لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بومی سازی تولید الکترودهای گرافیتی و کک سوزنی

فهرست محتوا

اهمیت محصولات

الکترودهای گرافیتی در کوره قوس الکتریکی (EDF) برای تولید فولاد، تولید فرآورده های فلزی، تولید فلزات سیلیکونی و فرآیند ذوب استفاده می شود. نوک این الکترودها می تواند تا ۳۰۰۰ درجه سانتیگراد برسد که تقریبا نیمی از دمای خورشید است. الکترودهای گرافیتی می توانند سطح بالایی از هدایت الکتریکی داشته باشند و همچنین دارای توانایی حفظ حرارت تولید شده هستند. در طرف دیگر،  کک سوزنی یک ماده بسیار  مهم برای تولید الکترود گرافیتی است .بیشتر از روش کک سازی تاخیری یا بستر فعال برای تولید کک سوزنی استفاده می شود. تولید کک سوزنی با کیفیت خوب ساده نیست، زیرا کنترل چندین پارامتر برای کنترل فرآیند تولید لازم است . کک سازی فرآیندی متشکل از تجزیه حرارتی ، پلیمریزاسیون و چگالش است که در آن پسماند های سنگین نفتی به انواع گازها ، مایعات و ماده جامد با درصد کربن بالا به نام کک نفتی تبدیل می شود.

نظر به اهمیت مستقل شدن در تولید این محصولات، شرکت های دانش بنیان هم به این حوزه جذب شده اند و حالا یک شرکت دانش بنیان مدعی بومی سازی این دو محصول شده است.

تولید داخلی

امیر عباس حسینی مدیرعامل شرکت سرمایه ‌گذاری غدیر در مراسم آغاز عملیات اجرایی پایلوت نیمه صنعتی پیوسته گوگردزدایی کک‌ سازی تاخیری و الکترود گرافیتی در رابطه با این محصولات و نیاز داخلی به آنها گفت: ـامیدوارم با این اتفاق بخش مهمی از مواد اولیه تولیدی در این صنعت در داخل کشور بر پایه ایرانی دانش ایرانی توسعه پیدا کند.»

وی گفت: «این دو ماده در صنعت آلومینیوم کاملاً وارداتی است و برای تولید آن در صنعت فولاد هم تلاش ‌هایی شده بود. اما در مدلی که امروز برنامه ریزی شده، برای نخستین انجام خواهد شد. در این دو حوزه وابستگی خیلی شدیدی به خارج کشور داریم در حالی که در زنجیره فولاد و آلومینیوم در داخل کشور کارخانه های معظمی وجود دارد.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   کاهش ریسک سرمایه گذاری در شرکت های دانش بنیان

طبق برنامه ریزی این شرکت، این دانش در مرحله اول با سرمایه‌ گذاری نزدیک به ۵ میلیون یورو انجام خواهد شد اما خود کارخانه در سایز صنعتی برای تولید نزدیک دو میلیون کک طراحی خواهد شد که مصرف عادی کشور خواهد بود ، نیاز امروز ایران تقریباً نزدیک به یک و نیم میلیون تن کک در صنعت آلومینیوم است که به طور کامل وارد می‌شود.

مدیر عامل شرکت سرمایه‌ گذاری غدیر گفت: «در صنعت فولاد هم که در الکترود است کاملاً وارداتی است و سرمایه گذاری که پیش بینی می‌ کنیم برای دستیابی به محصول در ابعاد صنعتی تقریباً چیزی نزدیک به ۷۰۰ میلیون یورو خواهد بود.»

وی گفت: «مرکز دانش بنیان خوارزمی یکی از مهمترین بازیگران اصلی تولید کاتالیست در ایران است و وابستگی فوق ‌العاده‌ ای در کشور به تولید دانش بنیان امروز آن در صنعت فولاد و صنعت پتروشیمی وجود دارد. در مورد رضایت هم فکر می کنم که ۱۸ ماه دیگر با دستیابی به دانش ایرانی سولفور زدایی و تولید کک هم همه ما راضی باشیم و هم نظر رهبری درباره دستیابی به دانشی که در مراسم حضور صنعتگران اشاره شد تامین شود.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.