لوگو شرکت دانش بنیان ایران

دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال

شرکت های دانش بنیان حوزه ارز دیجیتال

حوزه ارز دیجیتال در سالیان اخیر به دلیل پتانسیل بالای این عرصه و رشد فوق العاده سریع رمز ارزها، به شدت مورد توجه اقشار مختلف جامعه قرار گرفته است. معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز به عنوان نهاد مسئول بحث دانش بنیان و یکی از ارگان هایی که در کشور بیش از بقیه فناوری و پیشرفت های روز جهان را لمس می کند، به پتانسیل کار شرکت های جدید در این حوزه توجه خاصی مبذول داشته است و برنامه های حمایتی دانش بنیان در حال حاضر شامل شرکت های فعال در زمینه پلتفرم های ارز دیجیتال هم می شود. لازم به ذکر است که پلتفرم های حوزه ارز دیجیتال عمدتاً زیرشاخه حوزه نرم افزار قرار می گیرند و قواعد بررسی محصولات در این زمینه از قوانین حوزه نرم افزارهای دانش بنیان تبعیت می کنند. می توانید این بحث را به طور کامل در صفحه مربوط به شرکت های دانش بنیان حوزه نرم افزار مشاهده کنید. دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال بسیار مهم است.

چه شرکت هایی در این حوزه پتانسیل دریافت تأییدیه دانش بنیان دارند؟

حوزه رمزارز و محصولاتی که در این زمینه به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای ارزیابی ارائه می شوند، معمولاً ساختار مجازی داشته و بر پایه حوزه نرم افزار هستند. در این زمینه محصولات باید ویژگی های متعددی داشته باشند که مهمترین آنها برای ارز دیجیتال عبارتست از: تولید در شرکت: اولین اصل مهم در این حوزه، مشابه حوزه نرم افزار، بومی بودن تولید و توسعه محصول مورد نظر است. شرکت های متقاضی نباید برای توسعه ساختار سیستم خود از یک نمونه ساختار نیم آماده استفاده کرده و آن را توسعه داده باشند، بلکه تمامی فرایند رشد محصول باید در خود شرکت و توسط پرسنل فنی آن صورت پذیرفته باشد. کدنویسی، بررسی و رفع نواقص سامانه های ارز دیجیتال نیز باید در تمام مراحل در شرکت انجام شده باشد. دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال به کارگیری فناوری سطح بالا (high tech): محصول باید از سطح فناوری بالایی برخوردار باشد که آن را اصطلاحاً های تک می نامند. محصول باید برای تجهیزات در حال استفاده و برای کاربری مدرن توسعه یافته باشد و قادر باشد نیاز کنونی پلتفرم هدف خود را مرتفع کند. اگر پلتفرم هدف یک سامانه آنلاین است، باید به هوش مصنوعی و توانایی مدیریت حجم بالایی از تراکنش ها و عملکردهای کاربری مجهز شده باشد. همچنین، زیرساخت های امنیتی پلتفرم برای حفظ اسرار کاربران نیز به شدت مد نظر قرار می گیرد. تکمیل بودن: این ویژگی به طرح اولیه محصول برمیگردد. زمانی که متقاضی درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را مطرح می کند، باید تمامی ماژول های مد نظر محصول تکمیل شده باشند و محصول عملاً در مرحله ای قرار داشته باشد که بتوان آن را به یک مشتری بالقوه عرضه کرد. بعد از ثبت نام در سامانه دانش بنیان، شرکت ها قادر نخواهند بود برای تکمیل محصول خود و رفع نواقص از معاونت زمان اضافی درخواست کنند و در صورتی که محصول ارائه شده به ارزیاب فاقد توانایی های ذکر شده در مدارک و اطلاعات باشد، از سوی معاونت علمی رد می شود. در کنار این موارد، دیگر نکته مهم ساختارهای مبتنی بر رمزارز و ارز دیجیتال این است که پلتفرم اجرا شده باید در عمل دارای سطح کاربر قابل توجهی باشد تا توانایی ادعایی شرکت در خصوص سامانه به طور عینی به اثبات رسیده باشد. هر چقدر میزان تراکنش و بازدید روزانه سایت بیشتر باشد، بیشتر می توان به پتانسیل این قسمت و در نتیجه دریافت تأییدیه دانش بنیان امیدوار بود. چطور میتوان به دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال دست یافت؟

گواهی دانش بنیان در این حوزه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

ارز دیجیتال حوزه ای است که معمولا خروجی آن یک سامانه یا پلتفرم دیجیتال در فضای مجازی است. به همین دلیل، بسیاری از تسهیلاتی که کاربری های فیزیکی برای شرکت ها دارند (مانند تسهیلات توسعه کارگاه، تسهیلات گمرکی، لیزینگ و…) عملا برای شرکت های فعال در این حوزه کاربردی ندارند. اما تعداد بالا و تنوع قابل توجه برنامه های حمایتی دانش بنیان، قادر است پاسخگوی نیاز این شرکت ها در زمینه های دیگر نیز باشد، زمینه هایی مانند:
  • تسهیلات معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان
  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • تسهیلات توسعه بازار
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی
این تسهیلات تنها بخشی از تسهیلاتی است که به شرکت های دانش بنیان حوزه نرم افزار تعلق می گیرد و بسیاری از این شرکت ها می توانند از طریق فهرست خدمات دانش بنیان موارد مناسب تری برای فرایند عملیاتی خود پیدا کنند. دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال

روند دانش بنیان شدن شرکت های این حوزه به چه صورت است؟

روند دانش بنیان شدن در ارز دیجیتال از بسیاری جهات مشابه روند دانش بنیان شدن دیگر شرکت های فعال در حوزه نرم افزار است. کلیت این فرایند برای شرکت های حوزه امنیت اطلاعات شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ایجاد و توسعه نرم افزار مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی محصول و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی محصول می پردازند. در نهایت، در صورتی که محصول دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.

نتیجه گیری

همانطور که دریافتید، دانش بنیان صرفا یک گواهی نامه است که به یک محصول و یا به یک خدمت تمام بومی با تکنولوژی بالا اطلاق می شود. این گواهی مزیت ها و امتیازات بی شماری را به همراه دارد که می توان مهم ترین آن ها را در اینجا پیدا کنید. اما باید به این نکته اشاره کرد که برای اخذ این گواهی باید مراحل و پروسه ای را طی کرد. شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از اصلی ترین گروه های مشاوره دانش بنیان در ایران، افتخار دارد تا در مراحل و پروسه اخذ این گواهی همراهی لازم را برای تمامی شرکت ها، موسسات و ادارات مورد نظر همراهی لازم را به عمل آورد.
۵/۵ - (۱ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.