لوگو شرکت دانش بنیان ایران

ساخت ربات هوشمند پزشکی

ساخت ربات برای انجام آزمایش بیماران کرونایی

بر اساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی، تا این لحظه ۱۲ میلیون و ۲۶۸ هزار و ۱۰۸ نفر در جهان به ویروس کرونا (کووید۱۹) مبتلا شده اند که از این
تعداد، ۵۵۴ هزار و ۳۴۸ نفر جان خود را از دست داده اند. افزایش روزانه بیماران کرونایی علاوه بر آن که هزینه های گزاف درمانی برای اقتصاد هر کشور در پی خواهد داشت می تواند به مرور زمان باعث کاهش کیفیت خدمات پزشکی تیم های درمانی بیمارستان ها شود چرا که متأسفانه تاکنون هیچ گونه درمان و یا واکسنی برای این بیماری کشف نشده است.

تعدادی از کشورها همچون چین، ژاپن، آلمان و آمریکا با استفاده از فناوری های نوین هم چون ربات ها به دنبال کمک به تیم های پزشکی خود هستند؛ در این زمینه محققان دانشگاه لیورپول انگلیس موفق به ساخت و توسعه نوعی ربات هوشمند برای انجام آزمایش های بیماران کرونایی شده است که می‌تواند یک آزمایش را که انجام آن توسط انسان ها ماه ها به طول می انجامد تنها در سه روز انجام دهد.

ربات Kuka

مکانیسم عمل ربات Kuka

این ربات هوشمند که Kuka نام دارد توسط بنجامین برگر دانشجوی دکترا دانشگاه لیورپول طراحی و برنامه ریزی شده است. بر اساس اعلام برگر، این ربات قادر به انجام ۷۰۰ آزمایش در یک هفته است که این تعداد معادل تعداد آزمایشاتی است که یک دانشجو ممکن است در طول دوره دکترا انجام دهد.

این ربات هوشمند دارای وزنی حدود ۴۰۰ کیلوگرم می باشد و با برنامه ریزی هایی که برای آن انجام می شود می تواند آزمایشات تخصصی را هزاران بار سریع تر از انسان ها انجام دهد. بر اساس اعلام محققین این پروژه ، Kuka بطور پیوسته می تواند ۱۰۰ آزمایش مختلف را طی ۲۴ ساعت انجام دهد. نکته قابل توجه ای که در مورد این ربات وجود دارد آن است که تمام مراحل این آزمایشات را به صورت هوشمند ، خودکار و بدون کمک انسان انجام می دهد که این عامل احتمال ابتلای پزشکان به بیماری کرونا را به صورت چشمگیر کاهش می دهد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تولید نهاده دامی با ارزش غذایی بالا در خوزستان

این ربات هوشمند در طول شبانه روز می تواند ۲۱.۵ ساعت کار کند و تنها ۲.۵ ساعت و آن هم برای شارژ شدن خاموش می شود. از دیگر ویژگی های این ربات ، کار کردن در تاریکی می باشد که این ویژگی به Kuka این قابلیت را می دهد که آزمایش های حساس به نور را با کارایی بیشتری نسبت به محققان انسانی انجام دهد.

کاربرد ربات Kuka

شیمیدان ها قبلاً از ربات ها در تحقیقات استفاده کرده اند اما آن ربات ها تنها برای یک آزمایش خاص طراحی شده اند و این ربات می‌تواند طیف وسیعی از آزمایشات را انجام دهد. این ربات یک و نیم متری می تواند به صورت خودکار و مستقل در اطراف آزمایشگاه حرکت می کند و طیف وسیعی از آزمایشات را انجام می دهد که شامل جمع آوری نمونه ها و قرار دادن آن ها در انواع مختلف تجهیزات است.

این ربات هوشمند به جای سیستم بینایی، از ترکیبی از اسکن لیزر همراه با بازخورد لمسی برای موقعیت یابی استفاده می کند. این ربات بطور مستقل تمام وظایف موجود در آزمایش مانند اندازه گیری وزن مواد جامد ، پخش مایعات و اجرای واکنش کاتالیزوری و تعیین کمیت محصولات واکنش را انجام می دهد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.