لوگو شرکت دانش بنیان ایران

مشکلات شرکت های دانش بنیان

 نشست مشترک دکتر ستاری و سازمان بازرسی

نشست مشترک معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و سازمان بازرسی کل کشور جهت تبادل نظر، هم افزایی و شناسایی چالش ها و مشکلات شرکت های دانش بنیان کشور برگزار شد.

محمد آقاجری معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی در این نشست مشترک که با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور و بازرسان و مدیران سازمان برگزار شد، با اشاره به اهداف این نشست، گفت: طی ۱۰ ماه گذشته جلسات منظمی با حضور مدیران و کارشناسان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و مدیران و کارشناسان سازمان در بازرسی امور وزارت خارجه و نهادهای تابعه مجلس و ریاست جمهوری جهت رفع مشکلات شرکت های دانش بنیان و تحقق منویات مقام معظم رهبری در این راستا برگزارشده که این ۲۳ جلسه مشترک بیش از ۷۰ مصوبه در حوزه‌ های مختلف داشته است.

معاون نظارت و بازرسی امور سیاسی و قضایی سازمان بازرسی کل کشور تصریح کرد: در نشست های مشترک سازمان با معاونت عملی ریاست جمهوری، مدیران بخش های مختلف دستگاه های اجرایی حضور داشتند. البته همزمان بازرسی های کل استان ها در سراسر کشور جلساتی با مسئولان پارک علمی و فناوری استان ها برگزار کرده اند و با دعوت از شرکت های دانش بنیان استان ها از نزدیک مشکلات آنان بررسی و به مرکز منعکس شد تا در جلسات مشترک با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بحث و بررسی شود.

سازمان بازرسی

تولید کیت کرونا

آقاجری با بیان این که شرکت های دانش بیان ستون اساسی اقتصاد مقاومتی است، افزود: نگاه حوزه های تخصصی به شرکت‌ های دانش بنیان است و انشاءالله روزی این نگاه فراگیر و عام خواهد شد و هیچ مشکلی در حوزه های مختلف تخصصی نخواهیم داشت، مگر آن که توسط شرکت های دانش بنیان حل شود.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   کدهای گمرکی برای کالاهای دانش بنیان

در ادامه این نشست سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهور طی سخنانی گفت: توسعه بیش از هر چیزی یک موضوع فرهنگی است. اگر فرهنگ درست شود، هم نرم افزار و هم سخت افزار درست می شود. ما در کشور یک مشکل جدی داریم که بحث فرهنگ توسعه است.

وی با انتقاد از اقتصاد نفتی کشور ادامه داد: کشور ۱۰۰ سال به صورت نفتی اداره شد و ما به ازای صادرات نفت، محصولات کشور خریدار به داخل کشور وارد شده و به تولید داخلی ضربه زده است. متأسفانه این فرهنگ سال ها در کشور حاکم بوده و به فرهنگ عمومی جامعه نیز رسوخ کرده است که جنس خارجی خوب است. متأسفانه ساختارها و قوانین هم کمک کننده به واردات هستند و نه تولید.

ستاری گفت: اولین گامی که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری برداشته ایم، اصلاح اکوسیستم است. چراکه معتقدیم ما نیاز به یک اکوسیستم جدید داریم و نباید همواره منتظر پول دولت باشیم.

وی با اشاره به موفقیت های شرکت های دانش بنیان در حوزه مبارزه با ویروس کرونا گفت: موفقیت های این حوزه بدون کمک مالی دولت صورت گرفته است. دو هفته گذشته وزارت بهداشت تصمیم به تولید کیت تشخیص سریع کرونا در داخل می گیرد و همین الان ۳ پرونده شرکت تولیدی این کیت ها در سازمان غذا و دارو در حال بررسی است.

ما شرکت هایی داریم که بدون کمک مالی از ناحیه دولت می تواند یک میلیون کیت پی.‌سی.‌آر در روز تولید کند. آیا ۸ ماه پیش در داخل کشور توانایی تولید کیت تشخص کرونا داشتیم. ولی این ساختار، دارد خودش عمل می کند و یک زیست بومی در خود ایجاد شده که دارد عمل می کند. مهم این است که ما توانسته ایم این زیست بوم را ایجاد کنیم و قطعاً سازمان بازرسی بخشی است که باید در این زیست بوم نقش فعال داشته باشد تا بتوانیم این فرهنگ را در کشور نهادینه کنیم.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   پهپادهای کشاورزی

 

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.