لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بومی سازی تجهیزات حفاری تونل

لزوم تولید داخلی تجهیزات برای صنایع

در میان تجهیزات حوزه حفاری معدن، ادواتی وجود دارد که گرچه سال هاست در سطح جهان مورد استفاده قرار گرفته و خود را به عنوان بخش جدایی ناپذیری از این فرایند جا انداخته اند، هنوز در کشور به تولید داخل نرسیده اند. بخش عمده این معضل در ایران به توسعه آهسته و حلزون وار در بسیاری از صنایع بزرگ ما بازمیگردد. مدیران در این صنایع چندان مشتاق تغییر و تحول اساسی نیستند و حتی اگر هم به مزایای این تغییرات ایمان پیدا کنند، انگیزه خاصی برای استفاده از تولیدات داخلی ندارند. در همین راستا، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در یکی از طرح های حمایتی خود با همکاری گمرک، از واردات محصولات فناورانه ای که در صنایع بزرگ کاربرد داشته و در داخل تولید می شوند جلوگیری می کند. یکی از این تجهیزات رودهدر است.

رودهدر یک ماشین مکانیزه نسبتاً کوچک است که قادر است فرایند حفاری تونل ها را بر عهده بگیرد. مته چنگالی چند پره ای که در جلوی بازوی این دستگاه نصب می شود در کنار نوار نقاله و سیستم انتقال خاک و سنگ آن، باعث می شود که این دستگاه با کمترین دردسر انواع تونل های شهری را حفر نماید. با وجود قدمت این دستگاه که به بیش از ۵۰ سال پیش می رسد، در داخل کشور هنوز به تولید نرسیده است و به همین دلیل یک شرکت دانش بنیان به سراغ تولید این محصول آمده است.

بومی سازی تجهیزات حفاری

محصول ایرانی

شاهد شیرین، مدیرعامل این شرکت دانش‌ بنیان، محصولات این شرکت را زنجیره کامل مکانیزاسیون استخراج معادن زیر زمینی دانست و خاطر نشان کرد: «دستگاه ‌های رودهدر که برای حفاری و استخراج معادن زیر زمینی استفاده می ‌شود، از جمله محصولات این شرکت است و این قابلیت را دارد که به صورت پیوسته عملیات حفاری را انجام دهد، به این صورت که این دستگاه هم حفاری را انجام می ‌دهد و هم خاک و سنگ و مصالح حفاری شده را به صورت پیوسته به پشت خود منتقل می ‌کند.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   ارزش بازار دانش بنیان ها در شرایط حبابی شدن بورس

وی در خصوص عملکرد دستگاه گفت: «تاکنون روش‌ هایی که برای معادن زیر زمینی مورد استفاده قرار می ‌گرفته است، روش‌ های سنتی بوده و در معدود معادن از روش ‌های چال ‌زنی و انفجار استفاده شده است. این روش‌ ها باعث می‌ شود که هم راندمان بسیار کاهش یابد و هم اینکه در یک روز کاری و در یک  تا ۲ شیفت کاری در نهایت بتوان ۸۰ سانتی‌متر تا یک متر پیشروی حاصل کرد. این در حالی است که با استفاده از  دستگاه ما می‌توان راندمان را حداقل تا دو برابر افزایش داد.»

شیرین، مزیت این دستگاه را نسبت به اکثر دستگاه ‌های خارجی، کنترل دستگاه از راه دور به صورت وایرلس دانست و گفت: «همچنین دستگاه ‌هایی که برای معادن زیرزمینی زغال سنگ ساخته ‌شده، مجهز به سیستم مونیتورینگ گازهای متان، کربن مونواکسید و اکسیژن است و دستگاه به صورت کاملا هوشمند ساخته شده و معایب را به تکنسین اعلام می‌ کند.
همچنین، با توجه به حساسیت معادن زیر زمینی زغال سنگ که احتمال انفجار در آنها وجود دارد، ما توانستیم این محصول را ضد انفجار تولید کنیم و موفق به کسب استاندارد اتکس (ATEX) به عنوان معتبرترین گواهینامه ضد انفجار شدیم.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.