لوگو شرکت دانش بنیان ایران

آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان  

قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان

تاسیس شرکت‌ دانش بنیان به عنوان یکی از شرکت‌هایی که می‌تواند به توسعه فناوری و پیشرفت کشور کمک کند، خیلی زیاد مورد توجه قرار می‌گیرد. به خاطر همین تاسیس این شرکت، آیین نامه‌ها و قوانینی دارد که باید در مورد آنها صحبت شود. در واقع اگر شما آیین نامه و قوانین تاسیس دانش بنیان را بدانید، قطعاً می‌توانید در این زمینه شانس موفقیت خود را بالا ببرید و احتمال اینکه مجوزهای لازم را بگیرید تا بتوانید شرکت را تاسیس کنید، هم تا حد زیادی بالا خواهد رفت. پس با ما همراه باشید تا این قوانین و آیین نامه‌ها را به شما توضیح دهیم.

توضیحاتی در مورد شرکت دانش بنیان

قبل از اینکه با آیین نامه‌ها و قوانین آشنا شوید، بهتر است که ابتدا راجع به خود این شرکت‌ها اطلاعات کافی داشته باشید. لیست شرکت‌های دانش بنیان شامل بعضی از موسسات و شرکت‌ها می‌شوند که قرار است به ارتقاء علم و فناوری در سطح کشور کمک کنند. یعنی علم و فناوری دو جزء اصلی تشکیل این شرکت‌ها به حساب می‌آید.

استارتاپ‌هایی که به عنوان استارتاپ دانش بنیان معرفی می‌شوند، به گونه‌ای هستند که فقط اقدام به تولید محصولات دانش بنیان یا ارائه خدمات نمی‌کنند، بلکه قرار است علم و تکنولوژی هم توسط آنها توسعه پیدا کند.
افرادی که قصد دارند شرکت‌های دانش بنیان را تاسیس کنند، باید بدانند که اهداف مختلفی از جمله اهداف تحقیقاتی و علمی را قرار است در این شرکت پیش ببرند. شما باید قوانین را از قبل به طور کامل مرور کنید، شرایط را بدانید و بعد وارد پروسه انجام کار شوید.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   فهرست شرکت‌های دانش‌بنیان پذیرش شده در بورس

شبکه دانش بنیان

آیین نامه و قوانین شرکت دانش بنیان

در کنار اینکه باید راجع به خود این شرکت‌ها اطلاعات داشته باشید، باید بدانید که آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان شامل چه مواردی می‌شود. این آیین نامه‌ها و قوانین شامل شاخص‌های عمومی و شاخص‌های اختصاصی هستند. برای اینکه شما بتوانید ثبت شرکت دانش بنیان را به انجام برسانید، باید تمامی این شاخص‌ها را داشته تا بتوانید به مرحله بعد بروید و ثبت شرکت را بدون مشکلی به انجام برسانید. راجع به قوانین عمومی و اختصاصی اطلاعاتی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.

شاخص‌های عمومی مربوط به قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان

اگر قصد دارید که در این حوزه فعالیت کرده و یک شرکت دانش بنیان را به پا کنید، باید شاخص‌های عمومی را مد نظر بگیرید. شاخص‌های عمومی جزو آیین نامه‌های مهم ثبت این موسسات هستند که در اکثر حوزه‌ها و شرکت‌ها قوانین آنها شامل موارد زیر است:

  • شرایط و قوانین مختلفی از طریق آیین نامه‌ها به شما ارائه می‌شود. نکته‌ای که وجود دارد، این است که حداقل دو سوم از افرادی که به عنوان اعضای هیئت مدیره در این شرکت‌ها فعالیت می‌کنند، باید حداقل دو شرط از تمامی شرایط آیین نامه‌ها را رعایت کنند. شرایطی که عمومی هستند، شامل حداقل مدرک تحصیلی لیسانس، فعالیت علمی یا سابقه شغلی در حوزه همان شرکت، دارا بودن سابقه‌های مدیریتی، دارا بودن حداقل یک ثبت اختراع داخلی ارزیابی شده از قبل، داشتن حداقل یک اختراع در حوزه کاری مرتبط با فعالیت شرکت در عرصه بین المللی.

این‌ها جزء شرایط عمومی هستند که بالاتر گفتیم باید دو مورد از آنها را داشته باشند. در غیر این صورت از همان اول وضعیت شما بررسی نخواهد شد. در آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان قوانین خیلی بیشتری هستند که باید به آنها توجه کنید اما این دو موردی که نام برده شد، جزو شاخص‌های عمومی مهم دانش بنیان به حساب می‌آید که حتماً باید رعایت شوند.

  • مورد بعدی که به عنوان شاخص عمومی شناخته می‌شود، این است که حداقل ۵۰ درصد از درآمدی که شرکت دانش بنیان در سال مالی قبل کسب کرده، باید از طریق فناوری خدمات و فروش کالا در این شرکت‌ها باشد.
  • شاخص عمومی سوم این است که حداقل سه نفر از اعضایی که در شرکت فعالیت می‌کنند، باید سابقه مربوط به پرداخت حق بیمه از طریق شرکت به مدت ۶ ماه را دارا باشند.
شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   استخدام شرکت دانش بنیان + نحوه استخدام در سال 1402

راهکار های دانش بنیان

شاخص‌های تخصصی مربوط به قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان

شاخص‌های تخصصی که توسط این شرکت‌ها ارائه می‌شوند، هم در حوزه آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان بررسی می‌گردد. این شاخص‌های تخصصی شامل موارد زیر هستند که حتماً باید رعایت شده باشند. در غیر صورت پروسه کاری شما وسط کار به مشکل بر خواهد خورد:

  • شرکت دانش بنیانی که قرار است تاسیس شود، در طول دو سال گذشته اقدام به تولید یا عرضه کالا یا کالاهای دانش بنیانی کرده باشد که قرار است آنها را به صورت یک کالای جدید یا به صورت یک کالای ارتقا یافته تولید کرده و وارد بازار کند.
  • نکته دیگر اینکه بومی‌سازی حتماً باید از طریق دانش فنی برای این کالاها اعمال شده باشد. در غیر این صورت یکی از شروط اصلی رعایت نشده و کار مختل خواهد شد.
  • عملکرد مربوط به توسعه و تحقیق فعال شرکت برای انواع مختلف این شرکت‌ها حداقل باید برابر با ۷ درصد فروش سالیانه در شرکت باشد.
  • شاخص تخصصی دیگر این است که نسبت تعداد نیروهای انسانی که در شرکت فعالیت می‌کنند، به کل کارمندانی که به صورت تمام وقت فعالیت می‌کنند، حداقل باید به اندازه ۳۰ درصد باشد. منطور از نیروهای انسانی افرادی هستند که قرار است به صورت تمام وقت کار کنند و در سطح کارشناسی و بالاتر شناخته می‌شوند، در بخش‌های مرتبط با تولید کالاهای مختلف دانش بنیان مشغول به کار شوند.
  • در نهایت برای اطلاعات بیشتر در مورد آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان ما توصیه می‌کنیم، pdf مورد نظر در این زمینه را به طور کامل مطالعه کنید.
شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی 

قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان

جمع‌بندی

آیین نامه و قوانین تاسیس شرکت دانش بنیان شامل قوانینی می‌شود که افراد مختلف باید آنها را رعایت کرده باشند تا بتوانند مراحل مربوط به تاسیس این شرکت‌ها را به صورت پشت سر هم طی کنند و به اهداف خود در این زمینه دست یابند. ما این قوانین را به صورت شاخص‌های عمومی و اختصاصی برایتان توضیح دادیم که البته یک سری آیین نامه‌های بیشتر هم وجود دارد که در pdf باید آنها را مطالعه کنید.

برخی از سوالات متداول

در این قسمت به بخشی از سوالات متداول شما پاسخ خواهیم داد.

عملکرد تحقیق و توسعه فعال شرکت‌های دانش بنیان در سال باید چقدر باشد؟

عملکرد آنها حداقل باید در سال ۷ درصد فروش سالیانه شرکت باشد.

وضعیت حق بیمه در شرکت‌های دانش بنیان چگونه است؟

حداقل سه نفر از اعضای این شرکت باید به مدت ۶ ماه سابقه پرداخت حق بیمه توسط شرکت را دارا بوده باشند.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.