در ادامه حمایت ها از شرکت های دانش بنیان، از سال ۱۳۹۹، شرکت هایی که در حوزه ی فناوری اطلاعات و ارتباطات، دارای پروانه بهره برداری باشند نیز می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند. شرکت های دانش بنیان با در نظر گرفتن شرایط خود، می توانند با ارسال درخواست به یکی از بانک های عامل، اقدام به دریافت تسهیلات نمایند.

بنا به آمار موجود در رابطه با کسب و کارهای دانش بنیان، اغلب شرکت ها و موسسات دانش بنیان، برخاسته از دانشگاه ها و مراکز رشد پارک های علم و فناوری بوده اند. از همین رو شرکت ها و موسسات دانش بنیان می توانند برای تامین مالی خود از بانک ها و صندوق های مختلف، پس از بررسی های لازم و احراز شرایط شرکت یا موسسه برای دریافت وام، با عنوان هایی مانند کسب فناوری، نمونه سازی، ثبت اختراع و ظرفیت سازی برای وارد شدن محصولات به بازار، از تسهیلات قرض الحسنه صندوق با دوره ی باز پرداخت تا حداکثر به مدت ۳ سال استفاده نمایند. همچنین شرکت هایی که در حوزه تجاری سازی تخصصی شرکت های دانش بنیان فعالیت دارند نیز، می توانند از این تسهیلات بهره مند شوند. در صورتی که شرکت های خصوصی از این موارد بهره مند نیستند می توانند با مراجعه به بخش ثبت شرکت دانش بنیان و استعلام دانش بنیان اقدام نمایند و از این مزایا بهره مند شوند.

صندوق نوآوری و شکوفایی در راستای راه اندازی چرخه اقتصاد و شکوفایی حوزه دانش بنیان در کشور پایه گذاری شد. این صندوق با نظارت و سرپرستی معاونت علمی ریاست جمهوری در راستای اهداف و سیاست های اقتصاد غیر نفتی و پیرو قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان مصوب ۱۳۸۹/۰۸/۳۰ شروع به کار کرد.

تسهیلات شرکت های دانش بنیان
این صندوق تنها در جهت شرکت های دانش بنیان تاسیس شد و فقط به شرکت ها و موسسات این حوزه خدمت رسانی انجام دهد. این صندوق با ۳۰ هزار میلیارد کار خود را آغاز کرد و حداکثر در مدت ۳ سال از صندوق توسعه ملی تامین می شود. صندوق با استفاده از سرمایه اولیه، کمک های دولت همچنین سود تسهیلات و سرمایه گذاری های خود ملزم به حفظ کردن سرمایه صندوق است. با استناد به قانون مجلس پس از ۳ سال و هر ساله نیم درصد از بودجه کل کشور به صندوق اختصاص دارد. از سویی دیگر منابع دیگری در جهت تامین منابع مالی صندوق نیز وجود دارد، مانند دریافت کمک یا سرمایه گذاری افراد حقیقی یا حقوقی، شرکت ها یا موسسات دولتی وابسته و تابع آن ها، نهاد های عمومی غیر دولتی، بانک ها و شهرداری و … . این صندوق می تواند از این منابع کمک بگیرد. در همین راستا صندوق نوآوری و شکوفایی زیر نظر معاونت علمی ریاست جمهوری، اقدام به تامین مالی و برطرف نمودن نیازهای مالی شرکت ها و موسسات دانش بنیان نموده است.

برای ثبت نام تسهیلات اشتغال دانش بنیان چه مراحلی را باید طی کنیم؟

اگر شما هم جز آن دسته از افرادی هستید که قصد دریافت تسهیلات دانش بنیان را دارید باید بدانید که برای این کار مراحل خاصی وجود دارد. در صورتی که این مراحل را به دقت طی نکنید احتمالا در طول پروسه دریافت این تسهیلات با مشکلات و چالش‌های بسیار زیادی مواجه خواهید شد. در اولین مرحله برای دریافت این تسهیلات شما باید وارد سامانه غزال شده و در این سامانه ثبت‌نام کنید. دقت داشته باشید که اگر پیش از این در سامانه غزال ثبت‌نام کرده‌اید تنها کاری که باید انجام دهید این است که نام کاربری و رمز عبور خود را وارد کرده و وارد این سامانه شوید.

در صورتی که در این سامانه پیش از این ثبت‌نام نکرده‌اید باید ابتدا مراحل ثبت‌نام در این سامانه را طی کنید که کاری بسیار ساده و راحت است. پس از این‌که وارد این سامانه شدید باید نوع تسهیلاتی که مدنظر دارید را وارد کنید. دقت داشته باشید که اگر برای اولین‌بار است که وارد این سامانه می‌شوید باید ابتدا اطلاعات و مدارک مربوط به شرکت دانش بنیان خود را در این سامانه بارگذاری کنید. فرایند بررسی این مدارک بسیار سریع است و معمولا طی چند روز قابل انجام خواهد بود.

بعد از این‌که نوع تسهیلات مدنظر خود را نیز انتخاب کردید در گام بعدی به منظور دریافت تسهیلات دانش بنیان درخواست خود را برای ثبت شرکت دانش بنیان برسانید که با این کار یک کد رهگیری برای شما ارسال خواهد شد. در گام بعدی درخواست شما به منظور دریافت این تسهیلات به دبیرخانه صندوق نوآوری و شکوفایی ارسال می‌شود و شرایط شرکت دانش بنیان شما موردبررسی و ارزیابی قرار می‌گیرد. در این مرحله یک کارشناس وظیفه رسیدگی به پرونده شرکت شما را برعهده می‌گیرد.

نکته بسیار مهمی که در اینجا باید به آن دقت داشته باشید این است که کارشناس انتخاب شده معمولا در شرکت شما حضور پیدا می‌کند و از این طریق شرایط مالی و مالیاتی شرکت شما را مورد بررسی قرار می‌دهد. این کارشناس معمولا در زمینه مسائل مالی دارای تخصص زیادی است و همین عامل نیز به او کمک می‌کند تا شرایط شرکت شما را به بهترین شکل ممکن بررسی کند. پس از این‌که کارشناس مربوطه گزارش کاملی را از شرایط شرکت شما تهیه کرد این گزارش را در اختیار دبیرخانه قرار می‌دهد.

پس از این‌که گزارش در اختیار دبیرخانه قرار گرفت جلسه دیگری به منظور بررسی شرایط شما برگزار می‌شود و نتیجه نهایی در این جلسه مشخص خواهد شد. در صورتی که همه‌چیز مورد تایید قرار بگیرد در همین جلسه نوع وثیقه‌ای که شما باید برای دریافت وام ارائه دهید، نحوه پرداخت تسهیلاتی که دریافت می‌کنید و مواردی از این قبیل نیز مشخص خواهند شد و به شما ارائه می‌شوند. در گام آخر نیز شما باید موارد مشخص شده را تهیه کرده و در اختیار دبیرخانه قرار دهید تا تسهیلات دانش بنیان موردنیاز خود را دریافت کنید.

پس از این‌که موارد موردنیاز در اختیار دبیرخانه قرار گرفت مبلغ تسهیلات به حساب شرکت که وارد سامانه کرده‌اید، واریز خواهد شد و شما می‌توانید به‌عنوان مدیر شرکت دانش بنیان این مبلغ را از حساب شرکت بردارید و عملا تاسیس دانش بنیان خود را قطی بدانید.

خدمات مالی و اعتباری صندوق نوآوری شکوفایی:

خدمات مالی و اعتباری صندوق نوآروی و شکوفایی عبارتند از:

تسهیلات مالی

ضمانت نامه

سرمایه گذاری

توانمند سازی(کمک بلاعوض)

در ادامه حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی، همزمان با فراگیری ویروس کرونا، مدیریت توانمندسازی صندوق نوآوری و شکوفایی اعلام کرد که در سال ۱۳۹۹ نیز از حضور مستقل شرکت ها ئو موسسات دانش بنیان در نمایشگاه های داخلی و بین المللی حمایت خواهد کرد. در فهرست نمایشگاه های سال ۱۳۹۹، بیش از ۱۳۰ اکسپو و نمایشگاه بین المللی و داخلی وجود دارد که میزان هزینه های حمایتی از حضور هر شرکت یا موسسه دانش بنیان در این نمایشگاه ها ۲۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.

بهره مندی از تسهیلات دانش بنیان
آمار مقایسه ای تسهیلات دانش بنیانآمار مقایسه ای اعطای تسهیلات

بنا به آمار منتشر شده، تسهیلات اختصاص داده شده به شرکت ها و موسسات دانش بنیان، موجب نمونه سازی ۱۲۵ محصول جدید شده است. در ادامه نیز، ۲۱ دفتر کار و ۲۵ خط تولید جدید تجهیز و راه اندازی شده است که اشتغال مستقیم حداقل ۸۵۰ نفر را در بر داشته است. پرداخت ۲۶۷ میلیارد تومان تسهیلات به ۱۸ صندوق پژوهش و فناوری، زمینه فعالیت گسترده این صندوق ها در سراسر کشور فراهم کرده است. اتفاقی که با همکاری ۱۲ بانک، بیش از ۳ برابر منابع اهرمی شده، تسهیلات اعطا شده است.

آمار مقایسه ای تسهیلات اعطا شده بر حسب حوزه های فناوری در سال ۱۳۹۸

میزان مبلغ تسهیلات اعطا شده هر حوزه، با توجه  عوامل متعددی از جمله میزان سرمایه بری و ارزش محصولات و همچنین نوع تقاضاهای دریافتی اعم از نمونه سازی، سرمایه در گردش و … بستگی دارد.از این رو،  مقدار و تعداد تسهیلات اختصاص داده شده در هر حوزه متناسب با تعداد شرکت های فعال در همان حوزه بوده است.

تسهیلات به شرکت های دانش بنیان

ارائه وام به شرکت های دانش بنیان

در همین راستا صندوق نوآوری شکوفایی زیر نظر معاونت علمی ریاست جمهوری، اقدام به تامین مالی و برطرف نمودن نیازهای مالی شرکت های دانش بنیان نموده است. از جمله این اقدامات می توان به موارد زیر اشاره نمود:

درخواست مشاوره رایگان

( جهت دریافت مشاوره رایگان از گروه دانش بنیان کلیک کنید. )

پکیج های مشاوره شبکه دانش بنیان ایران

فرم درخواست مشاوره

جهت هماهنگی برای جلسه مشاوره آنلاین یا حضوری لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره درج شده تماس بگیرید.

۴.۶/۵ - (۸ امتیاز)

‫12 نظر

  • کامیابی گفت:

    سلام وقت بخیر
    وام تاسیس شرکت دانش بنیان تو چه مدت زمانی دریافت میشه و بازپرداختش به چه صورتی هست؟

  • میلاد بختیاری گفت:

    ۴ماهه درخواست دادیم واممون جوابش نیومده ،دلیلش چیه

  • هستی گفت:

    وام دانش بنیان چند درصده؟

  • هستی گفت:

    وام دانش بنیان چند درصده؟

  • محمد هدایتی گفت:

    سلام
    نرخ بهره برای شرکت های نوپا چقدر است؟

  • حمید سوری گفت:

    برای تولید ظروف یکبار مصرف گیاهی وام میخواستم.
    چقدر میتونیم از صندوق نوآوری و شکوفایی وام بگیریم؟

  • کمال گفت:

    برای شوینده چقدر وام میدن

  • کمال گفت:

    برای شرکت تازه تأسیس کارخانه شوینده

  • نعمت محمدی گفت:

    باسلام بنده چند تا طرح بسیار عالی درزمینه ی آلودگی هوا وتولیدنوعی ابزار از وسایل دورریز پلاستیک که محیط زیست را خراب کرده اند وایجاد مقاومت بسیار بالا در زمینه ی ترک اسفالت دارم که آماده ی ارایه می باشم

  • دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
    جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.