لوگو شرکت دانش بنیان ایران

یک شرکت دانش بنیان حضور ابر متان در آسمان جنوب تهران را تأیید کرد

جنجال ابر متان در تهران

چند روز پیش بود که ناسا به دنبال تحقیقاتی در خصوص گرمایش زمین، تصاویری از مهمترین منابع تولید گاز متان در سطح سیاره منتشر کرد و یکی از بزرگترین این منابع ستونی از ابر متان بر فراز آرادکوه در استان تهران شناخته شد. این ناحیه محل تخلیه زباله های شهرداری تهران است و به همین دلیل در نگاه اول چندان غیرمنطقی نیست که با این آلودگی روبرو باشیم. از آنجایی که مانند بسیاری از دیگر حوزه های مدیریتی در اینجا هم با اهمال روبرو هستیم، اولین واکنش مقامات مسئول تکذیب، زیر سوال بردن اعتبار ناسا و در نهایت مرتبط کردن آن به مسائل سیاسی بود.

زاکانی شهردار تهران در اظهارنظری جنجالی ناسا را دروغگو خواند. معاون پسماند شهرداری نیز از حضور چنین حجمی از آلودگی اظهار بی اطلاعی کرد. اما میخ آخر بر تابوت بررسی کارشناسانه را مهدی چمران کوبید که در حاشیه جلسه شورای شهر پایتخت این رویداد را به طور کامل تکذیب کرد و اعلام کرد که برای آسودگی خیال مردم از دانشگاه شریف خواسته است این موضوع را بررسی کنند.

نکته ای که مطرح است و این روزها اسباب نگرانی مردم و فعالان محیط زیست را فراهم آورده است، این واقعیت است که سازمان ملی فضایی به لطف ماهواره خیام که به تازگی به کمک روسیه به فضا پرتاب شده است، با یک بررسی مختصر می تواند صحت و سقم ادعای ناسا را معین کند. اما به نظر می رسد اراده ای برای این کار وجود ندارد. در همین راستا یک مجموعه دانش بنیان وارد این حوزه شده است تا واقعیت را برای عموم مشخص کند.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   گردش مالی دانش بنیان ها

نتیجه بررسی ها

گزارش مربوطه توسط سیستم هوشمند مشاهدات ماهواره ای (سهم) به کمک محصول دانش بنیان شرکت تیزنگر تولید شده است. بخش تحقیق و توسعه شرکت دانش بنیان تیزنگر پایش طی دو سال تلاش و تحقیق توانسته است با استفاده از دریافت تصاویر ماهواره ای و بهره گیری از هوش مصنوعی، الگوریتم های بومی پردازش تصاویر را جهت شناسایی و شناخت پدیده های محیطی، طراحی و تولید نماید. در بخش تشخیص نقاط آتش، تشخیص لکه های نفتی و تغییرات پوشش گیاهی از گروه ماهواره های سنتینل تاییدیه آژانس فضایی اروپا را کسب نموده است و در تشخیص لکه های نفتی خلیج فارس در مسابقات آژانس فضایی اروپا رتبه پنجم چهان را بدست آورد.

در این گزارش با استفاده از داده های ماهواره سنتینل ۵ سیستم کوپرنیک آژانس فضایی اروپا و پردازش سری زمانی سال ۲۰۲۲ در محدوده تهران میزان گاز متان مورد بررسی قرار گرفته است . سنجنده TROPOMI بر روی Copernicus Sentinel-۵ Precursor یک سنجنده تصویربرداری نادر است که باند های تصویری با طول موج بین امواج فرابنفش و امواج مادون قرمز را پوشش می‌دهد. این سنجنده از تکنیک‌های سنجش از دور غیرفعال برای رسیدن به هدف خود با اندازه‌گیری در بالای جو (TOA)، تابش خورشیدی منعکس شده و تابش شده از زمین استفاده می‌کند.

بر اساس یافته های این مجموعه، بدون هیچ شکی می توان حضور حجم عظیمی از متان در این ناحیه را تأیید نمود. باید دید در زمانی که محققان داخلی و خارجی در خصوص این رویداد خطرناک هشدار می دهند و مسئولین طبق معمول این هشدارها را پیش پا افتاده تلقی می کنند، آیا داستان ابر متان تهران به سرنوشت بحران دریاچه ارومیه ختم می شود یا برای آن در نهایت فکری خواهد شد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.