لوگو شرکت دانش بنیان ایران

دغدغه مالیاتی شرکت های دانش بنیان

معافیت مالیاتی یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان

معافیت مالیاتی یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان است.مالیات همواره یکی از دغدغه های مودیان مالیاتی است.

یکی از مهم ترین راه های حمایت از شرکت های دانش بنیان، معافیت مالیاتی است که در سراسر دنیا و به ویژه در کشورهای توسعه یافته، همواره در سیاست های حمایتی دولت ها از شرکت های قرار دارد. البته ارائه این امتیاز از سوی دولت به شرکت هایی که فعالیتشان دانش محور است، تنها یک اقدام حمایتی نیست بلکه دولت نیز از سود حاصل از این حمایت منتفع می شود.

معافیت مالیاتی یکی از دغدغه های شرکت های دانش بنیان

متولی اصلی حمایت از شرکت های دانش بنیان

در واقع پاگرفتن و رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان، مسیر دستیابی به توسعه اقتصادی، قطع وابستگی به واردات و رشد جایگاه ایران در میان کشورها را برای دولت و کشور به همراه دارد.با ایجاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به عنوان متولی اصلی حمایت از شرکت های دانش بنیان، قوانین جدیدی نیز در این راستا به منظور ارائه معافیت مالیاتی به این شرکت ها تصویب شد.

آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان

مطابق آیین نامه اجرایی قانون حمایت از شرکت ها و موسسات دانش بنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات، شرکت ها و موسساتی که در زمینه گسترش و کاربرد اختراع و نوآوری و تجاری سازی نتایج تحقیق و توسعه شامل (طراحی و تولید کالا و خدمات) در حوزه فناوری های برتر و با ارزش افزوده بالا فعال باشند، دانش بنیان محسوب می شوند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   پاویون شرکت‌های دانش بنیان در نمایشگاه بین‌المللی معدن و صنایع معدنی

درآمدهای مشمول مالیات شرکت ها و موسسات دانش بنیان

براساس قانون حمایتی در نظر گرفته شده، درآمدهای مشمول مالیات شرکت ها و موسسات دانش بنیان ناشی از قراردادها و فعالیت های تحقیق و توسعه، تجاری سازی و تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان به مدت ۱۵ سال از مالیات موضوع ماده (۱۰۵) قانون مالیات‌های مستقیم معاف هستند.

این آیین نامه اجرایی با توجه به در نظر گرفتن شرایط معافیت مالیاتی و گمرکی برای شرکت های دانش بنیان، در واقع حمایتی جامع نگرانه از سرمایه های این شرکت هاست.البته این شرکت ها و موسسات، تنها می توانند برای کالاهای دانش بنیان خود معافیت مالیاتی دریافت کنند.

معافیت های ارائه شده به شرکت های دانش بنیان

به‌عنوان مثال اگر شرکتی دارای پنج محصول باشد که دو محصول آن به عنوان دانش بنیان نوع یک تایید و سه محصول دیگر ایشان مردود شده باشد، این شرکت تنها برای دو محصول تایید شده می توانند تا ۱۵سال معافیت مالیاتی بگیرند. مضاف بر این معافیت های ارائه شده به شرکت های دانش بنیان شامل معافیت گمرکی، ‌معافیت سربازی و ‌معافیت پرداخت ضرایب حق بیمه قراردادها می شود.

انواع شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان به چهار دسته دانش بنیان نوپا نوع یک، دانش بنیان نوپا نوع دو، دانش بنیان تولیدی نوع یک و دانش بنیان تولیدی نوع دو تقسیم می شوند‌. طبق قانون مالیات، تمامی شرکت ها (اشخاص حقوقی) سالانه باید ۲۵ درصد از سودی را که در جریان فعالیت خود کسب می کنند، به عنوان مالیات به سازمان امور مالیاتی بپردازند. این درحالی است که شرکت های دانش بنیان طبق قانون از پرداخت این مالیات معاف هستند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   شرکت دانش بنیان تعاونی

معافیت از پرداخت مالیات

معافیت از پرداخت این مالیات به معنای آن نیست که شرکت های دانش بنیان از پرداخت مالیات بر ارزش افزوده یا مالیات بر دستمزد و سایر مالیات ‌‌ها معاف هستند بلکه تنها از پرداخت مالیات مستقیم یعنی مالیات ۲۵درصد از سود شرکت معاف می شوند. نکته قابل توجه اینکه حتی تمامی شرکت های دانش بنیان و تمامی محصولات این شرکت ها نیز مشمول معافیت مالیاتی نیستند بلکه تنها شرکت های تولید نوع یک و نوپا نوع یک از پرداخت مالیات مستقیم معاف هستند.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.