دستگاه تصویربرداری پزشکی هسته ای

تصویربرداری هسته ای
تصویربرداری هسته ای یکی از روش های بررسی ساختار و عملکرد اندام ها، بافت ها، استخوان و سیستم های درون بدن انسان است. این سیستم پزشکی پیشرفته در بررسی انواع مختلف بیماری ها و نارسایی های قلب و عروق، ریه، اسکلت و استخوان ها، مغز، کیسه صفرا، روده، تیروئید و… کاربرد دارد و به خصوص نقش آن در شناسایی توده های سرطانی در سالیان اخیر مطرح شده است. به علت رابطه این روش با فناوری هسته ای، تحریم هایی که بر کشور تحمیل شده اند واردات و تأمین محصولات این حوزه را با مشکل روبرو کرده اند. در همین راستا و برای استقلال هرچه بیشتر کشور و کاهش نیاز به محصولات خارجی تصویربرداری هسته ای، یک شرکت دانش بنیان داخلی اقدام به تولید نمونه ایرانی این دستگاه کرده است.
محمدرضا آی مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به ساختار دستگاه و تمام ایرانی بودن آن گفت: «دستگاه تصویربرداری هسته ای، برای تصویربرداری از تمام ارگان های بدن است و جزو محصولات پزشکی هسته ای به شمار می رود.»
او افزود: «در حال حاضر از دستگاه تصویربرداری هسته ای در تمام بخش های پزشکی استفاده می شود به گونه ای که مواد رادیواکتیو با داروها ترکیب می شوند و رادیو دارو تولید شده را به بیمار تزریق می کنند تا از گرفتگی عروق یا عضلات قلب مطلع شوند.»
ویژگی ها
آی در خصوص محصول تصریح کرد: «در تصویربرداری های سرطانی نیز از این دستگاه استفاده می شود و در کنترل و عملکرد کبد، کلیه، ریه و مغز نیز نقش دارد و می توان گفت این دستگاه در تمام طب های پزشکی هسته ای کاربرد دارد. کشورهای اروپایی آلمان، هلند و آمریکا به این فناوری دست یافتند و ایران نیز با ساختن این دستگاه به این کشورها پیوست که وجه تمایز دستگاه تصویربرداری هسته ای ایرانی این است که این دستگاه جزو محصولات تحریمی است و نمی تواند به راحتی وارد کشور شود.»
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان با اشاره به تولید این محصول در داخل کشور و به همت متخصصان ایرانی شرکت، بیان کرد: «صفر تا صد ساخت این دستگاه کاملا ایرانی است. این دستگاه تصویربرداری هسته ای به دلیل تحریم بودن در ساخت و کمیاب بودن آن صادرات خوبی در انتظارش است.»
با توجه به نیاز منطقه خاورمیانه به تجهیزات پزشکی از این قبیل و ناتوانی کشورهای همسایه در تولید آن، محصول تولیدی این شرکت پتانسیل نفوذ در بازار منطقه و تولید ارزش افزوده قابل توجهی را داراست. این امر در کنار کیفیت بالا و قیمت پایین تر این دستگاه نسبت به نمونه های مشابه خارجی، فرصتی برای کشور ایجاد کرده است تا بتوان با حمایت از این محصول بازار منطقه را در اختیار گرفت.
آی در خصوص قیمت گذاری و هزینه تولید این محصول ادامه داد: «قیمت خارجی دستگاه تصویربرداری هسته ای، بین ۴۰۰ تا ۴۵۰ هزار یورو بوده، اما قیمت داخلی آن نسبت به خارجی ۷۰ درصد تفاوت قیمت دارد.»