لوگو شرکت دانش بنیان ایران

روند دانش بنیان شدن شرکت های حوزه پلیمر

شرکت های دانش بنیان حوزه شیمی و پلیمر

حوزه شیمی و پلیمر یکی از زمینه های کاری شرکت های دانش بنیان است که به دلیل گستردگی فراوان، ردپای آن در فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان در زیرشاخه های متعدد به چشم می خورد. به طور کلی، برای مدیریت این محصولات، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان متولی اصلی بحث دانش بنیان زیرشاخه های فراوانی برای این حوزه تدارک دیده است و شرکت های متعدد قادرند محصولات خود را در این زمینه برای ارزیابی ارائه نمایند. لازم به ذکر است که این دسته بندی میزبان شرکت های حوزه نفت و گاز و پتروشیمی نیز می باشد، چون این محصولات هم از قواعد تعریف شده حوزه مواد شیمیایی تبعیت می کنند.

 

چه شرکت هایی در این حوزه می توانند گواهی دانش بنیان دریافت کنند؟

یکی از روش های اصلی تشخیص توانایی یک محصول برای دریافت تأییدیه دانش بنیان، استفاده از فهرست کالاها و خدمات دانش بنیان است. این فهرست شامل دسته بندی های گسترده و جزئی است که به شرکت های متقاضی چشم انداز تقریبا دقیقی از شرایط دانش بنیان شدن محصولاتشان ارائه می کنند. محصولات حوزه شیمی و پلیمر در این فهرست با عنوان دسته اصلی مواد پیشرفته و محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی شناخته می شوند. در این دسته بندی که یکی از دسته بندی های اصلی نه گانه این فهرست به شمار می رود، می توان انواع و اقسام محصولات را مشاهده نمود که تقریباً در صد درصد آنها اهمیت فرمولاسیون شیمیایی انکار نشدنی است.

دانش بنیان شدن شرکت های حوزه پلیمر

این دسته بندی ها عبارتند از:

  • محصولات مبتنی بر فناوری های شیمیایی: شامل پوشرنگ ها، جوهرهای چاپ، سنتز رزین ها و افزودنی های پلیمری، نرم افزارهای پیشبینی رنگ در فرایندهای شیمیایی، چسب های پیشرفته پلیمری، محصولات آرایشی و بهداشتی، روغن ها و گریس های صنعتی پیشرفته، پیل سوختی و هیدروژن، باتری ها، کاتالیست ها و جاذب های پیشرفته، سیستم های بازیافت کاتالیست های صنعت پتروپالایشی و دسته وسیع مواد شیمیایی برای استفاده های خاص که میزبان بخش بزرگی از محصولات مورد استفاده در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی می شود.
  • پلیمرها و کامپوزیت ها: شامل انواع پلاستیک ها و محصولات وابسته، انواع لاستیک و کامپوزیت های پلیمری که شامل تعداد قابل توجهی محصول زیرشاخه می شوند.
  • بسته های دانش فنی واحدهای پالایشی و پتروشیمی: بسته دانش یا License شامل زیرشاخه های متعدد برای انواع مواد شیمیایی می شود.
  • فناوری نانو: تمامی مواد و محصولاتی که به طور صرف از فناوری نانو نشأت گرفته و به عنوان جزئی از یک مجموعه بزرکتر کاربرد ندارند، می توانند در این قسمت طبقه بندی شوند. مثال این زمینه نانومیله ها، نانو پوشش ها و نانو صفحات هستند.
  • سرامیک ها و فلزات پیشرفته: شامل مواد سرامیکی و مواد فلزی پیشرفته. اکثر محصولات این دسته بندی باید خواص و ویژگی های جدیدی به سرامیک یا فلز پایه اضافه نمایند که اغلب نتیجه تغییرات فرمولاسیون و بهبود ساختار می باشد.

گواهی دانش بنیان در این زمینه چه تسهیلاتی ارائه می کند؟

همان طور که گفته شد، محصولات حوزه شیمی و پلیمر می توانند در فهرست دانش بنیان در چند دسته بندی متفاوت جای بگیرند که این امر استفاده از تسهیلات را به نیاز شرکت ها وابسته کرده است. در حال حاضر، ۱۱۰ برنامه حمایتی و تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان تدارک دیده شده است که به هدف حمایت و کمک به رشد شرکت های فعال در این زمینه اختصاص یافته است. برخی شرکت ها ممکن است به معافیت های مالیاتی و گمرکی نیاز داشته باشند و برخی دیگر ممکن است به تسهیلات استقرار، توسعه بازار و راه اندازی خط تولید انبوه علاقمند باشند. برخی از این تسهیلات عبارتند از:

  • تسهیلات معافیت مالیاتی محصولات دانش بنیان
  • تسهیلات معافیت گمرکی محصولات دانش بنیان یا مواد و تجهیزاتی که برای ساخت آنها مورد نیاز شرکت هستند
  • اعطای امریه سربازی به شرکت دانش بنیان
  • استقرار دفاتر شرکت در کاربری های مسکونی تهران
  • تسهیلات توسعه بازار
  • کمک به راه اندازی خط تولید
  • درخواست وام
  • تخفیف و حق اضافه پخش در آگهی های صدا و سیما
  • استفاده از بودجه پژوهشی دستگاه های اجرایی
  • تسهیلات صندوق توسعه ملی
  • حضور در نمایشگاه های داخلی و خارجی و راه اندازی نمایشگاه های دائمی

دانش بنیان شدن شرکت های حوزه پلیمر

فرایند دریافت گواهی دانش بنیان در این زمینه به چه شکل است؟

کلیت این فرایند برای شرکت های این حوزه شامل ثبت نام در سامانه daneshbonyan.ir و ارائه مدارک و مستندات مربوط به فرایند ایجاد و توسعه محصول مورد نظر متقاضی است. بعد از دریافت این مدارک، ابتدا معاونت علمی آنها را از غربال اولیه عبور داده و در صورت تکمیل بودن مدارک، یک ارزیاب از طریق کارگزاری های همکار به شرکت اختصاص می دهد. این ارزیاب که در زمینه مورد ادعای شرکت متخصص است، وظیفه بررسی محصول و تطبیق ویژگی های آن با مدارک ارائه شده را بر عهده می گیرد و به سه طریق ارتباط تلفنی، جلسات آنلاین و مراجعه حضوری با شرکت ارتباط برقرار می کند. گزارش ارسالی ارزیاب به معاونت علمی و مدارک ارسال شده پیش از آن، زیربنای نظر سردبیری فنی و ممیزی را تشکیل می دهند که در مراحل بعدی به بررسی محصول می پردازند. در نهایت، در صورتی که محصول دارای ویژگی های مورد نظر تشخیص داده شود، معاونت علمی درخواست شرکت را تأیید کرده و شرکت متقاضی به شرکت دانش بنیان تبدیل می شود.


نتیجه گیری

به طور کلی شرکت های حوزه های پلیمر نیز می توانند به اخذ گواهی نامه دانش بنیان بپردازند. اما باید پیش از هر چیزی به این نکته توجه داشت که دانش بنیان شدن صرفا یک گواهی نامه است که به یک محصول خاص اختصاص داده می شود. گروه مشاورین شبکه دانش بنیان ایران به عنوان یکی از اصلی ترین گروه های مشاوره دانش بنیان در ایران، افتخار دارد تا به ارائه محصولات خاص بپردازد. از این رو کارشناسان این گروه در همه ساعته آماده ارائه خدمات مشاوره دانش بنیان هستند.


سوالات متداول

  • آیا برای دریافت تأییدیه دانش بنیان نیاز به ثبت شرکت است؟

بله. تنها یک فرد حقوقی می تواند درخواست دریافت گواهی دانش بنیان را در سامانه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ثبت نماید.

 

  • منظور از تکمیل بودن محصول برای دانش بنیان چیست؟

در خصوص محصولات حوزه شیمی و پلیمر، فرض بر این است که شرکت تولیدکننده مدعی دستیابی به خواص یا ویژگی های خاصی در فرمولاسیون شیمیایی تولیدی خود است. باید حداقل یک نمونه آزمایشگاهی از این محصول تهیه شده باشد که بتواند ادعای شرکت را به اثبات برساند.

 

  • آیا شرکت های متقاضی در این زمینه باید فرمولاسیون خاص خود را داشته باشند؟

حوزه شیمی و پلیمر جزو آن دسته از حوزه های دانش بنیان قرار می گیرد که خلاقیت و نوآوری در قالب بهبود فرمولاسیون نمود می یابد. لذا اهمیت این قسمت در دریافت تأییدیه دانش بنیان غیرقابل انکار است.

۵/۵ - (۴ امتیاز)
جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.