لوگو شرکت دانش بنیان ایران

طرح جهش دانش بنیان

جهش تولید دانش بنیان

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم درباره طرح جهش تولید دانش بنیان اظهار کرد: اولین بار قانون حمایت از شرکت های دانش بنیان در سال ۱۳۸۹ تصویب و برای اجرا ابلاغ شد. عملاً طرح «جهش تولید دانش بنیان» ادامه همین قانون مصوب و ابلاغ شده است.

قانون ۸۹ برای حمایت از شرکت های دانش بنیان و فعالیت های دانش بنیان تصویب شد که تا به حال در حال اجراست و تمام اقدامات و فعالیت های شورای عالی عتف، صندوق نوآوری و شکوفایی و بویژه معاونت علمی ریاست جمهوری براساس همین قانون صورت می گیرد. اگر قوت یا ضعفی هم در اقدامات وجود داشته باشد که قوت ها بمراتب بیش از ضعف ها است، همه ناشی از همان قانون سال های گذشته است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم افزود: قاعدتاً طبیعی ترین شکل این بود که طرح فعلی مطرح در مجلس شورای اسلامی، ادامه همان قانون قبلی باشد و اگر نقصی در آن قانون وجود دارد، در طرح جدید برطرف شود، اگر هم موارد فراموش شده ای دارد و یا موارد جدیدی باید به آن اضافه شود، به همان قانون قبلی پیوست گردد.

وی با اشاره به این مطلب که اولین مخالف طرح جهش تولید دانش بنیان در مجلس، اداره کل قوانین مجلس بوده است، خاطرنشان کرد: اداره کل قوانین مجلس، مخالفت خود را به صورت مکتوب منعکس کرده و یادآور شده با توجه به این که قانون حمایت از فعالیت های دانش بنیان را داریم، اگر نمایندگان طراح نکته ای دارند، موارد را به همان قانون قبلی مرتبط کنند تا تعدد قوانین نداشته باشیم که گاه این تعدد قوانین در خصوص موضوعات مشابه تزاحم جدی در اجرا فراهم می کند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   صندوق فناوری مواد پیشرفته

جهش تولید دانش بنیان

کمیسیون صنایع مجلس

رحیمی در ادامه تصریح کرد: معاونت حقوقی ریاست جمهوری نیز دقیقاً همین موضوع را به صورت مکتوب به نمایندگان طراح منعکس کرده و تا جایی که می دانم، مرکز پژوهش های مجلس هم همین نظر را دارد.

دبیر کل شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: این طرح ابتدا در کمیسیون صنایع مجلس مطرح شد که تقریباً ارتباط ضعیفی با موضوع دانش بنیانی داشت و خوشبختانه با پیگیری هایی که انجام شد، طرح به کمیسیون آموزش و تحقیقات رفت. در این کمیسیون بر روی طرح اصلاحات بسیار زیاد و خوبی انجام شد و ما هم بیشتر این اصلاحات را تائید می کنیم.

وی با اشاره به ایرادات علمی و فنی این طرح گفت: اصولاً در حوزه صنعت و خدمات، عنوان «دانش بنیانی» به تولید اصلاً تعلق نمی گیرد؛ دانش بنیانی به آن بخش از زنجیره ایده تا محصول اطلاق می شود که به نقطه تولید برسد. شاید به همین دلیل است که مقام معظم رهبری امسال را سال جهش تولید نام گذاری کردند؛ ایشان از فعالیت های دانش بنیانی در این سال ها بسیار حمایت کردند ولی نگفتند جهش تولید دانش بنیان.

شرکت های دانش بنیان

معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم در ادامه تصریح کرد: باید به این نکته توجه شود که حدود ۵ هزار و ۳۰۰ شرکت دانش بنیانی در کشور داریم در حالی که در کشور بیش از ۸۰ هزار شرکت با مجوز داریم که در حال فعالیت هستند. بیش از ۸۰ درصد تولیدات کشور در شرکت های غیر دانش بنیان انجام می شود اما به گونه ای تبلیغ می شود که گویی کل تولیدات کشور توسط شرکت های دانش بنیان انجام می شود.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   کمک 120 میلیاردی صندوق نوآوری و شکوفایی به شرکت های دانش بنیان کرمانشاه

رحیمی در همین رابطه افزود: البته این موضوعی که مطرح می کنم بسیار محافظه کارانه است و اگر بخواهم محافظه کاری را کنار بگذارم، باید اعلام کنم که در واقع شاید حدود ۹۰ درصد تولیدات کشور توسط شرکت های غیردانش بنیان صورت می گیرد. به طور مثال شرکت های مرتبط با صنایع غذایی، صنایع سیمان، چوب و یا خودرو و … دانش بنیان نیستند. حال آن که نیازهای اصلی کشور را تأمین می کنند. البته این به معنای کم اهمیت شمردن فعالیت های فناوری دانش بنیان نیست بلکه تأکید بر این است که فعالیت ها و فرایندهای دانش بنیان به مراحل قبل از شروع تولید مربوط می شود. لذا از نظر کمی (تأثیرگذاری بر تولید انبوه) بسیار محدود و از نظر علمی (زیرساخت تولید دانش بنیان) بسیار مهم هستند.

 

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.