لوگو شرکت دانش بنیان ایران

دانش بنیان شدن شرکت های حوزه بازی های رایانه ای

شرکت های دانش بنیان حوزه بازی های رایانه ای

بازی های رایانه ای به عنوان یکی از اصلی ترین زمینه های سرگرمی در حال حاضر به خصوص برای نسل جدید، یکی از مصادیق استفاده از فناوری و توانایی توسعه نرم افزاری برای ایجاد ارزش افزوده است. توسعه این نوع بازی ها بسته به ویژگی های آنها می تواند مزایای فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و تجاری متعددی برای کشور به دنبال داشته باشد، پس از نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان نهاد اصلی تصمیم گیرنده در خصوص سیاست های دانش بنیان کشور، این حوزه هم پتانسیل استفاده از تسهیلات و حمایت های دانش بنیان را دارد. بر همین اساس، شرکت های تولیدکننده و توسعه دهنده بازی های رایانه ای هم در صورتی که محصول آنها دارای ویژگی های فنی و پیچیدگی های کافی باشد، می توانند برای دریافت تأییدیه دانش بنیان اقدام نمایند.

لازم به ذکر است که در فهرست کالاها و محصولات دانش بنیان این محصولات زیرشاخه ای از محصولات حوزه نرم افزار محسوب می شوند و بنابراین، بخش عمده تسهیلات و حمایت هایی که پس از دریافت گواهی دانش بنیان به شرکت ها تعلق می گیرد مشابه دیگر محصولات نرم افزاری است.

دانش بنیان حوزه بازی های رایانه ای

چه شرکت هایی در این حوزه پتانسیل دریافت تأییدیه دانش بنیان دارند؟

با توجه به نحوه تعامل کاربران این قبیل بازی ها با سیستم، برخی شرایط لازم برای دریافت تأییدیه وجود دارد که شرکت متقاضی پیش از ارائه تقاضای خود به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری باید از شامل بودن این موارد در ساختار محصول خود مطمئن باشد. سه مورد از مهمترین این شرایط لازم عبارتست از:

  • کامل بودن: بازی رایانه ای تولید شده نباید نیازمند توسعه بیشتر باشد. شرکت در فرایند توسعه محصول باید به اهدافی که از ابتدا برای آن در نظر گرفته بوده است رسیده باشد و محصول باید قادر باشد در وضعیت کنونی عملکرد صحیح و بدون اشکالی داشته باشد.
  • به کارگیری فناوری: محصول تولید شده، به نسبت وضعیت موجود در سطح بین المللی و با توجه به واقعیت ها و امکانات کنونی در دسترس، باید در سطح فناوری روز قرار داشته باشد. برای مثال باید بر اساس سیستم های عامل کنونی طراحی و تولید شده باشد، نه برای سیستم های منسوخ یا از رده خارج شده.
  • تولید در محل شرکت: شرکت باید قادر باشد اثبات کند که تمامی مراحل طراحی، تولید و توسعه بازی رایانه ای مورد نظر در شرکت و با اتکا به نیروهای فنی آن انجام شده است. این امر نشان دهنده پتانسیل شرکت برای کار صفر تا صد و تولید ارزش افزوده برای کشور در صورت دریافت حمایت ها و تسهیلات حوزه دانش بنیان است.

دانش بنیان حوزه بازی های رایانه ای

در صورتی که یک محصول بازی رایانه ای دارای این شرایط باشد، می تواند برای ارائه تقاضای دریافت گواهی دانش بنیان اقدام نماید. لازم به ذکر است که نه فقط خود بازی های رایانه ای، بلکه انواع نرم افزارهای مرتبط با این حوزه قادرند در این زیرشاخه اقدام به دریافت گواهی دانش بنیان نمایند. بر همین اساس دسته بندی محصولات مربوط به این حوزه عبارتست از:

  • محصولات بازی رایانه ای: تولید و توسعه بازی های رایانه ای به خودی خود می تواند یکی از مصادیق دانش بنیان شدن شرکت باشد. گفتنی است که هر بازی رایانه ای الزاماً قادر نیست تأییدیه دانش بنیان را دریافت کند. این امر نیازمند استفاده از فناوری بالا در ساختار محصول است که خروجی استفاده از این فناوری بسته به نظر ارزیابی معاونت علمی می تواند به صورت های متعدد نمود پیدا کند.
  • طراحی، بهینه سازی و پشتیبانی پلتفرم ها و زیرساخت های تولید: انواع ابزارهای توسعه فنی بازی های رایانه ای (موتورها، ابزارهای کدنویسی ابداعی شرکت و…) در این زیرشاخه قرار می گیرند.
  • خدمات فنی و تحلیل داده بازی ها: محصولات BaaS، خدمات جذب کاربر، خدمات تحلیل داده، خدمات کنترل کیفیت و خدمات پشتیبانی کاربران بازی های رایانه ای همگی در این زیرشاخه قرار می گیرند و شرکت های فعال در این زمینه ها هم قادرند گواهی دانش بنیان دریافت کنند.

گواهی دانش بنیان در این حوزه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برای تشویق شرکت ها و کمک به آنها، در حال حاضر بیش از ۱۱۰ طرح حمایتی و تسهیلات برای شرکت های دارنده گواهی دانش بنیان اختصاص داده است. این تسهیلات در زمینه های مختلف و با همکاری نهادها و دستگاه های متعددی ارائه می شوند، اما لازم به ذکر است که این حوزه، همانند دیگر محصولات دانش بنیان که فاقد سازه فیزیکی فناور هستند، نیاز مبرمی به بخشی از این تسهیلات پیدا نخواهد کرد. برای مثال، تسهیلات گمرکی برای تأمین مواد اولیه به اندازه ای که برای حوزه پلیمر اهمیت دارد، برای این حوزه ارزشمند نیست. با این حال بخشی از تسهیلات مطرح این حوزه را می توان به شرح زیر بیان نمود:

  • تسهیلات معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان
  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • تسهیلات توسعه بازار
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی

دانش بنیان حوزه بازی های رایانه ای

روند دانش بنیان شدن شرکت های این حوزه به چه صورت است؟

روند دانش بنیان شدن این شرکت ها از بسیاری جهات مشابه روند دانش بنیان شدن دیگر شرکت های فعال در حوزه نرم افزار است. کلیت این فرایند برای شرکت های حوزه بازی های رایانه ای شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ایجاد و توسعه محصول مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی محصول و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی محصول می پردازند. در نهایت، در صورتی که محصول دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.

نتیجه گیری

همانطور که گفته شد شرکت های فعال در حوزه بازی های رایانه ای نیز می توانند گواهی دانش بنیان را اخذ کنند. اما باید به موارد و نکات بسیار متنوعی توجه داشته باشند. گروه مشاورین شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از بزرگترین مشاورین حوزه دانش بنیان افتخار دارد تا با در اختیار گرفتن برترین کادر کشوری به ارائه خدمات متنوع در حوزه دانش بنیان بپردازد. برای کسب اطلاع از شیوه و روند اخذ دانش بنیان با مشاورین ما در تماس باشید.

۵/۵ - (۱ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.