لیست حمایت های دانش بنیان

شرکتهای دانش بنیان با ایجاد خدمات و محصولات جدید و بدیع سعی دارند تا کیفیت زندگی انسانها را در بخشهای مختلف افزایش دهند. به همین علت شاهد آن هستیم که دولتهای طرحهای حمایتی مختلفی را برای این شرکتها در نظر گرفته است. برای اینکه آگاهی شما در این زمینه افزایش پیدا کند، به شما توصیه میکنیم که حتما لیست حمایت های دانش بنیان را بررسی کنید. برای اینکه بتوانید اطلاعات تکمیلی را در این بخش به دست آورید، حتما تا انتهای این مطلب از شبکه دانش بنیان ایران با ما همراه باشید.
حمایت از شرکت های دانش بنیان
شرکتهای دانشبنیان بهطور ویژه از دانش و فناوری برای تولید محصولات و خدمات جدید استفاده میکنند. برای حمایت از ثبت شرکت دانش بنیان دلایل زیادی وجود دارد. برخی از مهمترین دلایل برای حمایت از این شرکتها شامل موارد زیر خواهد بود.
- شرکتهای دانشبنیان میتوانند نوآوری و اختراع را افزایش دهند. این شرکتها با استفاده از دانش و فناوری جدید، میتوانند محصولات و خدمات جدیدی را تولید کنند که میتواند نیازهای مردم را بهتر برآورده کند.
- شرکتهای دانشبنیان میتوانند باعث ایجاد اشتغال شوند. این شرکتها به نیروی کار متخصص نیاز دارند و میتوانند زمینههای شغلی جدیدی را ایجاد کنند.
- شرکتهای دانشبنیان میتوانند باعث رشد اقتصادی شوند. این شرکتها با تولید محصولات و خدمات جدید، میتوانند ارزش افزوده را در اقتصاد افزایش دهند.
- شرکتهای دانشبنیان میتوانند کیفیت زندگی را بهبود بخشند. محصولات و خدمات جدیدی که توسط شرکتهای دانشبنیان تولید میشوند، زندگی مردم را راحتتر و لذتبخشتر میکنند.
دولت میتواند با ارائه حمایتهای مالی، حقوقی و زیرساختی، به شرکتهای دانش بنیان کمک کنند تا رشد کرده و توسعه یابند. حمایت از این شرکتها یک سرمایهگذاری بلندمدت برای آینده است. این سرمایهگذاری میتواند باعث رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال و بهبود کیفیت زندگی شود.
لیست حمایت های معاونت علمی از شرکتهای دانش بنیان
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری یک نهاد دولتی است که با هدف توسعه و بهبود فضای دانش بنیان در کشور، زیر نظر رئیس جمهور فعالیت میکند. این معاونت از طریق مرکز شرکتها و موسسات دانش بنیان، خدمات توانمندسازی، حمایت مالی، تسهیلات و تشویقهای قانونی، همکاری با بازار سرمایه، ارائه مشاوره و آموزش، ترویج و تبلیغات، شبکه سازی و همکاری بین المللی را به شرکتهای دانش بنیان ارائه میدهد.
همچنین این معاونت با تشکیل ستادهای توسعه فناوری در حوزههای مختلف علم و فناوری، سعی در حل مسائل راهبردی کشور با استفاده از ظرفیتهای شرکتهای دانش بنیان دارد. برخی از مهمترین حمایتها از شرکتهای دانش بنیان شامل موارد زیر خواهد شد.
- صندوق نوآوری و شکوفایی
- امریه سربازی
- معافیتهای مالیاتی
- تسهیل صادرات
- ارائه وامهای کمبهره
- ارائه خدمات بیمهای
۱۱۰ برنامه حمایتی از شرکت های دانش بنیان
۱۱۰ برنامه حمایتی از شرکتهای دانش بنیان عنوانی است که معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری برای توسعه و بهبود فضای دانش بنیان در کشور ارائه کرده است. از همین رو بهتر است که آموزش ثبت شرکت دانش بنیان را پشت سر بگذارید. این برنامهها در سه سرفصل زیر تقسیم میشوند.
- برنامههای حمایتی ذیل قانون که شامل ۵۴ برنامه است و موضوعاتی نظیر تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی، معافیتها و حمایتهای مالیاتی و گمرکی، استقرار شرکتها، بیمه تامین اجتماعی و حمایت از ساخت داخل کالاهای دانش بنیان را پوشش میدهد.
- برنامههای حمایتی با همکاری سایر دستگاههای اجرایی که شامل ۳۵ برنامه است و موضوعاتی نظیر تسهیلات سربازی کارکنان شرکتهای دانش بنیان، فن بازار ملی ایران، شرکتهای دانش بنیان و دانشگاهها، حمایت از ورود شرکتها به بورس، واگذاری اراضی شهرکهای صنعتی، بسته حمایتی شرکتهای دانش بنیان حوزه سلامت، تامین مالی و تسهیلات، تامین نیروی انسانی کارآمد و گواهینامه کاربرد نهایی برای کانال خرید برجام را پوشش میدهد.
- برنامههای حمایتی ذیل برنامه جامع توسعه کسب و کار شرکتهای دانش بنیان که شامل ۲۱ برنامه بوده و موضوعاتی نظیر توسعه صادرات محصولات دانش بنیان، مشاورهها و آموزشها، همکاری با نخبگان و متخصصان خارج از کشور، ترویج و تبلیغات، شبکه سازی و همکاری با نظام علمی کشور را پوشش میدهد.
اعطای وام و تسهیلات به شرکت های دانش بنیان
اعطای وام و تسهیلات به شرکتهای دانش بنیان یکی از راههای حمایت از این شرکتها است که میتواند به توسعه فعالیتهای اقتصادی، تولید و اشتغال آنها کمک کند. برای دریافت وام و تسهیلات، شرکتهای دانش بنیان باید شرایط زیر را داشته باشند.
- دارا بودن پروانه شرکت دانش بنیان از سوی کارگروه ارزیابی شرکتهای دانش بنیان در معاونت علمی و فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری
- دارا بودن پروانه بهره برداری در حوزه فعالیت خود از سوی مراجع ذیربط
- دارا بودن طرح توجیهی که نشان دهد چگونه قصد استفاده از وام و تسهیلات را دارند.
بعد از داشتن شرایط فوق، شرکتهای دانش بنیان میتوانند با مراجعه به یکی از بانکهای عامل، درخواست خود را ثبت کنند. مبلغ وام دانش بنیان و تسهیلات به شرکتها به صورت قرض الحسنه یا با نرخ بهره پایین پرداخت میشود. در نتیجه اگر شما یکی از شرکت های دانش بنیان نوع ۱ یا سایر انواع آن را راهاندازی کنید میتوانید از شرایط وام مناسب برخوردار شوید.
حمایت حقوقی از شرکت های دانش بنیان
حمایت حقوقی از شرکتهای دانشبنیان، مجموعهای از اقداماتی است که دولت برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در زمینههای حقوقی انجام میدهد. به طور مثال دولت قوانین و مقرراتی را برای حمایت از مالکیت معنوی شرکتهای دانشبنیان تدوین میکند. این قوانین میتواند شامل مواردی مانند ثبت اختراع، ثبت طرح صنعتی، ثبت علائم تجاری و ثبت حق مؤلف باشد. همچنین دولت قوانین و مقرراتی را برای حمایت از رقابت سالم در بازار تدوین میکنند. این قوانین میتواند شامل مواردی مانند جلوگیری از انحصار، جلوگیری از رقابت ناعادلانه و جلوگیری از حمایت دولتی از شرکتهای خاص باشد.
از طرفی قوانین و مقررات ویژهای برای حمایت از صادرات انواع شرکت دانشبنیان تدوین میشود. این قوانین میتواند شامل مواردی مانند ارائه مشوقهای مالی برای صادرات، تسهیل صادرات و حمایت از شرکتهای دانشبنیان در نمایشگاههای بینالمللی باشد. از همین رو بهتر است که مدارک ثبت شرکت دانش بنیان را آماده کرده و از این شرایط برخوردار شوید.
حمایت زیرساختی از شرکت های دانش بنیان
حمایت زیرساختی از شرکتهای دانشبنیان، مجموعهای از اقداماتی است که دولتها برای حمایت از شرکتهای دانشبنیان در زمینههای زیرساختی انجام میدهند. ایجاد پارکهای علم و فناوری یکی از اقدامات مهم حمایتی در این بخش است. پارکهای علم و فناوری مکانهایی هستند که شرکتهای دانشبنیان میتوانند در آنها مستقر شده و از امکانات و خدمات زیرساختی مختلفی مانند فضای اداری، آزمایشگاهها، کارگاهها، شبکههای ارتباطی و خدمات مشاورهای استفاده کنند.
همچنین ایجاد مراکز رشد و نوآوری از دیگر اقدامات حمایتی زیرساختی به حساب میآید. مراکز رشد و نوآوری مکانهایی هستند که شرکتهای دانشبنیان در مراحل اولیه رشد از آن بهره برده و از خدمات مختلفی مانند آموزش، مشاوره، سرمایهگذاری و بازاریابی به طور ویژه سود میبرند. حمایت زیرساختی از شرکتهای دانشبنیان، میتواند به این شرکتها کمک کند تا در محیط کسبوکار رقابتی موفق شوند. این حمایتها میتواند به شرکتهای دانشبنیان کمک کند تا دانش و فناوری خود را توسعه دهند، محصولات دانش بنیان جدید تولید کنند، به بازارهای جدید وارد شوند و اشتغال جدید ایجاد کنند.
سخن پایانی
شرکتهای دانش بنیان به طور مستقیم زیر حمایتهای دولت قرار میگیرند که از این نظر جایگاه ویژهای دارند. بررسی لیست حمایت های دانش بنیان نشان میدهد که دولت برای این شرکتها برنامههای خاصی در نظر دارد که شما هم میتوانید با یک برنامهریزی درست و حرفهای مجوز دانش بنیان را دریافت کنید. در این مطلب از شبکه دانش بنیان ایران به لیست حمایت های دانش بنیان پرداخته شد. از همین رو شما هم میتوانید با تامین شرایط و مدارک لازم، از این حمایتهای گفته شده برخوردار شوید.
سوالات متداول
- آیا دولت از شرکتهای دانش بنیان حمایت میکند؟
بله؛ معاونت علمی ریاست جمهوری حمایتهای مختلف را به صورت مالی، زیرساختی و حقوقی به این شرکتها عرضه میکند.
- آیا با ایجاد شرکت دانش بنیان میتوانم وام دریافت کنم؟
بله؛ در حال حاضر وامهای مختلفی برای شرکتهای دانش بنیان در نظر گرفته شده است که بعد از دریافت مجوز دانش بنیان میتوانید برای اخذ آن دست به کار شوید.
- آیا حمایتهای مکانی هم از شرکتهای دانش بنیان صورت میگیرد؟
خوشبختانه فضاهایی همچون پارکهای علم و فناوری و مراکز نوآوری وجود دارند که بسیاری از این شرکتها در چنین فضایی قرار میگیرند.