لوگو شرکت دانش بنیان ایران

روند دانش بنیان شدن شرکت های تجهیزات پیشرفته

شرکت های دانش بنیان حوزه تجهیزات پیشرفته

تجهیزات پیشرفته در زمینه دانش بنیان جایگاه منحصر به فردی دارند. تمامی محصولاتی که در این دسته بندی قرار می گیرند، تجهیزاتی هستند که در زمینه های صنعتی مختلف کاربرد دارند. عملکرد آنها ممکن است از عملکرد مکانیکی، الکتریکی، تولیدی یا ترکیبی از همه این موارد تشکیل شده باشد. به طور کلی، حوزه ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته یک دسته بندی جامع برای انواع دستگاه هاست که می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند، اما به دلایل متفاوت فاقد دسته بندی انحصاری خود هستند.

چه شرکت هایی در این حوزه می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند؟

حوزه این ماشین آلات بسیار وسیع بوده و میزبان محصولاتی است که بعضاً تفاوت های ساختاری و جامع با یکدیگر دارند. بنابراین مهم است که متقاضیان دریافت گواهی دانش بنیان در این حوزه با دسته بندی معمول این محصولات در فهرست کالاها و محصولات دانش بنیان آشنا باشند. روند دانش بنیان شدن شرکت های تجهیزات پیشرفته در این راستا، این فهرست شرکت های حوزه تجهیزات پیشرفته را به شکل زیر دسته بندی می نماید:
  • تجهیزات ساخت و تولید مواد و قطعات فلزی، سرامیکی، پلیمری و کامپوزیتی: شامل تجهیزات پیشرفته تولید، شکل دهی، ریخته گری، جوشکاری، ماشین کاری، کوره های پیشرفته، تجهیزات فناوری خلأ، دستگاه های پوشش دهی و مهندسی سطح و راکتورهای شیمیایی پیشرفته.
  • تجهیزات اختصاصی تولید نانومواد: شامل دستگاه های الکتروریسی، انفجار الکتریکی سیم، نانوکاویتاسیون، آسیاب های پرانرژی برای نانوپودر و هموژنایزرهای پیشرفته برای نانو امولسیون ها.
  • ماشین های دوار: انواع توربین، کمپرسور پیشرفته، پمپ پیشرفته، فن محوری برگشت پذیر، تجهیزات بالانسینگ، قطعات جانبی توربین، قطعات پیشرفته پمپ، تجهیزات جانبی کمپرسور، موتورهای احتراقی، وسایل انتقال قدرت و توربواکسپندرهای پیشرفته.
  • ماشین آلات حوزه نفت و گاز: شامل ادوات حفاری، نرم افزارهای نفت و گاز، ادوات بهره برداری و همچنین ادوات میان دستی و پایین دستی نفت.
  • تجهیزات پیشرفته حوزه انرژی های تجدیدپذیر: شامل انواع تجهیزات در حوزه انرژی های خورشیدی، بادی، برق آبی، دریایی، زیست توده.
  • هواگردها، تجهیزات و سازه های هوافضا: شامل انواع هواگرد و سازه های مکانیکی هوافضا.
  • سامانه ها و عملگرهای پیشرفته هیدرولیکی و پنوماتیکی: شامل جک های هیدرولیکی، ماشین آلات پیشرفته مبتنی بر عملگرهای هیدرولیکی و پنوماتیکی با قابلیت کنترل فشار یا نیرو، ماشین آلات فرآوری و تولید و بسته بندی.
  • شبیه سازهای پیشرفته: انواع شبیه سازهای تعاملی، سیستم های شبیه سازی شرایط محیطی و شبیه سازی تخصصی فرایندها مانند ریخته گری، حفاری و رفتار مکانیکی.
  • تجهیزات پیشرفته در سایر حوزه ها: این قسمت شامل تمامی تجهیزاتی است که گرچه تعداد قابل توجهی دارند، اما به تنهایی برای ایجاد یک زیرشاخه مجزا کافی نیستند. این دسته شامل سازه ها و ماشین آلات پیشرفته دریایی، ریلی، راه و ساختمان، معدن و استحصال، کشاورزی و دام و طیور، صنایع غذایی، تجهیزات پیشرفته مرتبط با هوا و اقلیم و دستگاه های مخصوص زیست فناوری.
 

گواهی دانش بنیان در این زمینه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

نظر به تعریف خاصی که از حوزه تجهیزات پیشرفته مطرح می شود، این احتمال مطرح است که بخش عمده فعالان در این حوزه به دنبال دریافت معافیت های مالیاتی، گمرکی یا تسهیلات راه اندازی خط تولید باشند. در حال حاضر، ۱۱۰ برنامه حمایتی و تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان تدارک دیده شده است که به هدف حمایت و کمک به رشد شرکت های فعال در این زمینه اختصاص یافته است. برخی شرکت ها ممکن است به معافیت های مالیاتی و گمرکی نیاز داشته باشند و برخی دیگر ممکن است به تسهیلات استقرار، توسعه بازار و راه اندازی خط تولید انبوه علاقمند باشند. برخی از این تسهیلات عبارتند از:
  • تسهیلات معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان
  • تسهیلات معافیت گمرکی محصولات دانش بنیان یا مواد و تجهیزاتی که برای ساخت آنها مورد نیاز شرکت هستند
  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • تسهیلات توسعه بازار
  • کمک به راه اندازی خط تولید
  • درخواست وام
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی
روند دانش بنیان شدن شرکت های تجهیزات پیشرفته

فرایند دریافت گواهی دانش بنیان در این زمینه به چه شکل است؟

کلیت این فرایند برای شرکت های این حوزه شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ایجاد و توسعه محصول مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی محصول و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی محصول می پردازند. در نهایت، در صورتی که محصول دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.

نتیجه گیری

به طور کلی شرکت های حوزه تجهیزات پیشرفته نیز می توانند به اخذ گواهی نامه دانش بنیان بپردازند. اما باید پیش از هر چیزی به این نکته توجه داشت که دانش بنیان شدن صرفا یک گواهی نامه است که به یک محصول خاص اختصاص داده می شود. گروه مشاورین شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از اصلی ترین گروه های مشاوره دانش بنیان در ایران، افتخار دارد تا به ارائه محصولات خاص بپردازد. از این رو کارشناسان این گروه در همه ساعته آماده ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان هستند.
سوالات متداول
  • آیا برای دریافت تأییدیه دانش بنیان نیاز به ثبت شرکت است؟
بله. تنها یک فرد حقوقی می تواند درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نماید.  
  • منظور از تکمیل بودن محصول برای دانش بنیان چیست؟
در این حوزه منظور این است که باید حداقل یک نمونه کامل از محصول در دسترس باشد که بتواند توانایی ها و ویژگی های عملکردی مورد ادعای شرکت را به نمایش بگذارد. صرف ایده پردازی برای دریافت گواهی دانش بنیان کفایت نمی کند.  
  • آیا شرکت های متقاضی در این زمینه باید محصول منحصر به فردی تولید کرده باشند؟
در این زمینه، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به شرط تحقیق و توسعه اشاره کرده است. بر اساس این شرط، محصول یا باید از صفر تا صد در محل شرکت طراحی شده و توسعه یافته باشد، یا باید با مهندسی معکوس یک نمونه مشابه ایجاد شده باشد و یا باید با انتقال فناوری به مرحله تولید رسیده باشد. بدیهی است در تمامی این مراحل، فعالیت صد درصدی شرکت متقاضی مطرح است.
۳/۵ - (۳ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.