لوگو شرکت دانش بنیان ایران

نمایشگاه دستاوردهای دانش بنیان

رونمایی کیت های استخراج ژنوم ویروس

رونمایی دستاوردهای دانش بنیان

یکی از سه محصولی که در نمایشگاه دستاوردهای فناورانه و دانش بنیان بهره وری موقوفات و با حضور تولیت آستان قدس رضوی رونمایی شد، کیت های استخراج ژنوم ویروس است که توسط شرکت دانش بنیان پارس سیمرغ دارو دماوند و با حمایت آستان قدس رضوی تولید شده است.

این کیت ها، نه تنها کرونا بلکه ژنوم هرگونه ویروس دیگر نظیر هپاتیت B، هپاتیت C و ایدز را شناسایی می کند. کافی است نمونه های زیستی همچون خون، خلط، سرم، مایع مغزی نخاعی، بزاق و… با استفاده از این کیت ها آزمایش شود، به راحتی می تواند در صورت ابتلا به ویروس، ژنوم ویروس مزبور را تخلیص کند.

مدیرعامل شرکت دانش بنیان پارس سیمرغ دارو دماوند و طراح کیت های استخراج ژنوم ویروس می گوید: کیت های تولید شده توسط این مجموعه، چند کاربردی است و می‌ تواند هر ویروسی را از مایع زیستی تخلیص کند.

دکتر مجید مجرد ادامه می دهد: به عنوان مثال زمانی که از یک فرد بیمار مشکوک به عوارض کرونا، از مجاری حلق و بینی نمونه گرفته می شود، این نمونه با استفاده از کیت استخراج ژنوم ویروس تخلیص می‌ شود، سپس ژنوم ویروس توسط محصول دیگر که توسط سایر مجموعه های دانش بنیان تولید می شود، تکثیر شده و با سیگنال فلورسانس ایجاد شده، مشخص می شود ژنوم ویروس در نمونه استخراج شده وجود دارد یا نه.

رونمایی کیت های استخراج ژنوم ویروس

استخراج ژنوم ویروس

او اضافه می کند: فرایند آزمایشگاهی استخراج ژنوم از نمونه زیستی بین ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و فرایند تشخیص ژنوم ویروس ۳ ساعت طول می کشد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   اقتصاد کشور به سمت دانش بنیان شدن می‌رود

مدیرعامل شرکت صنایع پیشرفته رضوی نیز به روند طی شده برای دستیابی به این موفقیت اشاره می کند و می گوید: قبل از آغاز اپیدمی کرونا، شرکت پارس سیمرغ این کیت ها را برای کاربردهای دیگر تولید کرده بود اما به دلیل شیوع کرونا اولویت ها در این حوزه نیز تغییر کرد. با این اپیدمی، تقاضا برای تهیه کیت های تشخیص در سراسر دنیا افزایش یافت و از طرفی با توجه به تحریم های ظالمانه، برای ورود این محصول به داخل کشور مشکلاتی وجود داشت نیاز بود برای حل آن برنامه ریزی شود.

مجتبی تقدسی ادامه می دهد: پس از انجام آزمون های مربوط به تولید این محصول، مشخص شد کیت های تولید داخل از کیفیتی مشابه نمونه های خارجی برخوردار است، از همین رو لازم بود برای تولید انبوه این محصول و افزایش ظرفیت تولید آن فکری شود و آستان قدس رضوی تصمیم گرفت به این عرصه مهم و ضروری ورود کند.

دکتر مجرد نیز در این خصوص می گوید: در سرمایه گذاری تولید کیت های تشخیص کرونا دچار محدودیت های مالی بودیم که آستان قدس رضوی با مشارکت در این پروژه، نقدینگی مورد نیاز را تامین کرد.

همکاری آستان قدس با شرکت های دانش بنیان

او ادامه می دهد: علاوه بر این همکاری، آستان قدس رضوی در زمینه تامین نقدینگی برای تولید محصولات دیگر و رساندن کشور به مرحله خودکفایی در این محصولات، کمک های قابل توجهی داشته است.

طبق استانداردهای جهانی، کیت های خارجی تشخیص ویروس کرونا دقت تشخیص ۹۵ تا ۹۸ دارند. این موضوع باعث شد تا کیت های داخلی نیز با همین استانداردها تولید و روانه بازار شود و با تلاش شبانه روزی متخصصین شرکت به این هدف دست یافتیم.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   نمایشگاه صنعت ساختمان

دکتر مجرد می گوید: در ایام کرونا چندین شرکت داخلی، تولید کیت‌ های تشخیص کرونا را در دستور کار خود قرار دادند، آن هم با کیفیتی برابر و در سطح استانداردهای نمونه های خارجی، که خوشبختانه توانسته تایید کیفی و پروانه تولید را هم از وزارت بهداشت کسب کرده است.

 

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.