لوگو شرکت دانش بنیان ایران

روند دانش بنیان شدن شرکت های حوزه برق و الکترونیک

شرکت های دانش بنیان حوزه برق و الکترونیک

هنگام صحبت از برق و الکترونیک، اکثر افراد به ساختارهای برق رسانی و تجهیزات رایانه ای فکر می کنند. اما از نگاه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان متولی اصلی حوزه دانش بنیان، حوزه برق و الکترونیک شامل زیرشاخه های بسیار متنوع تری می شود. انواع سخت افزارهای رایانه ای، لیزر و مشتقات آن، انواع قطعات میکرو الکترونیکی، انواع تجهیزات مداری، ادوات نیروگاهی، ادوات توزیع، ماشین های الکتریکی و انواع ادوات برق قدرت تنها بخشی از محصولاتی است که در این حوزه می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند. این زمینه کاری یکی از حوزه های دانش بنیان است که در اکثر استان های کشور اکثریت تعداد گواهی های صادره از جانب معاونت علمی را دریافت کرده است.

چه شرکت هایی در این حوزه می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند؟

این حوزه که در فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان با عنوان کامل حوزه برق و الکترونیک، لیزر و فوتونیک شناخته می شود، در برگیرنده ۱۲ زیرشاخه متفاوت است که هر کدام شامل تعداد بی شماری محصول هستند. به طور کلی، این زیرشاخه ها عبارتند از:
  • سخت افزارهای الکترونیکی و رایانه ای: شامل طراحی و ساخت بردهای پردازش، ابزارهای ذخیره سازی، ادوات ورودی و خروجی مانند چاپگرها و پرینترها، طراحی و ساخت رایانه های قابل حمل، ادوات هوشمند قابل حمل، سخت افزار شبکه، سامانه های پردازشی متمرکز و توزیع شده، شبکه حسگر بی سیم، سامانه های خاص منظوره هوشمند مانند استودیوهای مجازی و تجهیزات صدا برداری، طراحی و ساخت سامانه های کنترل هوشمند سخت افزاری یکپارچه، طراحی و ساخت سیستم های هوشمند اتوماسیون و سامانه های مرتبط با اینترنت اشیا.
  • میکروالکترونیک: طراحی و ساخت قطعات پایه الکترونیکی و طراحی و ساخت مدارات مجتمع زیرشاخه های این دسته هستند.
  • مدارهای الکترونیکی: تجهیزات ساخت و تولید مدارهای الکترونیکی، طراحی و ساخت مدار پیشرفته در این دسته قرار می گیرند.
  • تولید: تجهیزات و ابزارهای نیروگاهی مانند سیستم تحریک، کلید ژنراتور و گاورنرهای نیروگاهی در این دسته قرار می گیرند.
  • انتقال: شامل پست های انتقال، کابل های انتقال (محدوده ولتاژ بالای ۲۳۰ کیلوولت) و تجهیزات جانبی انتقال مانند بوشینگ ۱۳۲ کیلوولت و بیشتر.
دانش بنیان حوزه برق و الکترونیک
  • توزیع: ذخیره سازهای انرژی مانند ابرخازن ها و تجهیزات شبکه های توزیع مانند انواع ترانس های صنعتی.
  • ماشین های الکتریکی: شامل ماشین های القایی، ماشین های سنکرون با توان بالای ۵۰۰ کیلووات، ماشین های تک فاز با راندمان بالاتر از ۶۵ درصد، ماشین های DC با راندمان بالاتر از ۹۰ درصد و توان بالاتر از ۵۰۰ کیلووات، انواع موتورهای پیشرفته با شرایط عملکردی بهینه، انواع ماشین های خطی و ماشین های ابررسانا.
  • الکترونیک قدرت: شامل انواع مبدل با سطح فناوری بالا، انواع ادوات facts مانند SVC، PST و IPFC با شرایط عملکردی صنعتی، انواع فیلترها، انواع UPSهای صنعتی، منابع تغذیه و درایوها.
  • اندازه گیری و ابزار دقیق: شامل طراحی و ساخت انواع حسگر، تجهیزات اندازه گیری دقیق و تجهیزات الکترونیکی آزمون های دقیق.
  • سامانه های کنترل و اتوماسیون صنعتی: شامل سامانه های اتوماسیون صنعتی، سخت افزارهای اتوماسیون صنعتی مانند RTUها، انواع ECU، انواع ربات و تجهیزات مربوط به آنها.
  • تجهیزات ارتباطی، مخابراتی، اویونیک و هوافضا: شامل تجهیزات ارتباطی و مخابراتی بی سیم، تجهیزات ارتباطی و مخابراتی با سیم، سوئیچ ارتباطات، تجهیزات امنیت ارتباطات، جنگال، آنتن، تجهیزات رادیویی، پخش صدا و سیما، اویونیک و قطعات مخابراتی و الکترونیکی هوافضا، رادار و تجهیزات هدایت و ناوبری.
  • لیزر و فوتونیک: تجهیزات مخابرات نوری، سامانه های تشخیصی و اندازه گیری، سامانه های تصویربرداری نوری، مواد نوری مانند انواع کریستال های فوتونیک، سامانه ها و تجهیزات اپتیکی پیشرفته، لایه نشانی، لیزرهای پزشکی، اپتیک پزشکی، لیزرهای صنعتی و تحقیقاتی، لیزرهای با کاربرد دفاعی، منابع نور، آشکارسازها، تجهیزات مشاهده و رصد، دوربین های پرسرعت و سامانه های مربوط به فناوری های نوین مانند اپتیک کوانتومی.
 

گواهی دانش بنیان در این زمینه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

به عنوان حوزه ای که در کشور بسیار مورد توجه فعالان بوده و شرکت های متعددی در این زمینه فعالیت می کنند، عمده تسهیلات دانش بنیان در زمینه برق و الکترونیک به دلیل گستردگی و پوشش سراسری این تسهیلات استفاده می شوند. در حال حاضر، ۱۱۰ برنامه حمایتی و تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان تدارک دیده شده است که به هدف حمایت و کمک به رشد شرکت های فعال در این زمینه اختصاص یافته است. برخی شرکت ها ممکن است به معافیت های مالیاتی و گمرکی نیاز داشته باشند و برخی دیگر ممکن است به تسهیلات استقرار، توسعه بازار و راه اندازی خط تولید انبوه علاقمند باشند. برخی از این تسهیلات عبارتند از:
  • تسهیلات معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان
  • تسهیلات معافیت گمرکی محصولات دانش بنیان یا مواد و تجهیزاتی که برای ساخت آنها مورد نیاز شرکت هستند
  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • تسهیلات توسعه بازار
  • کمک به راه اندازی خط تولید
  • درخواست وام
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی
دانش بنیان حوزه برق و الکترونیک

فرایند دریافت گواهی دانش بنیان در این زمینه به چه شکل است؟

کلیت این فرایند برای شرکت های این حوزه شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ایجاد و توسعه محصول مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی محصول و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی محصول می پردازند. در نهایت، در صورتی که محصول دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.
نتیجه گیری به طور کلی شرکت های حوزه های برق و الکترونیک نیز می توانند به اخذ گواهی نامه دانش بنیان بپردازند. اما باید پیش از هر چیزی به این نکته توجه داشت که دانش بنیان شدن صرفا یک گواهی نامه است که به یک محصول خاص اختصاص داده می شود. گروه مشاورین شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از اصلی ترین گروه های مشاوره دانش بنیان در ایران، افتخار دارد تا به ارائه محصولات خاص بپردازد. از این رو کارشناسان این گروه در همه ساعته آماده ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان هستند.
سوالات متداول
  • آیا برای دریافت تأییدیه دانش بنیان نیاز به ثبت شرکت است؟
بله. تنها یک فرد حقوقی می تواند درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نماید.  
  • منظور از تکمیل بودن محصول برای دانش بنیان چیست؟
در زمینه برق، الکترونیک، فوتونیک و تجهیزات مخابراتی منظور از تکمیل بودن محصول ارائه حداقل یک نمونه آزمایشگاهی از محصول به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است.  
  • آیا شرکت های متقاضی در این زمینه باید مجوز خاصی برای دستگاه خود داشته باشند؟
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری استاندارد خاصی را برای مجوزهای محصولات این حوزه در نظر نگرفته است، اما این امر بدیهی است که استانداردهای ایمنی و تأییدیه های ازمایشگاهی محصولات می توانند در فرایند دریافت گواهی دانش بنیان اثرگذاری بسیار قابل توجهی داشته باشند.
۳.۳/۵ - (۱۵ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.