لوگو شرکت دانش بنیان ایران

روند دانش بنیان شدن شرکت های حوزه تجاری سازی

شرکت های دانش بنیان حوزه تجاری سازی

شرکت های فعال در این زمینه به طور ویژه خدماتی ارائه می کنند که می تواند به بهبود شرایط کاری و گسترش و اشاعه اقتصاد دانش بنیان کمک نماید. از آنجایی که اقتصاد دانش بنیان یک طرح اقتصادی کلان بوده و قادر است محدودیت های وابستگی کشور به اقتصاد نفتی را کاهش دهد، در اولویت توسعه کشور قرار گرفته و رشد آن امری الزامی برای کشور است. در همین راستا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان متولی اصلی حوزه دانش بنیان، شرایط حمایتی خاصی برای مجموعه های یاری دهنده و شتاب دهنده در این زمینه در نظر گرفته است.

 

چه شرکت هایی در این حوزه می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند؟

شرکت های حوزه تجاری سازی دانش بنیان در فهرست کالاها و محصولات دانش بنیان دارای دسته بندی های زیر هستند:

  • خدمات ارزیابی: تهیه طرح کسب و کار، امکان سنجی، ارزیابی فنی و ارزش گذاری دانش فنی حوزه دانش بنیان
  • خدمات حقوقی و مالکیت فکری: جستجو و تحلیل اختراع خارجی (پتنت)، دعاوی حقوقی مالکیت صنعتی، مشاوره و خدمات حقوقی قراردادهای حوزه دانش بنیان
  • خدمات تبادل فناوری: شامل واسطه گری محصولات B2B و B2G و مشاوره خرید و انتقال فناوری.
  • خدمات توسعه بازار: تحقیقات بازار، تدوین برنامه بازاریابی، اجرای برنامه بازاریابی، خدمات طراحی صنعتی، تدوین استانداردهای پژوهش محور و مدیریت صادرات که همگی باید در حوزه دانش بنیان انجام شده باشند.
  • خدمات مالی و سرمایه گذاری: سرمایه گذاری، تسهیلات مالی، خدمات جذب سرمایه و ضمانت نامه در زمینه دانش بنیان.
  • خدمات مدیریت فناوری و کسب و کار: مشاوره و پیاده سازی فرایندهای مدیریت، مشاوره جذب و بکار گیری نیروی انسانی متخصص و مدیریت دانش که همگی باید در حوزه دانش بنیان انجام شده باشند.
  • شتاب دهی و توسعه گری نواحی فناوری: ارائه خدمات شتاب دهی، توسعه گری و فضای کار اشتراکی.
  • خدمات سیاست گذاری: تدوین اسناد و برنامه های توسعه به شرط تأیید دستگاه های مرتبط.

گواهی دانش بنیان در این زمینه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

به دلیل اینکه این قبیل از شرکت ها در واقع خدمات ارائه می کنند، بخش قابل توجهی از تسهیلات حوزه دانش بنیان عملا برای آنها کاربردی نخواهد داشت. با این حال تسهیلات استقرار، وام، حضور در نمایشگاه ها و تبلیغات مهمترین تسهیلاتی هستند که به این مجموعه ها برای گسترش کارشان کمک رسانی می نمایند. به طور کلی، برخی از این تسهیلات عبارتند از:

  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • درخواست وام
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی

شرکت های دانش بنیان حوزه تجاری سازی

فرایند دریافت گواهی دانش بنیان در این زمینه به چه شکل است؟

کلیت این فرایند برای شرکت های این حوزه شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ارائه خدمت مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی خدمت و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده به منظور تأیید صحت فرایند را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی می پردازند. در نهایت، در صورتی که خدمت دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.


نتیجه گیری

به طور کلی شرکت های حوزه های نانو نیز می توانند به اخذ گواهی نامه دانش بنیان بپردازند. اما باید پیش از هر چیزی به این نکته توجه داشت که دانش بنیان شدن صرفا یک گواهی نامه است که به یک محصول خاص اختصاص داده می شود. گروه مشاورین شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از اصلی ترین گروه های مشاوره دانش بنیان در ایران، افتخار دارد تا به ارائه محصولات خاص بپردازد. از این رو کارشناسان این گروه در همه ساعته آماده ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان هستند.


سوالات متداول

  • آیا برای دریافت تأییدیه دانش بنیان نیاز به ثبت شرکت است؟

بله. تنها یک فرد حقوقی می تواند درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نماید.

 

  • منظور از خدمات مستعد برای دانش بنیان چیست؟

حوزه تجاری سازی در واقع عملکرد مجموعه های همکار با حوزه دانش بنیان را مورد حمایت قرار می دهد. بنابراین، خدماتی که در این زمینه دانش بنیان می شوند همگی متمرکز بر رشد و توسعه اقتصاد دانش بنیان هستند.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.