لوگو شرکت دانش بنیان ایران

فهرست کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز

زمانی که قصد دارید به‌عنوان یک واردکننده فعالیت کنید یکی از مهم‌ترین مسائلی که احتمالا بین شما و بانک مرکزی به وجود می‌آید مسئله کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز است که امروزه بسیاری از افراد را به خود درگیر کرده است. این مسئله حتی برای ثبت انواع شرکت‌های دانش بنیان نیز ممکن است چالش‌های بسیار زیادی را به وجود بیاورد و به همین علت نیز اکثر افراد به دنبال این هستند تا بتوانند اطلاعات خود را در این زمینه افزایش دهند.

در ادامه این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره این موضوع صحبت کرده و نکات مهم و کاربردی را در این زمینه در اختیار شما قرار دهیم. پس اگر شما هم علاقه‌مند به داشتن اطلاعات بیشتر در این زمینه هستید حتما ادامه این مطلب را بادقت مطالعه کنید.

قانون کلی پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز

بانک مرکزی در سال‌های اخیر قانونی را در خصوص کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز وضع کرده است که مطابق با آن برخی از کالاهای خاص نیازی به پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز ندارند. پیش از آن‌که بخواهیم درباره خود این قانون صحبت کنیم اجازه دهید تا ابتدا اطلاعاتی را در خصوص مابه التفاوت نرخ ارز برای واردکنندگان در اختیار شما قرار دهیم.

طبق قانونی که توسط بانک مرکزی وضع شده است واردکنندگان برای برخی از محصولات حتما باید مبلغی را به ازای ارز دولتی که دریافت می‌کنند به بانک مرکزی و خزانه دولتی پرداخت کنند. این مبلغ البته به عوامل و فاکتورهای مختلفی بستگی دارد که یکی از مهم‌ترین این فاکتورها تعداد روزهایی است که از روز دریافت ارز دولتی تا روز ترخیص محصولاتی که وارد شده‌اند است. پس در زمان واردکردن انواع محصولات حتما باید به این موضوع دقت داشته باشید.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   استخدام شرکت دانش بنیان + نحوه استخدام در سال 1402

این قانون در بیشتر در خصوص محصولاتی که تا قبل از سال ۹۸ وارد و ترخیص شده‌اند. با این حال داشتن اطلاعات درباره این قانون به شما کمک می‌کند تا در حال حاضر نیز بتوانید محصولات خود را به شکل مناسبی وارد کرده و با مشکلات این‌چنینی مواجه نشوید. این قانون برای افرادی که قصد تاسیس یک شرکت های دانش بنیان دارند نیز بسیار مفید است؛ چراکه این شرکت‌ها و مالکان آنها نیز در بسیاری از موارد مجبور می‌شوند که برخی از کالاهای موردنیاز خود را از خارج از کشور وارد کنند.

کالا های معاف دانش بنیان

آیا تمامی کالاها شامل قانون پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز هستند؟

یکی از سوالات رایج و بسیار مهمی که ممکن است برای شما هم به وجود آمده باشد این است که آیا تمامی کالاها شامل قانونی که در بخش قبلی بیان کردیم می‌شوند؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که خیر امروزه برخی از کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز هستند که در صورتی که شما اقدام به واردکردن آنها کنید نیازی نیست که مابه التفاوتی که در بخش قبلی بیان کردیم را پرداخت کنید. از طرف دیگر مبلغ پرداختی شما در برخی از محصولات وارداتی نیز نسبت به سایر محصولات کمتر خواهد بود.

از جمله رایج‌ترین محصولاتی که امروزه از پرداخت این مابه التفاوت معاف هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • ماشین آلات: ماشین آلات از جمله رایج‌ترین محصولاتی هستند که امروزه از پرداخت این مابه التفاوت معاف هستند. این ماشین آلات ممکن است شامل انواع ماشین آلات صنعتی باشند که امروزه در بسیاری از صنایع مختلف در ایران مورداستفاده قرار می‌گیرند. پس اگر شما هم قصد ثبت شرکت دانش بنیان را دارید و نیازمند ماشین آلات هستید باید بدانید که در صورت واردکردن این تجهیزات شما معاف از پرداخت مابه التفاوت خواهید بود.
  • قطعات و تجهیزات خطوط تولید: امروزه قطعات و تجهیزاتی که در خطوط تولید مورداستفاده قرار می‌گیرند از دیگر انواع محصولاتی هستند که از پرداخت مابه التفاوت معاف هستند.
شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی 

نحوه پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز به چه شکل است؟

در بخش قبلی درباره کلیت کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز صحبت کرده و توضیحاتی را به شما ارائه دادیم. حال ممکن است این سوال به ذهن برسد که محصولاتی که شامل این معافیت نمی‌شوند دقیقا به چه شکل باید مابه التفاوت نرخ ارز آنها پرداخت شود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که سامانه‌ای به این منظور طراحی شده که با نام سامانه ETS شناخته می‌شود.

شما می‌توانید با ورود به سایت این سامانه به‌راحتی و به‌صورت کاملا آنلاین مابه التفاوتی که در خصوص محصولات و کالاهای وارداتی شما وجود دارد را پرداخت کرده و رسید خود را نیز دریافت کنید. به این ترتیب بدون نیاز به مراجعه حضوری به بانک مرکزی می‌توانید این مبلغ را پرداخت کرده و رسید آزادسازی محصولات و کالاهای وارداتی خود را نیز دریافت کنید.

فهرست محصولات معاف از پرداخت نرخ ارز

آیا تجهیزات و محصولات دارویی نیز شامل کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز می‌شوند؟

سوال بسیار مهمی که ممکن است در خصوص ثبت شرکت دانش بنیان و البته راه‌اندازی شرکت‌های دانش بنیانی که در زمینه داروسازی فعالیت دارند به وجود بیاید این است که آیا محصولات دارویی و تجهیزاتی که امروزه برای داروسازی استفاده می‌شوند نیز شامل کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز می‌شوند یا خیر؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که بله طیف گسترده‌ای از تجهیزاتی که امروزه در داروسازی و برای خطوط تولید دارو استفاده می‌شوند نیز شامل این معافیت هستند و شما می‌توانید از این فرصت برای کاهش هزینه‌های واردات استفاده کنید.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   استارتاپ چیست + معرفی انواع استارت آپ

از طرف دیگر باید دقت داشته باشید که با توجه به کمبود دارویی که در سال‌های اخیر در داخل کشور شاهد بوده‌ایم امروزه این امکان برای شرکت‌هایی که در زمینه واردات دارو فعالیت دارند وجود دارد که بتوانند محصولات و داروهای موردنیاز خود را وارد کرده و مابه التفاوت نرخ ارز را در این زمینه پرداخت نکنند. در واقع این شرکت‌ها نیز شامل کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت می‌شوند.

سخن پایانی

کالاهای معاف از پرداخت مابه التفاوت نرخ ارز شامل تمامی کالاهایی می‌شوند که نیازی نیست برای ترخیص کردن آنها مابه التفاوت نرخ ارز را پرداخت کنید. در صورتی که شما هم به دنبال لیست کامل کالاهایی هستید که شامل این قانون می‌شوند ما فایل پی دی اف آن را به طور کامل در سایت خود به شما ارائه داده‌ایم که می‌توانید از این فایل نهایت استفاده را ببرید. از طرف دیگر اگر شما هم به دنبال دریافت یک مشاوره تخصصی در این زمینه هستید به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما از خدمات ارائه شده در سایت ما نهایت استفاده را ببرید.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.