لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بومی سازی تولید نانوذرات کربنات کلسیم

فهرست محتوا

اهمیت ماده

کربنات کلسیم یکی از پرکاربردترین مواد معدنی در زندگی انسانی است. این ترکیب که در اکثر نقاط جهان یافت می شود، هم به صورت طبیعی و هم به صورت مصنوعی تولید می شود که شاید آشناترین حضور آن در پوسته تخم مرغ باشد. در صنایع، کربنات کلسیم خالص را می توان از سنگ مرمر تولید نمود یا با عبور دادن دی اکسید کربن از درون محلول کلسیم هیدروکسید یا ریختن جوش شیرین در محلول اسید بوریک بدست آورد. با از دست دادن کربن دی اکسید، این ماده به آهک تبدیل می شود که در استخراج آهن، تولید فولاد و ساختمان سازی کاربرد فراوانی دارد. دیگر کاربردهای آن در صنایع کاغذ، رنگ، پرورش قارچ، کاشی سازی، لعاب سازی و کشاورزی هستند.

برای بهبود خواص و اثرگذاری این ماده، تولید ذرات آن در ابعاد نانو از اهمیت بسیاری برخوردار است. ذرات ریزتر اجازه کاربرد در حوزه های پزشکی و درمانی را نیز می دهد. برای مثال، می توان از کربنات کلسیم نانو در داروهای حامل مواد درمناگر سرطان و پروتئین های هیدروفیل استفاده نمود. با این وجود تولید در ابعاد نانو کار بسیار دشواری است و نیازمند هزینه و سطح فناوری بالایی می باشد که کار هر کسی نخواهد بود.

به منظور بومی سازی و کاهش وابستگی خارجی به تولیدکنندگان این محصول یک شرکت دانش بنیان وارد این حوزه شده و حالا متولی کمک به کشور برای تأمین این نیاز است.

بومی سازی

سید شمس ‌الدین مصطفوی نسب، مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان از معرفی خط تولید صنعتی پودر نانوذرات کربنات کلسیم این شرکت در نمایشگاه ایران ‌نانو ۱۴۰۱ خبر داد که پاییز امسال برگزار خواهد شد. با راه‌ اندازی این خط تولید، ایران به عنوان هشتمین کشور تولیدکننده نانوذرات کربنات کلسیم شناخته می شود.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   گردهمایی فناورانه سازمان ها و شرکت های دانش بنیان در حوزه آب، خشکسالی با هدف توسعه فناوری در راستای حل چالش ها

مصطفوی نسب درباره نیاز بازار به نانوذرات کربنات کلسیم گفت: «در حال حاضر، بدون در نظر گرفتن میزان نیاز کاغذ سنگی، در دیگر صنایع سالانه ۵۰۰۰ تن نانوذرات کربنات کلسیم نیاز است که اگر سهم کاغذ سنگی نیز به این بازار افزوده شود، حجم بازار بیش از ۵ هزار تن در سال خواهد شد.»

وی افزود: «ظرفیت خط تولید در این شرکت ۱۵۰۰ تن در سال است و قصد داریم به سرعت به حداکثر توان ظرفیت خود برسیم. تقاضایی از سوی برخی شرکت‌ ها برای سرمایه‌ گذاری به منظور تولید این نانوذرات تحت لیسانس شرکت دریافت کرده ‌ایم که در صورت توافق با این شرکت ‌ها می ‌توان به سرعت به رقم ۵ هزار تن در سال رسید تا نیاز بازار داخل برای این نانوذرات پاسخ داده شود.»

مدیرعامل شرکت عنوان کرد: «در ابتدای شروع تحقیقات پیرامون تولید صنعتی نانوذرات کربنات کلسیم، یکی از اجزاء مهم کار از خارج وارد می ‌شد. اما در ادامه، با کمک بخش تحقیق و توسعه، موفق شدیم تمام مواد مورد نیاز برای تولید صنعتی این نانوذرات را از داخل کشور تامین کنیم به طوری که اکنون ۹۷ درصد از مواد مصرفی برای این خط تولید از داخل شهرک صنعتی سمنان و ۳ درصد نیز از تهران تامین می ‌شود و هیچ وابستگی خارجی برای تولید این نانوذرات وجود ندارد.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.