دانش بنیان و رفع مشکلات اقتصادی

شرکت دانش بنیان مورد حمایت
احمد معتمدی رئیس دانشگاه امیرکبیر در مراسم بازدید وزیر ارتباطات از طرح ابر رایانه، اتاق تمیز و مرکز ماهواره برج فناوری ابن سینا که در این برج برگزار شد در خصوص دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی ، و شرکت دانش بنیان مورد حمایت ، گفت:
“خوشبختانه حرکت دانشگاههای خوب کشور در بحث نوآوری و فناوری علم بسیار خوب بوده است. “
وی در خصوص شرکت دانش بنیان مورد حمایت ادامه داد:
“برنامه راهبردی دانشگاه در حوزه ict خوب و قابل قبول بوده است، به طوری که توانمندی مطلوبی در این زمینه صورت گرفته و دیده شده است. “
معتمدی تصریح کرد:
“یکی از مشکلات بزرگ ما بحث سیستم مرکزی است که در خارج از کشور وجود دارد، پیشنهاد میکنم با توجه به سابقه ما در زمینه ابر رایانهها، بتوانیم یک مرکز ملی iot را راه اندازی کنیم”
رئیس دانشگاه امیرکبیر در مورد شرکت دانش بنیان مورد حمایت تصریح کرد:
“این دانشگاه دو سال پیش برج ابن سینا را افتتاح کرد و ابتدا ۱۰ شرکت دانش بنیان مورد حمایت قرار گرفتند و امسال تعداد این شرکتها به ۱۲۳ رسیده است. “
معتمدی افزود:
” به ازای افزایش شرکتهای دانش بنیان میزان سرمایه گذاری و اشتغال به همین نسبت افزایش پیدا کرده است. ”
دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی
وی در خصوص دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی گفت:
” دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی و بحثهای مربوط به اقتصاد مقاومتی، توسعه شرکتهای نوآور، فناور و دانش بنیان است. “
معتمدی با تأکید بر دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی است اضافه کرد:
” یکی از برنامههای ما برای توسعه شرکتهای دانش بنیان این است که این مرکز را در هر دانشگاهی که فضای خالی داشته باشد برای دانشجویان و جامعه ایرانی که نوآور هستند، راه اندازی کنیم. “
وی در خصوص دانش بنیان راهکار برون رفت از مشکلات اقتصادی و شرکت دانش بنیان مورد حمایت گفت:
“سعی کردهایم سرمایه گذاریهای ریسک پذیر را درگیر کنیم و شرکتهای خارجی دارای دانش فنی و با انگیزه در این عرصه حضور پیدا کنند. “
پیوند صنایع بزرگ و شرکت های نوپا
در بیست و چهارمین جلسه کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران موضوع چالش های همکاری فناورانه بین شرکت های نوپای دانش بنیان و شرکت های بزرگ از سوی عضو هیات علمی پژوهشکده مطالعات فناوری مورد نقد و بررسی قرار گرفت.
این موضوع در حالی به بحث گذاشته شد که کمیسیون اقتصاد نوآوری و تحول دیجیتال اتاق بازرگانی تهران در تلاش است تا با برقراری گفتمانی در میان صاحبان کسب و کار و ایده های نوآورانه، به این خواسته نزدیک شود که چه مدل مناسب و قابل پیاده سازی در ایران برای ورود بنگاه ها به توسعه فناوری در کسب و کار و تولید خود وجود دارد و چگونه می توان پیوند و ارتباطی برد_برد میان صنایع بزرگ و استارت آپ ها و خالقان کسب و کار و ایده های نو برقرار کرد.
از این رو، در نشست اخیر این کمیسیون، با دعوت از یک گروه علمی و مطالعاتی از پژوهشکده مطالعات فناوری این موضوع مورد بحث و تحلیل قرار گرفت.
رضا اسدی فر، عضو هیات علمی این پژوهشکده و معاون توسعه بازار ستاد فناوری نانو، در تحلیلی به بررسی چالش های همکاری فناورانه بین شرکت های دانش بنیان و بنگاه های بزرگ پرداخت که به طور مفصل در کتابی با عنوان «بزرگ مریخی،کوچک ونوسی» از سوی وی و به همراه یاسر خوشنویس و آرمان خالدی گردآوری و تدوین شده است.