لوگو شرکت دانش بنیان ایران

فناوری های مواد پیشرفته

توسعه فناوری های مواد پیشرفته

حوزه فناوری های مواد پیشرفته، شامل فلزات، سرامیک ها، پلیمرها و کامپوزیت های پیشرفته و فرآیندهای ساخت و تولید آن ها است. توسعه اغلب فناوری های پیشرفته مانند هوافضا، انرژی های تجدیدپذیر ، میکروالکترونیک، زیست فناوری و دیگر حوزه های فناور در گرو دسترسی به مواد پیشرفته و فناوری های مرتبط با آن است.

آن طور که دبیر ستاد توسعه فناوری های لیزر، فوتونیک، مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان می کند، این مواد با خواص منحصر به فرد یا افزایش یافته نسبت به مواد معمولی با سرعت فزاینده ای در حال توسعه هستند؛ به عنوان مواد پیشرفته شناخته می شوند و توسعه فناورانه آن های می تواند منافع بسیاری را برای جامعه به همراه داشته باشد.

حمید لطیفی، با بیان این‌ که فناوری های نوظهور با سرعت زیادی در حال توسعه هستند ادامه داد: توسعه دهندگان فناوری همچنان به کشف و استفاده از موادی می پردازند که ویژگی های جدید یا پیشرفته ای دارند که عملکرد را نسبت به محصولات و فرآیندهای معمولی بهبود می بخشد.

وی از این مواد نوآورانه به عنوان مواد پیشرفته یاد کرد و افزود: این اصطلاح بیش از سه دهه مورد استفاده قرار گرفته اما در سال ‌های اخیر در پیوند با دیگر فناوری‌ ها همچون نانو، شکل تازه ‌ای یافته است.

بر اساس اعلام مرکز شرکت ‌ها و مؤسسات دانش‌ بنیان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، بیش از ۸۲۰ شرکت دانش‌ بنیان در حوزه مواد پیشرفته فعالیت دارند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   همكاري دانش بنیان و آفریقا

توسعه فناوری های مواد پیشرفته و انرژی های تجدیدپذیر

انرژی های تجدیدپذیر

لطیفی با اشاره به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از توسعه فناوری‌ مواد پیشرفته، عنوان کرد: ستاد با هدف ساماندهی، کمک به ارتقای وضعیت تولید، تجاری ‌سازی، توسعه فناوری و زیرساخت ‌های مرتبط با این حوزه مهم، حمایت از پژوهش، فناوری ‌ها و محصولات دانش‌ بنیان و فناور ایران‌ ساخت این حوزه را در دستور کار قرار داده است.

به گفته لطیفی، این ستاد در سال ‌های فعالیت خود، با تشکیل کارگروه ‌های مختلف، تلاش کرد با توجه به منابع موجود در راستای ماموریت ‌های شش‌ گانه حمایت از دستیابی به مرجعیت علمی کشور و ایجاد زیرساخت‌ های راهبردی ملی در حوزه ‌های خاص، زمینه را برای ترویج و فرهنگ ‌سازی این فناوری فراهم کند.

وی افزود: همچنین تسهیل تبادلات و همکاری ‌های علمی و فناوری بین ‌المللی؛ توسعه فناوری‌ های راهبردی متناسب با نیازهای کشور، ارتقای فناوری در صنایع موجود و توسعه کسب و کارهای جدید دانش ‌بنیان و توسعه بازار محصولات دانش‌ بنیان را در این حوزه پیگیری کردیم.

دبیر ستاد توسعه فناوری‌ های لیزر مواد پیشرفته و ساخت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تلاش برای دستیابی کشور به مرجعیت علمی گفت و ادامه داد: ستاد در راستای انجام این مأموریت، ابزارهای مختلفی همچون حمایت هدفمند از انتشار مقالات و ثبت اختراع با کیفیت و بین ‌المللی از پژوهش ‌های راهبردی و مرز دانش در حوزه‌ های کلیدی را در دستور کار قرار داد.

حمایت از فناوری مواد پیشرفته

اما ستاد در رویداد علمی و فناوری مختلف از جمله کارگاه، سمینار، کنفرانس، چالش، نمایشگاه و مسابقه مرتبط با حوزه‌ های تخصصی، تشکیل و توانمندسازی هسته‌ های فناور مواد پیشرفته و ساخت در مراکز پژوهشی را در دستور کار قرار داد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   افزایش صادرات خدمات و محصولات دانش بنيان

به طوری ‌که لطیفی برخی از این اقدامات را مسابقه شناسایی هسته ‌های فناور در حوزه مواد مهندسی و ساخت در حوزه مواد مهندسی و ساخت، راه ‌اندازی مرکز آموزشی چاپ سه‌ بعدی، در ستاد پیگیری ‌ها برای تعیین مدل اجرایی، تخصیص اعتبار مورد نیاز و آغاز فرایند اجرای آن در سال ‌های اخیر عنوان کرد.

وی همچنین با اشاره به توسعه فناوری ‌های راهبردی متناسب با نیازهای کشور افزود: طرح‌ های توسعه فناوری در بخش ‌های فوتونیک و لیزر و همچنین مواد و ساخت به عنوان دو حوزه اصلی فعالیت ستاد، طرح‌ های توسعه فناوری پس از انجام بررسی ‌ها و داوری لازم، مصوب و مورد حمایت قرار گرفت. همچنین با ایجاد مدل و زیرساخت همکاری با هلدینگ ‌های بزرگ سرمایه ‌گذاری همکاری ‌های مشترک این ستاد برای ارتقای طرح‌ های فناورانه صورت گرفت.

ارتقای فناوری در صنایع موجود و توسعه کسب‌ و‌ کارهای جدید دانش ‌بنیان، سه دسته فعالیت عمده شامل طرح ‌های فناورانه خرد، ارتقای فناوری در صنایع موجود و توسعه زیرساخت توسعه کسب ‌و کارهای جدید دانش ‌بنیان در دستور کار قرار گرفت.

لطیفی از توسعه بازار محصولات دانش بنیان و تسهیل تبادلات و همکاری های علمی و فناوری بین المللی گفت و ادامه داد: با توجه به مشکلات و موانع موجود در ایجاد ارتباطات فناورانه به دلیل تحریم ‌ها این ستاد با برگزاری پاویون و نمایشگاه محصولات ایران ‌ساخت لیزر، تلاش کرد تا شرایط مناسب‌ تری برای ارائه محصولات به مصرف‌ کنندگان داخلی و خصوصاً بین ‌المللی، تأمین شود.

 

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.