دفتر توسعه کسب و کار بینالمللی
دفتر توسعه کسب و کار بینالمللی
رشد و توسعه صادرات کالا و خدمات دانشبنیان، یکی از اهداف معاونت امور بینالملل ودفتر توسعه کسب و کار بینالمللی است.
که نیازمند شناسایی ظرفیت شرکتهای فناور داخلی و بازارهای بینالمللی میباشد.
چگونگی فراهمسازی بستر مناسب به منظور تحقق این مهم نیازمند برنامهریزی کلان و سیاستگذاری اجرایی است.
این امر منجر به تجاریسازی، رشد و توسعه فعالیتهای شرکتهای دانشبنیان، ورود به بازارهای بینالمللی و در نهایت ثروت زایی گردد.
شاخصه های اقتصاد مقاومتی
یکی از مهمترین شاخصههای اقتصاد مقاومتی حضور فعالانه و گسترده مردم و بخش خصوصی در عرصه فعالیتهای اقتصادی است.
چون صادرات غیر نفتی که اصلیترین محرک و موتور رشد اقتصادی و رونقِ آن و مهمترین عامل برای دست یابی به توسعه پایدار است، جز با حضور بخش خصوصی و حمایتهای دولت گسترش نمییابد.
بر اساس همین ضرورت بوده که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزهی ساماندهی صدور کالاها و خدمات دانش بنیان در چارچوب تقسیم کار ملی که نقشه جامع علمی کشور، سیاستهای کلان اقتصاد مقاومتی، برنامه پنجم توسعه و شورای اقتصاد تعیین کردهاند.
با هدف هدایت ظرفیتهای جامعه علمی و فناوری کشور به سمت تبدیل ایدهها به کالاها و خدمات دانشبنیانی که از کیفیت لازم برای ورود به بازارهای داخلی و بینالمللی برخوردار باشند، سیاستها و برنامههای مختلفی را تدوین و اجرا نموده است.
دفتر توسعه کسب و کار بینالمللی که یکی از زیرمجموعههای معاونت امور بینالملل و تبادل فناوری معاونت علمی و فناوری است، در چارچوب اهداف و وظایف ذیل که بر اساس ماموریتهای معاونت علمی و فناوری و اسناد بالادستی کشور تنظیم شدهاند.
در تلاش است تا سهمی شایسته در تحقق اقتصاد دانش بنیان ایران اسلامی داشته باشد.
اهداف و وظایف
- تدوين و اجرای برنامهها و خط مشی ها و بستههای حمايتی مرتبط با توسعه صادرات كالاها و خدمات دانشبنيان با مشاركت مراجع ذيربط.
- برنامه ریزی، هدايت و تشويق شركتهاي دانشبنيان توانمند به منظور ورود در بازارهای منطقهای و توسعه بازار های پیرامونی و گسترش زنجیره ارزش منطقه ای.
- سياست گذاری و حمايت از رویههای تجاری مرتبط نظیر هیأت های تجاری، کارگاهها و سمینارها، برپایی نمايشگاههای محصولات و خدمات فناورانه ايران در كشورهای هدف.
- سياست گذاری و حمايت از ايجاد و توسعه ترتیبات متنوع یکپارچه سازی SME ها و از جمله شركتهای مديريت صادرات و خوشههای صادراتی و شبکه های صادرات به منظور كمك به رشد صادرات شركتهاي دانشبنيان.
- از تهيه و بهروزرساني مستندات و بانكهای اطلاعاتی محصولات و خدمات فناورانه قابل صادرات به زبانهای خارجی حمایت می شود.
- برنامهریزی در خصوص نحوه همكاری و جذب کمکهای فنی و اقتصادی از نهادهای اقتصادی بينالمللي با استفاده از ارتباطات و همكاری های نهادهای ذيربط داخلی.
- مدیریت تحقيق و مطالعه تطبيقی قوانين و مقررات در زمينههای سرمايهگذاری خارجی، اقتصادی، بازرگانی، مالي، پولي و بانکي، صادرات، واردات، گمرکی، بيمه، کارگري و مالياتی در ديگر کشورها.
- برنامه ریزی جهت تشویق شرکت های دانش بنیان جهت گسترش فعالیت های صادراتی، پیشنهاد کمک ها و مشوق ها به منظور توسعه صادرات فناورانه.