لوگو شرکت دانش بنیان ایران

بومی سازی تولید قرنیه مصنوعی

بومی سازی تولید قرنیه مصنوعی

پیوند قرنیه مصنوعی

در برخی موارد، بر اثر آسیب شدید سلول های بنیادی به دلایل مختلف، قرنیه از بین رفته و پیوند بافت انسانی به علت احتمال پس زده شدن پیوند و کدر شدن مجدد قابل استفاده نیست. در چنین وضعیتی استفاده از پیوند قرنیه مصنوعی موسوم به کراتوپروستزیس پیشنهاد می شود. این پیوند که در سه نوع لایه ای، تمام ضخامت و پیوند سلول های بنیادی انجام می شود، یکی از راه حل های نوین حل این مشکل بوده و با توجه به احتمال موفقیت بالایی که ارائه می کند، مورد توجه قرار گرفته است. در روش سلول های بنیادی در صورتی که تنها یک چشم فرد آسیب دیده باشد می توان از سلول های چشم دیگر استفاده نمود و حتی در صورت آسیب هر دو چشم، امکان بهره گیری از سلول های بنیادی بستگان نزدیک نیز وجود دارد. اما خارج از روش سلول های بنیادی، تولید قرنیه مصنوعی سطح فناوری بسیار بالایی داشته و کشورهای معدودی به این تکنولوژی دسترسی دارند. در همین راستا، شرکت دانش بنیان مهدطب نوتریکا در این زمینه وارد شده و اقدام به بومی سازی تولید قرنیه مصنوعی نموده است.
دکتر سعید حیدری کشل، مدیر عامل این شرکت و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص گفت: »این فناوری حاصل تلاش چهار سال تلاش محققان ما است که امسال وارد فاز بالینی شده یا به عبارتی به مرحله پیوند در انسان رسیده است.»
وی به انجام موفقیت آمیز ۱۰ پیوند قرنیه با این روش در سال جاری اشاره نمود و ادامه داد: «در حال دریافت مجوز استفاده از این محصول از وزارت بهداشت هستیم که امیدواریم به زودی این مجوز صادر شود. برای ساخت این محصول فناورانه، از تکنولوژی های روز مانند هوش مصنوعی و چاپگر سه بعدی استفاده شده که این موضوع وجه تمایز محصول ایرانی با مشابه خارجی است.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   حمایت مجلس از دانش بنیان ها

بومی سازی تولید قرنیه مصنوعی

پتانسیل ها و مزایا

طبق گفته های دکتر حیدری، با ساخت این محصول ایران هم جزو معدود کشورهایی قرار گرفته است که به این فناوری دست یافته اند. این کار در کشورهای منطقه انجام نشده و به طور کلی، تنها برخی کشورهای پیشرفته مانند آمریکا به این فناوری دست پیدا کرده اند.
در حال حاضر، عدم دسترسی به قرنیه مصنوعی برای برخی از بیماران ایرانی مشکل ایجاد کرده است و برخی از آنها برای استفاده از این محصول فناورانه به کشورهای پیشرفته اعزام می شوند اما با تولید این محصول می توان بیماران نیازمند را در داخل کشور درمان کرد. همچنین لازم به ذکر است که سطح کیفی این محصول قابل رقابت با نمونه های خارجی بوده و می تواند بازار صادراتی خوبی در منطقه داشته باشد تا اهداف اقتصاد دانش بنیان در کشور تأمین گردد.
حیدری با اشاره به اینکه با تولید انبوه این محصول، امکان تامین قرینه مصنوعی در کشور فراهم شده است، ادامه داد: «این موضوع در توسعه توریسم درمانی بسیار مناسب است و با توجه به قیمت تمام شده پایین تر از مشابه خارجی به خصوص نمونه آمریکایی، زمینه توسعه توریسم درمانی در کشور فراهم می شود.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.