لوگو شرکت دانش بنیان ایران

راه اندازی خطوط اکستروژن در کشور

اهمیت اکستروژن در تولید

مقاطع پلاستیکی میلگرد و ورق در سطح بین المللی کاربرد گسترده ای دارند و در ایران نیز ۲۰ تا ۳۰ نوع محصول با کمک آنها تولید می شود. بهترین روش ها در فرایند تولید این نوع تجهیزات بهره گیری از قالب گیری و اکستروژن است. اکستروژن یک روش حجمی برای تغییر شکل مواد به منظور کاهش ضخامت یا سطح مقطع آن‌ هاست که در نتیجه آن قطعاتی با سطح مقطع صاف و عمودی تولید می ‌شوند. دو مزیت این فرایند، نسبت به دیگر روش ‌های شکل ‌دهی، قابلیت بالا در تولید قطعاتی با سطح مقطع پیچیده و همچنین شکل‌ دهی مواد ترد و شکننده است، زیرا ماده در این روش، تنها تحت فشار و تنش برشی قرار می‌ گیرد. این روش همچنین قطعاتی، با سطح مقطع بسیار باکیفیت و صاف ایجاد می ‌کند و باعث استحکام بیشتر مواد می ‌شود.

مشکل آن است که به کارگیری اکستروژن همواره دچار محدودیت های خاصی بوده است که بخش عمده آن به چگونگی بهره گیری از این روش در یک خط بازمیگردد. در همین راستا، یک شرکت دانش بنیان به منظور افزایش سرعت و کیفیت تولید دست به راه اندازی خطوط اسکتروژن نموده است.

راه اندازی خطوط اکستروژن در کشور

نحوه عملکرد

مجید توکلی، سرپرست واحد فروش این شرکت دانش بنیان در خصوص مقاطع پلاستیکی میلگرد و ورق گفت: «این مقاطع پلاستیکی در صنایع قطعه‌ سازی کاربرد دارد و با استفاده از روش تراش و CNC می‌ توان قطعاتی مانند چرخ‌ دنده، پین و صفحات پلاستیکی را از مقاطع پلاستیکی استخراج کرد؛ به طور کلی این محصولات جایگزین مناسبی برای فرآیند تزریق است.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   نقش سرمایه گذاری خطرپذیر در پیشرفت شرکت های دانش بنیان

وی تصریح کرد: «هنگامی که شما قطعه پلاستیکی خاصی دارید و می‌ خواهید نمونه‌ های دیگری از آن را با فرآیند تزریق (فرآیند تولید سریع تیراژ بالا) تولید کنید، بهترین راه استفاده از CNC و مقاطع پلاستیکی است.»

وی در رابطه با کاربرد این محصولات نیز توضیح داد: «ساده‌ ترین کاربرد این مقاطع پلاستیکی متریال پلی‌ اتیلن است و به طور کلی این محصولات در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی کاربرد دارد.»

توکلی در ادامه با تفسیر روش های تولید این قطعات گفت: «این محصولات عمدتاً با دو روش قالب ‌گیری و اکستروژن تولید می ‌شود که این شرکت دانش بنیان با ابداع خود و استفاده از دانش کشور، خطوط اکستروژن را طراحی و پیاده ‌سازی کرد. این عمل موجب افزایش کیفیت و سرعت تولید می‌شود.»

وی افزود: «مزیت بهره ‌گیری از خطوط اکستروژن نسبت به قالب ‌گیری سرعت بالای تولید در این خطوط است؛ نیروی کار کمتر درگیر می ‌شود، کیفیت محصول بسیار افزایش می ‌یابد، هیچ حفره هوایی در محصولات ایجاد نمی‌ شود و مشتری نیز می‌ تواند در طول‌ های مختلف محصولات را خریداری کند.»

نظر به ظرفیت های کمی و کیفی بالا و صرفه اقتصادی قابل توجه این روش، می توان امید فراوانی به پتانسیل بهره گیری از خطوط اکستروژن داشت. شکی نیست که با دریافت حمایت های دولتی به منظور توسعه بیشتر کار، قابلیت در اختیار گرفتن بازارهای داخلی و حتی خارجی وجود داشته و می توان به آینده این طرح بسیار امیدوار بود.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.