لوگو شرکت دانش بنیان ایران

آسان شدن حضور شرکت های دانش بنیان در مناقصه ها

مناقصه ها برای دانش بنیان

تسهیل شرایط حضور شرکت های دانش بنیان در مناقصه ها

به گزارش روز شنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، لطف الله سیاهکلی نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس شورای اسلامی درباره این تسهیلات، افزود: ایران کشوری پهناور، با ظرفیت های بسیار گسترده منابع طبیعی است، با این همه بزرگ ترین سرمایه کشور، منابع انسانی جوان، خلاق و پویایی است که دل در گرو ایران اسلامی دارند و به دنبال فرصتی هستند تا از درگاه کارآفرینی و خلق ثروت، علاوه بر خدمت به کشور، اشتغال و ارزش افزوده ایجاد کنند. این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: شرکت های دانش بنیان، خلاق و استارتاپ ها، بستر مناسبی هستند تا برای درون زایی اقتصاد، گسترش اقتصاد مقاومتی و تامین نیازهای فناورانه کشور، پاسخ های فناورانه پیدا و محصولات و خدمات با فناوری بالای مورد نیاز صنایع و تولید کنندگان را فراهم کنند.

این عضو فراکسیون دیپلماسی اقتصادی محور مقاومت و همسایگان، گفت: مجلس شورای اسلامی تمام تلاش خود را به کار بسته است تا با فراهم کردن، حمایت های دقیق کارشناسی شده، زمینه رشد و شکوفایی هر چه بیشتر شرکت های خلاق و دانش بنیان را فراهم کند. بر این اساس از طریق بازبینی قانون قدیمی حمایت از شرکت های دانش بنیان، پس از رایزنی ها و مشورت با کارشناسان و خبرگان، قانون جدید حمایت از شرکت های دانش بنیان و خلاق و نوآور، به نمایندگان عرضه شد.  وی ادامه داد: حوزه فعالیت شرکت ها در حوزه کسب و کارهای دیجیتال و فضای مجازی، بازی، اسباب بازی و سرگرمی، صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی، صنایع دیداری و شنیداری، طراحی، یادگیری، چاپ و نشر، گیاهان داروئی و طب سنتی، هنر های تجسمی و نمایشی و غیره جزو صنایع خلاق و فرهنگی، محسوب می شوند. همه این حوزه ها در کشور از این پتانسیل برخوردار هستند که از طریق ابزار خلاقیت و نوآوری، ارزش افزوده بالایی ایجاد کنند و سبد اشتغال کشور را متنوع تر سازند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   رسوخ فناوری و تکنولوژی های نوین

سیاهکلی خاطرنشان کرد: بر این اساس، در قانون جدید که کلیات آن به تصویب رسید، تلاش شده است تا از شرکت های خلاق و نوآور نیز حمایت شود. این کار کمک می کند جوانان خلاق و نوآور کشورمان بتوانند با فراغ بال و پشتیبانی بیشتری، اهداف مد نظرشان را محقق سازند. یکی از مواردی که پیش از این به مانعی بر سر راه رشد شرکت های دانش بنیان و خلاق تبدیل شده بود، بحث همکاری آنها با موسسات عمومی و نهادهای دولتی و اجرایی بود. وی ادامه داد: این شرکت ها چون معمولا از سابقه تاسیس چندان بالای برخوردار نیستند، در مناقصات بر سر رقابت با شرکت های بزرگ و قدیمی، اغلب شکست می خوردند. در مجلس تلاش شد تا از طریق تصویب قوانین مناسب، دست مدیران دولتی برای همکاری بیشتر با شرکت های خلاق و دانش بنیان در زمینه های مختلف از جمله در بحث مناقصات و مزایده ها باز گذاشته شود.

مناقصه ها برای دانش بنیان

 

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی درباره نقش مثبت شرکت های دانش بنیان و خلاق، در پیشبرد راهبرد رسانه ای و فرهنگی مورد نظر نظام، افزود: با توجه به حضورم در مناصب مدیریتی، به تجربه دیده ام که اجبار یک مدیر برای آنکه حتماً تحت هر شرایطی با طیفی از شرکت ها، همکاری کند، ممکن است در عمل و اجرا چندان سازنده نباشد، اما تصویب قوانین تشویقی و باز گذاشتن دست مدیران اجرایی در همکاری با شرکت های فناور و خلاق، می تواند به تدریج آثار بسیار مثبتی به همراه داشته باشد.

تغییر قوانین مجلس به نفع شرکت های دانش بنیان برای شرکت در مناقصه ها

وی گفت: تکیه بر داخل در بحث اقتصادی تنها یک شعار نیست و دارای مضامین و تکیه گاه های گفتمانی، منطقی و علمی فراوانی است. در صورت فعال شدن هر چه بیشتر هزاران شرکت خلاق و دانش بنیان و همچنین چندین هزار استارتاپ نوآور، می توان یک جریان اقتصادی بسیار جدید و پرقدرت به راه انداخت که پایه آن خلاقیت، فناوری و دانش است. در حال حاضر این موسسات و شرکت ها و جوانان نخبه کشور، فعالیت های بسیار چشمگیر و قابل تحسینی انجام داده اند. اما هنوز پتانسیل های بالقوه بسیار عظیمی وجود دارد که باید به آن توجه شود. سیاهکلی در باره سیاست ها و اسناد بالادستی، اظهار داشت: امید است در سایه همت جوانان کشور و حمایت مسئولین، در سال تولید، پشتیبانی ها و مانع زدایی ها، هر روز از تعداد موانع بر سال راه خلاقیت و تولید کم و بر شمار بسته های حمایتی و پشتیبانی ها افزوده شود. فقط از این روش می توان بنیان های اقتصادی را قوی تر ساخت و آن را در مقابل مکر دشمنان، مقاوم سازی کرد. خود بنده نیز به شخصه از هیچ تلاشی برای حمایت از این جوانان چه در سطح ملی و چه در حوزه انتخابیه فرو گذار نیستم.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   دانش بنیان های حوزه کشاورزی

این عضو شاخص قوه مقننه، در خصوص ظرفیت های قابل توجه شهر های قزوین، آبیک و البرز، گفت: در این ناحیه ظرفیت‌های بسیاری به ویژه در زمینه گیاهان دارویی، کشاورزی، معدنی و فناوری‌ های پیشرفته وجود دارد. شرکت‌های صنعتی این قسمت از کشور نیز می‌ توانند در همکاری با شرکت‌ های دانش‌ بنیان و خلاق، محصولات جدیدتر و با فناوری بالاتری تولید کنند. حمایت از جوانان و نخبگان در این خطه از کشور، آثار و برکات ملی و سراسری در پی خواهد داشت. به شخصه و به همراه دیگر همکاران گرامی سعی داریم توجه به مسئولین را به این ظرفیت های عظیم منطقه ای جلب کنیم و انتظار داریم سطح همکاری و حمایت‌ها افزایش یابد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.