لوگو شرکت دانش بنیان ایران

حذف آمونیاک از پسآب آلوده پالایشگاه ها

حضور آمونیاک در ضایعات

پسآب پالایشگاه های پتروشیمی اغلب در بر دارنده مواد سمی و خطرناکی است که می تواند زندگی انسان ها و گونه های مختلف جانوری و گیاهی را در یک اکوسیستم تحت تأثیر قرار داده و اثرات جبران ناپذیری بر روی محیط زیست داشته باشد. یکی از این مواد آمونیاک است که در خروجی های ضایعاتی پالایشگاه های تولیدکننده اوره و آمونیاک به صورت ترکیب های سمی و مضر یافت می شوند.

طی سالیان گذشته تلاش بسیاری شده است که از ورود آمونیاک به پسآب جلوگیری شده یا آن را با بیشترین درصد ممکن از ضایعات بیرون بکشند. گفتن این کار راحت تر از انجام دادن آن است، چون هزینه های انجام چنین فرآیندهایی اکثر پالایشگاه ها را به سمت نادیده گرفتن این معضل سوق داده است. حالا راه حل این امر در قالب فعالیت های یک شرکت دانش بنیان یافت شده است.

راه حل دانش بنیان

در این باره میلاد تاج الدینی مدیر عامل شرکت دانش بنیان پایا سبز گفت: «کم هزینه بودن، استفاده آسان و همچنین بحث پاکسازی محیط زیستی از مهمترین ویژگی های این محصول است.»

وی در ادامه درباره استفاده آسان و بی دردسر از این محصول گفت: «ما برخلاف نمونه های موجود در بازار یا نمونه های خارجی، نیاز به هیچگونه امکانات و تجهیزات خاصی نداریم؛ صرفا محصول ما به استخرهای پسآب تزریق می شود و عملیات تصفیه سازی آمونیاک روی آب صورت  می‌گیرد.»

تاج الدینی در خصوص میزان هزینه ای که پالایشگاه برای صرف این موضوع باید انجام دهند، افزود: «محصول ما بسیار مقرون به صرفه است به طوری که اگر بخواهند از مشابه خارجی این محصول  استفاده کنند، حداقل نزدیک به ۳ میلیون دلار یا ۱۰۰میلیارد تومان باید هزینه کنند؛ در صورتیکه هزینه استفاده از محصول ما فقط ۲ یا ۳ میلیارد تومان است؛ که در مقابل درآمد پالایشگاه ها این مبلغ ناچیز است.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   برگزاری کارگاه های آموزشی برای شرکت های دانش بنیان

وی در ادامه گفت: «همه پالایشگاه ها با این معضل مواجه هستند؛ مثلا در پتروشیمی اراک پسآب ها به راحتی در رودخانه ها رها سازی می‌شود اما اهمیتی برای رفع این موضوع قائل نیستند. حتی با توجه به به اینکه سازمان محیط زیست آن ها را مجبور به تصفیه پسآب کرده اما صرفا ترجیح می دهند با پرداخت جریمه از انجام این کار سرباز زنند  زیرا جزء هزینه سربار محسوب می‌شود.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.