لوگو شرکت دانش بنیان ایران

خیز استان های کشور برای تحقق اهداف دانش بنیان

خیز استان ها برای دانش بنیان شدن

توجه استان ها به شعار سال

نامگذاری امسال با توجه به حوزه دانش بنیان، یکی از رویدادهای خاص در سالیان اخیر است که پیش از این سابقه نداشته است. اقتصاد دانش بنیان به عنوان یکی از راهکارهای اصلی به منظور برون رفت از اقتصاد نفتی و حرکت به سمت اقتصاد غیرنفتی از دیرباز مطرح بوده است، اما به ندرت مورد توجه قرار گرفته است. از سال ۱۳۸۹ که قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در مجلس شورای اسلامی تصویب شد تاکنون تنها حدود ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان ثبت شده اند که به وضوح نشان دهنده شرایط نامناسب حمایت در این زمینه، با وجود پیشبینی تسهیلات متعدد، است. به عبارت دیگر هنوز جای کار بسیاری وجود دارد تا اقتصاد ایران بتواند مبحث دانش بنیان را به عنوان یک ابزار توسعه به کار بگیرد.

با توجه به این واقعیت که شرکت های دارای گواهی و حوزه های فعالیت آنها بسته به ظرفیت ها و ویژگی های محل فعالیتشان قضاوت می شوند، نقش استان ها در اقتصاد دانش بنیان اهمیت قابل توجهی دارد. پس از اعلام نام سال، به سرعت شامل تکاپوی مسئولین استان ها برای ارائه طرح ها و برنامه های دانش بنیان و تشکیل کارگروه های مرتبط با این مبحث از جانب نمایندگان مجلس هستیم. این تحرک با هدایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می تواند بدل به برنامه ای فراگیر برای توسعه کشور گردد.

برنامه ریزی استان ها

هر استان بسته به شرایطی که تجربه می کند، برنامه های خاص خود را برای توسعه در این زمینه مطرح کرده است. برخی از این برنامه ها شامل دعوت به فعالیت، برخی شامل افزایش حمایت ها از این قبیل فعالیت ها و بخشی به کمک به توسعه زیرساخت ها بازمیگردد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   اختصاص ۳۰۰ میلیارد تومان اعتبار به دانش بنیان های دانشگاهی

استان کرمان از نیروهای جوان و متخصص خود دعوت به همکاری کرده است. خراسان شمالی از برنامه خود برای تمرکز بر روی حوزه های کشاورزی، فناوری اطلاعات و تجاری سازی خبر داده است. شرکت های دانش بنیان سمنان بر روی تلاش به منظور کاهش تنش آبی متمرکز شده اند. افزایش حمایت ها در استان کرمانشاه در دستور کار قرار گرفته است. اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین با اشاره به پتانسیل های دانش بنیان در این منطقه، آن را شرط پویایی و کارآفرینی اقتصاد نامیده است. استان البرز به دنبال تبدیل شدن به پایتخت کشاورزی پیشرفته کشور می باشد و استان گلستان به توسعه هرچه بیشتر در این زمینه چشم دوخته است.

به جز این استان ها، بیانیه ها و اظهارنظرهای متعدد در خصوص لزوم حمایت از اقتصاد دانش بنیان را از جانب مسئولین و ائمه جمعه در استان های بوشهر، یزد، همدان، فارس، خراسان جنوبی و خراسان رضوی شاهد هستیم. امید است که این میزان توجه به این حوزه به عمل تبدیل شده و راهگشای وضعیت اقتصادی کشور باشد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.