لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بومی سازی جعبه فرمان برقی

فهرست محتوا

نمونه ایران ساخت

یک شرکت دانش بنیان موفق به تولید نمونه داخلی جعبه فرمان برقی (الکترومکانیکی) شده است. این محصول که برای مستقل کردن فرمان از موتور طراحی شده است، به جای استفاده از موتور خودرو با افزودن یک موتور الکتریکی به پمپ هیدرولیک  ساخته شده است.

این شرکت دانش بنیان که جزو تولیدکنندگان خاص دستگاه‌ های ماشین‌ کاری با سیستم فرمان و کنترلی  PLC، جیگ و فیکسچرهای متفاوت، کلمپ‌ های متناسب قطعات، پرس خودکار مطابق نیاز و سفارش مشتری و ماشین‌ های مخصوص(یونیت‌ های دریل و قلاویز، تغذیه کننده، میزایندکس و میزهای کشویی) است، توانسته است این محصول را با توان محققان داخلی تولید نماید.

مدیرعامل این شرکت فناور، سلیمان یوسف پور، در خصوص نحوه عملکرد جعبه فرمان الکترومکانیکی موسوم به (EPS) گفت: «در این محصول به جای استفاده از موتور خودرو یک موتور الکتریکی به پمپ هیدرولیک اضافه و در نتیجه فرمان از موتور مستقل می‌شود. در این نوع فرمان هر چند مستقل بودن از موتور خودرو تحقق یافته ولی مشکل دائمی بودن عملکرد سیستم هیدرولیکی یعنی حالت مرکز آزاد هنوز پابرجاست. به عبارت دیگر باید وضعیتی را تدارک دید که سیستم تنها وقتی چرخشی به فرمان وارد می‌شود عمل کند.»

وی در ادامه افزود: «از این‌ رو در نسل جدید خودروها فرمان الکتریکی(EPS)  جایگزین انواع قبلی شده است و این نوع فرمان مشابه نوع هیدرولیکی عمل می‌ کند اما از لحاظ ساختار متفاوت است.»

مدیر عامل این شرکت در ادامه گفت: «با توجه به مزایای متعدد خودروهای فرمان برقی در قیاس با خودروهای دارای فرمان ‌های هیدرولیکی و مکانیکی، بیشتر خودروسازان به استفاده از این سیستم روی آورده ‌اند به‌ طوری‌ که تا سال ۲۰۰۷ بیش از ۶۰ درصد خودروهایی که در اروپا به فروش رفته ‌اند سیستم فرمان برقی داشته ‌اند.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   دستگاه ضدعفونی خوراکی

 Localization of electric steering box

مزایای استفاده از جعبه فرمان برقی

هدف از تولید انواع جعبه فرمان الکترومکانیکی (جعبه فرمان برقی)، تامین نیازهای صنایع خودروسازی داخلی و تولید محصولی مطابق با استانداردهای بین‌المللی مورد پذیرش سازنده‌ های معتبری همچون شرکت ایران خودرو و سایپا بوده است. تلاش و تمرکز این شرکت بر روی کاهش قیمت تمام شده خودرو بوده است و با توجه به اینکه جعبه فرمان برقی تولیدی به کاهش مصرف انرژی، کاهش آلودگی و افزایش راندمان خودرو کمک می کند، شرکت به این هدف تا حد قابل قبولی دست پیدا کرده است.

یوسف ‌پور با تمرکز بر ویژگی های پیشرفته جعبه فرمان الکترومکانیکی افزود: «کاهش خطا و افزایش دقت سیستم قدرت فرمان برقی و به دست آوردن حالت مطلوب، سیستم قدرت فرمان برقی و فرمان هیدرولیکی، استفاده از دو نوع سنسور گشتاور، ایجاد گشتاور از طریق سیگنال ورودی، سنسور دور زدن و ایجاد سرعت دور از طریق سیگنال ورودی بخشی از ویژگی‌های فناورانه این محصول است.»

جعبه فرمان الکترومکانیکی که بطور خلاصه به آن فرمان برقی می‌گویند، اولین بار در سال ۱۹۸۸ در ژاپن و با موتور برقی DC ساخته شده و از سال ۲۰۰۳ روی ۳۰ درصد از خودروهای تولیدی جهان استفاده می شود.

تاکنون در ایران، شرکت تأمین قطعات ایران خودرو (ساپکو) اولین شرکت حوزه خودروسازی است که به امضای تفاهم نامه با این شرکت اقدام کرده و از طرح جعبه فرمان برقی استقبال کرده است. بدیهی است با حمایت های بیشتر، این محصول و شرکت تولیدکننده آن پتانسیل قابل توجهی برای توسعه و حتی صادرات این محصول دارند.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.