شرکت های دانش بنیان

انواع شرکت های دانش بنیان

برای آشنایی با انواع شرکت های دانش بنیان، ابتدا لازم است که در مورد انواع این شرکت ها، مطالبی را گفته شود. به طور کلی ، شرکت های دانش بنیان به دو دسته شرکت های تولیدی و شرکت های نوپا تقسیم می شوند. در ادامه این تقسیم بندی، هر یکی از این گروه های اصلی نیز به دو زیر مجموعه تقسیم بندی می شوند. در ادامه این مطلب، دسته بندی ها و نوع تقسیم بندی شرکت های دانش بنیان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

انواع شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان تولیدی

دانش بنیان تجاری سازی

دانش بنیان تجاری سازی

یکی از مهم ترین معضلات و مشکلات شرکت های دانش بنیان، تجاری سازی برند و فروش محصولات آن هاست. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با به کارگیری  شرکت‌هایی که خدمات آن ها در راستای سهولت در روند فعالیت و رونق کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان و یا فناور (غیر دانش بنیان) است، شرکت هایی را، با عنوان شرکت‌های دانش بنیان تجاری سازی مورد تأیید قرار داده است.

به همین منظور در بخش تجاری سازی فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان ، قسمتی در خصوص شرکت‌هایی که با خدمات خود باعث رونق بخشیدن به کسب و کار شرکت های دانش بنیان یا فناور می‌شوند، قرار داده شده است تا شرکت های فعال در این حوزه بتوانند در مورد دسته‌های موجود و مورد تأیید در بخش تجاری اطلاعات کسب کنند و این مشکل گذر کنند.

در تعریف تجاری سازی آمده است:  تبدیل یافته های جدید و ایده های پژوهشی به محصولات، خدمات و فن آوری های قابل ارائه به بازار.ت جاری سازی را می توان، ورود یک فکر و اندیشه و یا فناور به بازار تعریف کرد.

دانش بنیان فرآیندی و خدماتی

شرکت هایی که با به کارگیری تجهیزات و فرآیندهایی که در  آیین نامه ارزیابی و تشخیص شرکت های دانش بنیان ذکر شده است، اقدام به تولید محصولات غیر دانش بنیان نمایند، می‌توانند تاییدیه دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) را دریافت کنند. لازم به یادآوری است که تنها تفاوتی که میان شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو(صنعتی) با شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک وجود دارد، فقط در عدم بهره مندی از معافیت مالیاتی است.

شرکت دانش بنیان نرم و هویت ساز

دانش بنیان نرم و هویت ساز

با پیگیری های مداوم و حمایت های معاونت علمی رئیس جمهور، ستاد نرم و هویت ساز در معاونت علمی ریاست جمهوری ایجاد شد و اقدام به تدوین آیین نامه در این حوزه نمود. شرکت های فعال در حوزه فناوری های نرم، می بایست مانند سایر شرکت های دانش بنیان از محصولات دانش بنیان با تکنولوژی پیچیده و فناوری سطح بالا برخوردار باشند. همچنین ویژگی های  مالی، فنی و تحقیق و توسعه  استفاده شده در نیز در این شرکت ها مورد بررسی قرار می گیرد.لازم به یادآوری است که تفاوت شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی)  با شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک فقط در عدم بهره مندی از  معافیت های  مالیاتی است.

دانش بنیان حوزه EPC

به مجموعه شرکت هایی که درآمدشان حاصل از اجرای پروژه های مهندسی، پیمانکاری و ساخت EPC  است،  با در نظر گرفتن این نکته که حداقل ۱۰% پروژه شامل معیار های دانش بنیان باشد، می توانند اعتبارنامه دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی) را دریافت نمایند..لازم به یادآوری است که تنها تفاوت شرکت‌های دانش بنیان تولیدی نوع دو (صنعتی)  با دیگر شرکت های دانش بنیان تولیدی نوع یک، فقط در عدم بهره مندی از معافیت مالیاتی است.

شرکت های دانش بنیان EPC
سوالات متدوال در خصوص شرکت های دانش بنیان

دانش بنیان همچون یک گواهینامه است، که برای شرکت ها دریافت می شود. این مجوز به شرکت هایی اعطا می‌شود که، تولید کننده محصولاتی با فناوری تولید مدرن باشند.

شرکت ها می توانند به صورت مستقیم و مستقل در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای درخواست مجوز دانش بنیان اقدام کنند ، با می توانند برای دریافت تضمینی این مجوز از طریق شبکه دانش بنیان ایران اقدام کنند.

در حال حاضر شش مدل شرکت دانش بنیان وجود دارد. ۱- شرکت دانش بنیان تولیدی نوع یک ۲- شرکت دانس بنیان تولیدی نوع دو ۳- شرکت دانش بنیان تولیدی نوع سه ۴- شرکت دانش بنیان نوپا نوع یک ۵- شرکت دانش بنیان نوپا نوع دو ۶- شرکت دانش بنیان نوپا نوع سه

درخواست مشاوره رایگان

( جهت دریافت مشاوره رایگان از گروه دانش بنیان کلیک کنید. )

پکیج های مشاوره شبکه دانش بنیان ایران

فرم درخواست مشاوره

جهت هماهنگی برای جلسه مشاوره آنلاین یا حضوری لطفا فرم زیر را تکمیل نمایید و یا با شماره درج شده تماس بگیرید.

۴.۶/۵ - (۷ امتیاز)

‫۱۷ نظر

  • حاتمی گفت:

    شرکت های دانش بنیان نوع ۳ را هم توضیح میدهید؟

  • سید علی موسوی خامنه ای گفت:

    آیا شرکتهای خصولتی هم قابل دانش بنیان شدن هستند؟

  • محمد گفت:

    سلام .یک سوالی که من دارم این هست که شرکتی که دانش بنیان تولیدی نوع ۲ هست پس از ۳ سال تاریخ دانش بنیانی تموم میشه و محصولی که با آن دانش بنیانی گرفته به تولید انبوه رسیده است آیا پروژه و محصول جدید نداشته باشه باز هم تمدید میشه اعتبارش ؟

  • محسن گفت:

    اخیرا نمایشگاهی از ۴۴ شرکت دانش بنیان در مترو میدان ولیعصر برگزار شده. متاسفانه من موفق نشدم به انجا برم. میشه این شرکت ها را معرفی کنید .اگر وب سایت یا پیجی برای معرفی محصولاتشون دارن. تشکر

  • نگار گفت:

    در فرایند ارزیابی دانش بنیان، چگونه از حفظ محرمانگی اطلاعاتی که در اختیار شما قرار میدهم، مطمئن شوم؟

    • شبکه دانش بنیان ایران گفت:

      همه اطلاعاتی که از شرکت های در حال ارزیابی دانش بنیان شدن در اختیار ما قرار می گیرد، طبق قرار داد حفظ محرمانگی منعقد شده بین طرفین محفوظ می ماند.

  • محمد گفت:

    سلام وقت بخیر. من در خصوص دانش بنیان شدن شرکت توی شهرستان های مختلف صحبت های متفاوتی شنیدم.. ممنونتون میشم یه راهنمایی بفرمایید که توی شهرستان های کوچیک چطور میشه دانش بنیان شد؟

  • ستاری گفت:

    ممنون از سایت خوبتون یه سوال شما در زمینه محصولات پتروشیمی هم مشاوره دانش بنیان میتونین بدین؟

  • رضا حیدری گفت:

    ما یک شرکت در حوزه نرم افزاری هستیم که یک نرم افزار سازمانی با تحلیل های مختلف داریم میخواستم بپرسم آیا میتونیم ما تاییدیه شرکت های دانش بنیان را دریافت کنیم ؟ آیا شما به ما میتوانید در این زمینه مشاوره بدید ؟
    تشکر

  • عارف گفت:

    ?جامع و کامل

  • حامد گلدسته گفت:

    بنده یک کارگاه نولید پروتز های دندانپزشکی پر انواع مختلف داشته که تمام تلاش خویش را با تکیه بر تجربه و دانش خویش و همکارانم بر ارایه محصولی با‌کیغیت برتر قرار داده ایم ایا این محصول در زمره تولیدات دانش بنیان قرار میگیرد

    • شبکه دانش بنیان ایران گفت:

      سلام. مهمترین مسئله در حوزه دانش بنیان، بحث تکنولوژی محصول هست که باید یک تیم فنی قوی حداقل ۶ماه روی این محصول کار کرده باشند و اینکه بررسی بشه که دقیقا چه تکنولوژی هایی رو پیاده سازی کردید. جهت اطلاعات بیشتر میتونید با شماره ۰۲۱۲۶۷۱۴۵۱۷ تماس بگیرید که همکاران راهنماییتون کنند

  • محسن ابراهیمی گفت:

    ممنون از مطلب بسیار مفید و جامع

  • نظر شما با موفقیت ارسال شد.

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
    جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.