لوگو شرکت دانش بنیان ایران

شرکت های دانش بنیان نوع ۲ هم از اعتبار مالیاتی بهره مند می شوند

تعلق اعتبار مالیاتی به شرکت های نوع 2

معافیت های دانش بنیان

یکی از طرح هایی که معاونت علمی  و فناوری ریاست جمهوری به منظور حمایت از گسترش حوزه کاری دانش بنیان به دارندگان این گواهی ارائه می کند، معافیت هاست. معافیت ها به طور عمده شامل معافیت مالیاتی، معافیت گمرکی و معافیت سربازی به شکل امریه در محل شرکت های دانش بنیان می شدند. به طور کلی، امریه سربازی به تمامی شرکت های دانش بنیان، معافیت گمرکی به شرکت های دانش بنیان نوع ۱ و ۲ و معافیت مالیاتی تنها به شرکت های دانش بنیان نوع ۱ تعلق می گرفت. از این بین، معافیت گمرکی همواره اهمیت خاصی داشته است. با توجه به هزینه های رو به رشد در حوزه تولید، شرکت های متعددی به دنبال دریافت معافیت مالیاتی بوده اند. اما حالا معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تصمیم گرفته است که این معافیت را تغییر داده و همزمان آن را برای گواهی نوع ۲ نیز ارائه نماید.

طرح معافیت مالیاتی حوزه دانش بنیان با طرحی موسوم به اعتبار مالیاتی جایگزین خواهد شد. جمال کدخداپور کارشناس مرکز شرکت ها و موسسات دانش بنیان و مسئول برنامه اعتبار و مالیاتی تحقیق و توسعه در خصوص اجرای طرح اعتبار مالیاتی گفت: «طی سال های اخیر تمام درآمد ناشی از خدمات و محصولات تولید شده سطح ۱  شرکت‌ های دانش بنیان نوع ۱ مشمول انواع معافیت مالیاتی می‌ شدند. با توجه به گذشت حدود ۱۰ سال از اجرای قانون حمایت از شرکت‌ ها و موسسات دانش بنیان و افزایش چشمگیر درآمد بعضی از شرکت ‌ها، نهادهای سیاست‌ گذار به دنبال راه‌ کاری برای اثربخشی و هدفمندی بیشتر معافیت مالیاتی شرکت‌ های دانش بنیان بودند.  همین انگیزه باعث شود تا در سال ۱۴۰۰ شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری، مصوبه ای در خصوص موضوع اعتبار مالیاتی تحقیق و توسعه داشته باشد.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   همكاري دانش بنیان و آفریقا

تعلق اعتبار مالیاتی به شرکت های نوع 2

تعلق اعتبار مالیاتی به شرکت های دانش بنیان نوع ۲

کدخدا پور گفت: «بر اساس مصوبه شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری میزان معافیت مالیاتی شرکت‌ های دانش بنیان با درآمد ناشی از فروش کالا و خدمات دانش بنیان بالاتر از ۵۰۰ میلیارد ریال «صرفاً با در نظر گرفتن میزان هزینه ‌های تحقیق و توسعه آنها که به تایید کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکت­ها و موسسات دانش ­بنیان و نظارت بر اجرا می­رسد، قابل اعطا می­باشد. البته در این مصوبه تصریح شده است که سایر شرکت‌های دانش بنیان نوع ۱ مانند گذشته از معافیت مالیاتی برخوردار خواهند بود و درآمدهای دانش‌ بنیان آنها مشمول معافیت مالیاتی خواهد بود.»

کارشناس مرکز شرکت ‌ها و موسسات دانش بنیان تصریح کرد: «اجرای طرح اعتبار مالیاتی نسبت به معافیت مالیاتی هدفمندتر خواهد بود زیرا شرکت‌ ها به اندازه  هزینه  تحقیق و توسعه برای توسعه محصولات دانش ‌بنیان جدید یا ارتقای اساسی محصولات دانش بنیان پیشین معافیت مالیاتی دریافت می‌ کنند. اما باید درنظر داشت که  اجرای این طرح هم خالی از مشکلات نیست و اندازه گیری هزینه های تحقیق و توسعه شرکت‌ ها کار پیچیده و زمانبری است.»

مسئول برنامه اعتبار و مالیاتی تحقیق و توسعه گفت: «برای اجرای هرچه بهتر طرح اعتبار مالیاتی باید امکان ارائه هزینه های تحقیق و توسعه غیر واقعی یا بیش اظهاری توسط بنگاه‌ های تولیدی را به حداقل رساند. برای نیل به این مقصود شفافیت بیشتر در فضای تبادلات اقتصادی و هزینه کرد بنگاه‌ها راهگشا خواهد بود. تشویق بنگاه‌ های بزرگ دانش بنیان برای بورسی شدن یک از راهکاری عملیاتی برای تحقق شفافیت بیشتر است.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.