شرکت دانش بنیان نرم و هویت ساز
تعریف فناوری دانش بنیان نرم و هویت ساز
به منظور توضیح بهتر شرکت های دانش بنیان نرم و هویت ساز باید بدانیم که در آینده نزدیک جایگاه و اقتدار ملت ها را بنیه و داراییهای نرم و فرهنگی آنها مشخص خواهد کرد. پیشرفتهای شگرف علوم و فناوریهای سخت در طول قرن بیستم، به شکوفایی اقتصادی جوامع پیشرفته انجامید و نیازهای ذاتی بشر را تا آنجا ارضا کرد که بتواند به نیازهای عالیتر (نیازهای روحی و روحانی) خود بپردازد. پاسخ گویی به این نیازها مستلزم توسعهی شاخهی نوینی از علوم و فناوریها موسوم به علوم و فناوریهای نرم و فرهنگی است که هدف آنها شناخت هرچه بیشتر جنبههای ذهنی و روحی انسان و یافتن راهی برای اعتلای ذهنی و روحی او ، همچنین تنظیم رابطهی بهتر انسان با محیط پیرامون است؛ محیطی که به اقتضای پیشرفت علوم و فناوری های سخت هر روز پیچیده تر میشود.
همانطور که علوم و فناوریهای سخت به شکل گیری و توسعهی خانوادهی بزرگ صنایع سخت (صنایع غالباً کارخانهای) منتهی میشوند، علوم و فناوریهای نرم نیز صنایع نرم را شکل می دهند؛ صنایعی که محصولات و خدماتِ حاصل از آن ها به اعتلای انسان، افزایش کیفیت زندگی و تسهیل رابطهی او با محیط پیرامون کمک میکند. صنایع نرم انواع مختلفی دارند که یکی از مهمترین شاخههای آن صنایع «خلاق و فرهنگی» است. این صنایع به طور کلی «اقتصاد خلاق» را شکل می دهد. صنایع خلاق و فرهنگی، در طول چند سال اخیر به قدری توسعه پیدا کرده است که برخی آیندهپژوهان، موج چهارم در فراسوی عصر اطلاعات و دانایی را موج خلاقیت یا عصر صنایع خلاق و فرهنگی میدانند.

معرفی ستاد نرم و هویت ساز معاونت علمی
دبیر ستاد نرم و هویت ساز معاونت علمی و فناوری ریاست جمهموری دکتر سید محمد حسین سجادی نیری فن آوری های نرم را پیشران کلیدی توسعه اقتصاد دانش بنیان می داند.
انتقال کشور به موج چهارم، وابسته به گسترش فن آوری ها، صنایع، کسب و کارها و مشاغل خلاق و فرهنگی است، در چارچوب این ماموریت کلان، رسالت ستاد توسعه فن آوری های نرم ، هماهنگ سازی، حمایت و تسهیلگری و به روز رسانی زیرساختهای نهادی برای توسعه فن آوری های نرم و هویتساز و تجاری سازی آنها می باشد.
اهداف ستاد دانش بنیان نرم و هویت ساز
- افزایش تولید و سهم خدمات و محصولات نرم و فرهنگی در اقتصاد ملی
- ارتقا سازوکارهای سیاستگذاری و نهادینه سازی گفتمان فن آوریهای نرم در کشور
- ارتقا و بهره برداری از سرمایههای دانشی و انسانی کشور در حوزه فن آوری های نرم
- توسعه نقش آفرینی و همکاری های بینالمللی در زمینه فن آوری های نرم
- بهبود زیرساختهای نهادی توسعه و تجاری سازی فن آوریی های نرم

شرایط تایید کالا و خدمات شرکت های دانش بنیان نرم و هویت ساز
سطح فناوری کالا یا خدمت:
- به سختی قابل کپی برداری باشد.
- نیازمند تحقیق و توسعه قابل توجهی باشد.
- منجر به ایجاد خواص یا کارکردهای پیچیده ای در محصول شده باشد.
وضعیت تولید کالا یا خدمات:
کالاها و خدمات شرکت های متقاضی دریافت تاییدیه دانش بنیان، باید به مرحله تولید رسیده و یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشد. همچنین خدماتی که توسط شرکت متقاضی ارائه می شود ، باید دارای اسناد فروش باشد.
تسلط بر دانش فنی:
- عمدتا به صورت داخلی تحقیق و توسعه یافته باشد.
- از طریق مهندسی معکوس تولید شده باشد.
- دانش فنی از مجموعه های بیرونی کسب شده باشد، ولی شرکت متقاضی در محصول تغییرات اساسی ایجاد کند.

نیازمندی های شرکت های حوزه نرم و هویت ساز
شرکت های فعال در حوزه فناوری های نرم، باید مانند سایر شرکت های دانش بنیان از محصولات دانش بنیان با تکنولوژی بالا برخوردار بوده و همچنین از نظر پارامترهای مالی، فنی و تحقیق و توسعه نیز مورد تایید واقع شود. شرکت های دانش بنیان حوزه نرم و هویت ساز، بنا به شرایط شرکت و محصول دانش بنیان خود می تواند تاییدیه دانش بنیان خود را در یکی از سطوح نوپا نوع یک و دو و یا تولیدی نوع یک و تولیدی نوع دو دریافت نماید.