تبیین برنامه های شهرک های صنعتی در خصوص دانش بنیان

همکاری شهرک های صنعتی با دانش بنیان

علی رسولیان مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی ایران در نشستی مطبوعاتی با حضور خبرنگاران، با تأکید بر اینکه به طور جدی پیگیر افزایش نفوذ دانش بنیان در شهرک های خود بوده و حمایت ها از این حوزه را افزایش داده اند، برای پرداخت هزینه های حضور در نمایشگاه ها، انعقاد قراردادها و… اعلام آمادگی نمود.

به گفته وی، سال گذشته شهرک های صنعتی ۴۸ هکتار زمین را طی ۱۴۸ فقره قرارداد به شرکت های دانش بنیان واگذار نموده اند و در حال حاضر ۵۲ شهرک تخصصی و ۱۰ شهرک فناوری در کشور مختص دانش بنیان ها هستند. بخشی از این امر به معافیت شرکت های دانش بنیان از حضور در مزایده واگذاری زمین این سازمان و اقساط طولانی مدت تا سقف ۶۰ ماه و تخفیف های تا سقف ۱۰ درصدی بازمیگردد.

رسولیان که معاونت وزارت صمت را نیز بر عهده دارد، در ادامه گفت: «بیش از ۱۰۳۰ شهرک، ناحیه و منطقه ویژه مصوب در کشور داریم که از این میزان ۸۴۱ شهرک و ناحیه صنعتی فعال هستند. همچنین ۴۸ هزار و ۵۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در شهرک‌ ها و نواحی فعال هستند که یک میلیون نفر در این واحدها مشغول به کارند. سال گذشته نیز ۷۴۰۰ قرارداد حق بهره ‌برداری با افراد امضا شد که این قراردادها طرح‌ های اقتصادی متقاضی فعالیت در شهرک‌ ها بودند و در این راستا ۳۵۰۰ هکتار زمین به فعالان اقتصادی واگذار شده است. از این میزان ۵۳۰۰ طرح در دولت سیزدهم منعقد شد و برای سال جاری نیز برنامه امضای بیش از ۷۰۰۰ قرارداد را در دستور کار داریم.»

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تولید ملی ایمپلنت

افزایش هرچه بیشتر اقدامات حمایتی

رسولیان با بیان اینکه در سال ۱۴۰۰، ۲۸۸۰ واحد جدید در شهرک‌ ها به بهره ‌برداری رسید که در مقایسه با سال ۹۹، ۱۳ درصد رشد داشته است، گفت: «سال گذشته ۱۹۰۰ هکتار اراضی که به هر دلیلی به بهره‌ برداری نرسیده بودند، شناسایی و فسخ شدند که از این میزان ۷۷۰ هکتار را پس گرفتیم و در اختیار فعالان اقتصادی جدید قرار خواهیم داد. برای امسال نیز ۵۰۰ هکتار پس خواهیم گرفت. سال گذشته طرح در مرحله تخصیص زمین ۷ درصد کاهش یافت و با تامین و کمک ‌های مالی، اراضی در مرحله دیوارکشی ۲۲ درصد و واحدهای در مرحله نصب ماشین ‌آلات ۳۰ درصد افزایش یافت.»

وی در خصوص برنامه های آتی برای حمایت از دانش بنیان گفت: «یکی از مهم ‌ترین برنامه‌ های ما برای سال جاری، شفاف‌ سازی و حذف امضاهای طلایی است که مقدمه این کار شناسایی فرآیندهای سازمان بود. در این راستا ۶۰ فرآیند شناسایی شد که باید به سمت الکترونیکی کردن و شفاف‌ سازی برویم؛ در مرحله نخست واگذاری زمین به صورت الکترونیکی انجام خواهد شد. همچنین افزایش ظرفیت تولید در سال جاری در دستور کار قرار دارد که در این راستا به دنبال فعال ‌سازی واحدهایی هستیم که با کمتر از ۵۰ درصد ظرفیت خود کار می ‌کند. در این رابطه ۳۳۰۰ واحد هدف گذاری شده است.»

وی در مورد شهرک ‌های خصوصی نیز مطرح نمود: «سیاست ما واگذاری شهرک ‌ها است که در حال حاضر ۶۲ شهرک بخش خصوصی در کشور داریم که تمام فرآیند تامین زیرساخت ‌ها با آنهاست. ما فقط در بحث قیمت ‌گذاری، نحوه فعالیت و پرداخت تسهیلات وارد عمل می ‌شویم.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.