پژوهشگاه صنعت نفت
ریاست پژوهشگاه
پژوهشگاه صنعت نفت در آغاز با نام «اداره توسعه تحقیقات شرکت ملی نفت ایران» در سال ۱۳۳۸ تأسیس شد و هدف اولیه آن، تحقیق و پژوهش در زمینه کاربرد مواد نفتی بود. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، نام این سازمان به «مرکز پژوهش و خدمات علمی» تغییر یافت و به توسعه فعالیتها در راستای اهداف مورد نظر پرداخت. در سال ۱۳۶۸، این مرکز طبق موافقتنامه اصولی شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی، «پژوهشگاه صنعت نفت» نام گرفت و با هدف انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعهای، به فعالیت خود ادامه داد.
راهبرد پژوهشگاه صنعت نفت، ایجاد ارزش افزوده از راه تولید و تجاریسازی فناوری، با رویکرد اصل انجام پژوهش برای توسعه و داخلیسازی فناوریهای جدید است.
سابقه ۵۵ ساله این مرکز تحقیقاتی در تحقیق و توسعه و دارا بودن بیشترین پروژههای برونسازمانی و اثربخشی فعالیتها در صنعت، باعث بلوغ آن در بستر زمان شده است، به نحوی که پژوهشگاه با توجه به سابقه طولانی، به درجهای از تکامل رسیده است که در خلق توسعه فناوریهای مورد نیاز صنعت، به عنوان پیشرو در کشور شناخته میشود.
تولید محصولات ارزشمندی نظیر دانش فنی، اختراع و در نهایت ارائه مقاله در مجلات معتبر، در کنار انجام رسالت واقعی پژوهشگاه، شاخص دیگری است که پژوهشگاه صنعت نفت در آن از رتبه خوبی بهرهمند بوده است. البته از میان این موارد، اهمیت دانش فنی و ثبت اختراع در حوزههای فناوری بالاتر است که در این رابطه نیز پژوهشگاه، سرآمد بوده است.
وجود سرمایههای عظیم همچون نیروی انسانی، تجهیزات و تواناییهای منحصربهفرد این مجموعه مانند توسعه فنی، انتقال و بومیسازی فناوریهای پالایشگاهی، ارائه مشاوره برای بهینهسازی و رفع تنگناهای صنایع با اولویت صنعت نفت، ارائه لیسانسها و طراحی واحدهای تحت لیسانس پالایشگاههای نفت و میعانات گازی، مطالعات جامع مخازن و ارائه برنامه توسعه میدان، ارائه فناوریهای نوین در رفع آلودگی آب، هوا، خاک و حفاظت از تاسیسات نفتی، باعث شده است که این پژوهشگاه بتواند در فعالیتهای توسعه فناوری (صنعتی و نیمهصنعتی) با درآمدزایی بالا موفق بوده و برای چهارمین سال متوالی، حائز رتبه برتر در زمینه فنی و مهندسی شود.
مطابق ابلاغیه رهبر معظم انقلاب در زمینه سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی که دو بند از آن مربوط به افزایش ذخایر راهبردی نفت و گاز و افزایش ارزش افزوده از طریق تکمیل زنجیره ارزش صنعت نفت و گاز است، پژوهشگاه نیز کلیدیترین عامل در تحقق آن را خلق، توسعه و بومیسازی فناوریهای لازم در برداشت از مخازن و تکمیل چرخه علم تا ثروت میداند؛ یکی از راههای رسیدن به این اهداف بزرگ، تأسیس شرکتهای دانشبنیان است.
پژوهشگاه، همسو با اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ که ایران را کشوری توسعهیافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه، با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بینالملل میداند، تلاش در دستیابی به کسب جایگاه نخست رتبه علمی در منطقه را دارد. در این راستا، پژوهشگاه صنعت نفت در تحقق اهداف سند چشمانداز، نقش برجستهای ایفا میکند و حتی مواردی نظیر تحقق اقتصاد دانشمحور و تعاملات بینالمللی را سرلوحه کار خود قرار داده است.
نقش انرژی در اقتصاد ایران و روند فزاینده مصرف آن در کشور، مرکز را بر آن داشت تا برای کاهش و بهینهسازی مصرف انرژی برنامهای جامع و کامل را تدوین کند.
پژوهشگاه صنعت نفت با برخورداری از نیروهای متخصص و کارآمد و نیز تجهیزات و فناوری روز و همسو با سیاستهای کلان کشور در تحقق اقتصاد دانشبنیان به عنوان ستون اصلی اقتصاد مقاومتی، تولید ارزش افزوده بیشتر را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
پژوهشگاه صنعت نفت با اتکا به مدیریت نوین معتقد است، با حمایت مدیران، همکاری دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی، و همچنین شرکتهای دانشبنیان و پیمانکاران باتجربه صنعت نفت و گاز، میتوان گامهای بلندتری را در جهت تحقق اهداف متعالی برنامهریزان و سیاستگذاران کشور مانند تولید و استفاده بهینه از ذخایر، ارائه و توسعه فناوریهای نوین و توسعه پایدار با صیانت از منابع برداشت. پژوهشگاه در این راه، دست تمامی شرکتهای توانمند را برای صنعتیسازی فناوریهای بومی خود که گوشهای از آن در این کتابچه ارائه میشود، میفشارد.
پژوهشگاه صنعت نفت در راستای سیاستهای کلان صنعت نفت و با رویکردی نوین، فعالیتهای اساسی خود در سه بخش «تولید و استفاده بهینه از ذخایر راهبردی نفت و گاز»، «ارائه و توسعه فناوریهای نوین در صنایع» و «توسعه پایدار با صیانت از منابع» را در نوزدهمین نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان قرار خواهد داد.
فعالیتهای پژوهشگاه در سه مجموعه «پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت»، «پردیس پژوهش و توسعه صنایع پاییندستی نفت» و «پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست» و واحدهای ستادی انجام میشود که به طور مختصر، به شرح زیر معرفی میشوند.
نقشه راه استراتژیک
[/vc_column_text]معاونتها
معاونت پشتیبانی
معاون پشتیبانی پژوهشگاه در ارتباط مستقیم با رئیس پژوهشگاه به عنوان عضو هیئت رئیسه و شورای پژوهشی پژوهشگاه با آگاهی از اهداف و استراتژیهای کلان پژوهشگاه مسئولیت نظارت بر طرحهای مطالعاتی، اجرایی و عملیاتی مرتبط با فعالیتهای پشتیبانی را عهدهدار میباشد. این معاونت به منظور تسهیل در روند انجام تحقیقات، خدمات آزمایشگاهی، مشاورهای و … پژوهشگاه تشکیل شده و در چهارچوب مصوبات هیئت امناء، هیئت رئیسه و شورای پژوهشی، ضوابط و مقررات شرکت ملی نفت ایران، مقررات مالی و معاملاتی دانشگاهها و با اعمال مدیریت کلان بر واحدهای برنامهریزی آموزشی-تحصیلات تکمیلی-امور هیئت علمی- امور مالی – خدمات فنی و مهندسی- امور اداری – خدمات عمومی – تأمین و عملیات کالا – امور حقوقی و پیمانها و دبیرخانه انجام وظیفه مینماید
شرح وظایف:
- هدایت طرحهای مرتبط و ارائه برنامههای کلان کوتاه مدت و میان مدت پژوهشگاه؛
- هدایت کلان سیستم اداری پژوهشگاه برای ایجاد ارتباط مؤثر با ادارات تابعه وزارت نفت به جهت تسهیل در روند انجام وظایف حوزه معاونت پشتیبانی؛
- هدایت کلان سیستمهای تأمین و عملیات مواد، کالا، دستگاهها و تجهیزات؛هدایت واحدها و سرپرستی جلسات و کمیتههای راهبردی به منظور تصمیمگیری، حل و فصل مسائل و امور پژوهشگاه؛
- ظارت عالیه بر تدوین گزارشات موردی، دورهای و فصلی پژوهشگاه در ارتباط با فرآیند انجام کار، توسعه منابع انسانی، مقایسه عملکرد و …
- هدایت، راهنمایی مسئولین واحدهای تحت سرپرستی و فراهم آوردن زمینه لازم برای آموزش، توسعه و ارتقاء تحصیلی کارکنان در حوزه معاونت پشتیبانی به جهت حصول اطمینان از انجام وظایف محوله؛
- نظارت عالیه بر اعمال روشهای مؤثر در امر صرفهجویی در هزینههای جاری و سرمایهای و مسئولیت در قبال استفاده صحیح از امکانات، اموال و نیروی انسانی تحت نظارت؛
- نظارت بر ارزشیابی عملکرد رؤسای واحدهای تحت سرپرستی و تائید ارزشیابی کارکنان، ارتقاء و ترفیع کارکنان، هدایت طرحهای مطالعاتی و تدوین استراتژی مناسب برای تأمین نرمافزارهای مورد نیاز؛
- تهیه و ارسال گزارش برای سازمانهای نظارتی مرتبط؛
- هدایت طرحهای مرتبط با تدوین استراتژیهای آموزشی نیروی انسانی با توجه به سیاستهای پژوهشگاه؛
- نظارت بر طرحهای مطالعاتی به منظور تعیین نیازهای آموزشی مشاغل با در نظر گرفتن عناصر سازمانی، فردی و محیطی؛
- مدیریت بر انجام بهینه و مطلوب فرآیند بورس کارکنان و فرصتهای مطالعاتی در دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی داخل و خارج کشور، تمدید بورس و مأموریت تخصصی؛
- نظارت بر انجام مطالعات و پژوهشهای کاربردی برای تعیین راهبردهای چگونگی جذب، بهکارگیری و توسعه نگهداشت اعضای هیئت علمی پژوهشگاه در راستای سیاستهای و اهداف کلان پژوهشگاه؛
- نظارت بر تهیه و تدوین بودجههای جاری و سرمایهای پژوهشگاه در قالب برنامهها، طرحهای تحقیقاتی، آموزشی و …؛
- نظارت کلان بر نگهداشت و ساختمانهای اداری و آزمایشگاهی پایلوتی و عمومی پژوهشگاه:
- نظارت کلان بر عملیات راهبری و صیانت کلیه ساختارهای فیزیکی پژوهشگاه صنعت نفت به عنوان بزرگترین مرکز تحقیقاتی (پردیس) وزارت نفت در زمینه صنایع بالادستی و پایین دستی واقع در شمال غرب تهران در ۳۵ هکتار زمین و ۱۲۰۰۰۰ متر مربع زیربنا، شامل ۹ مرکز تحقیقاتی، ۶ پژوهشکده، سه حوزه معاونت و سایر واحدها و بخشهای ستادی، اداری، رفاهی و خدماتی و بخش پردیسهای اهواز و کرمانشاه؛
- نظارت بر رعایت استانداردها، دستورالعملها، ضوابط و معیارهای فنی و تخصصی، آییننامههای عملیاتی مرتبط به پشتیبانی فنی و مهندسی طرحها و پروژهها؛
- نظارت بر ارزیابی حقوقی و قضایی کلیه امور و مسائل و مشکلات مربوط به پژوهشگاه به منظور حصول اطمینان از اینکه این امور موافق قوانین موضوعه و مقررات پژوهشگاه و موازین قانونی و قرارداد انجام میپذیرد.
معاونت فناوری و روابط بینالملل
معاونت فناوری و روابط بینالملل، متولی چرخه نوآوری و توسعه فناوری در پژوهشگاه است و همه ارتباطات پژوهشگاه با داخل و خارج کشور و نیز حمایت از داراییهای فکری و معنوی این مجموعه را بر عهده دارد. فعالیتهایی مانند جمعآوری، ارزیابی، سازماندهی و ذخیره دانش، تأمین منابع اطلاعاتی پژوهشگران، بررسی فنی و اقتصادی طرحها، ارتباط با صنعت و دانشگاه، تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی در تعامل با پژوهشکدهها، از مهمترین وظایف این معاونت به شمار میآید.
اهداف
- پیگیری و جهتدهی به راهبردها و فعالیتهای پژوهشگاه در راستای تحقق هدف «پژوهش منجر به فناوری»
- ارتقای فناوریهای ملی، جذب سرمایه، ظرفیتسازی و توسعه منابع انسانی لازم برای تبدیل علم به فناوری
- طراحی راهکارهای فناورانه و فرایندهای بومیسازی فناوری برای مقابله با تحریمها و تهاجمات
- ارتباط و تعامل مستمر با بدنه عملیاتی صنعت و رفع نیازهای فناورانه صنعت نفت
- تأسیس، توسعه و همکاری با شرکتهای دانشبنیان اقماری و پارکهای علم و فناوری برای پژوهش گسترده و صنعتیسازی دستاوردهای پژوهشی
- بسط و گسترش ارتباطات و همکاریهای داخلی و بینالمللی
- افزایش بهرهوری با توجه به ظرفیتها و مزیتهای موجود سازمان
- دستیابی به اهداف بلندمدت با بهرهبرداری بهینه از منابع.
فعالیتها
- اکتشاف و ارزیابی منابع هیدروکربوری و توسعه روشهای ازدیاد برداشت
- اتخاذ رویکرد افزایش تولید کوتاهمدت با تاکید بر روش چاهمحور
- شناسایی منابع هیدروکربنی غیرمتعارف
- دستیابی به لیسانسهای مورد نیاز و بومیسازی ساخت پالایشگاههای ملی نفت، گاز و میعانات گازی
- شناسایی، ارزیابی و ساخت کاتالیست
- رفع معضلات صنایع نفت و گاز به کمک نانوفناوری
- توسعه پژوهشهای مرتبط با بهبود و ارتقای کیفیت فرآوردههای نفتی
- توسعه روشهای تصفیه و انتقال گاز و تبدیل آن به دیگر محصولات باارزش
- سنتز و فرمولاسیون مواد شیمیایی برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- شبیهسازی فرایندهای صنایع نفت و پتروشیمی به کمک نرمافزارهای مهندسی مرتبط
- شناسایی و کاربرد پلیمرهای ویژه در صنایع
معاونت برنامهریزی
معاونت برنامهریزی در پژوهشگاه صنعت نفت، مسئولیت هدایت و نظارت بر فرایند طراحی، تدوین و الگویابی برنامههای راهبردی، تعیین اولویتهای راهبردی طرحها و پروژههای توسعه و انتقال فناوری، تهیه نقشه راه فناوریهای منتخب، بررسی و رصد بازار و تعیین چالشهای جاری و آتی شناخته شده و ناشناخته صنعت نفت در حوزه پژوهش و فناوری را عهده دارد میباشد. بر این اساس این معاونت بر فرایند طراحی سبد منابع مالی، منابع انسانی و همچنین طراحی، توسعه و بهینه کردن سیستمها و فرایند برنامهریزی و تأمین و توسعه نیروی انسانی در راستای اهداف راهبردی پژوهش و فناوری در سازمان، نظارت دارد.
معاونت برنامهریزی با استفاده از کادری مجرب و تخصصهای بین رشتهای در حوزههای فنی و مدیریتی، در تلاش است تا راستای مأموریت و چشمانداز پژوهشگاه، به ایجاد توانمندیهای پویا و شایستگیهای محوری و در نتیجه افزایش رقابتپذیری سازمان کمک نموده و از این طریق برای ذینفعان خود خلق ارزش نماید.
مأموریت و چشم انداز
چشم انداز جمهوری اسلامی ایران در افق ۱۴۰۴
- با اتکاء به قدرت لایزال الهی و در پرتو ایمان و عزم ملی و کوشش برنامه ریزی شده و مدبرانه جمعی
- و در مسیر تحقق آرمانها و اصول قانون اساسی، در چشم انداز بیست ساله:
- ایران کشوری است توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقه،
- با هویت اسلامی و انقلابی، الهام بخش در جهان اسلام
- و با تعامل سازنده و مؤثر در روابط بین الملل
چشم انداز صنعت نفت و گاز در افق ۱۴۰۴
- کاهش شدت انرژی کشور به کمتر از ۰.۳ (معادل تن نفت خام به ازای هزار دلار تولید ناخالص داخلی به قیمت ثابت سال ۲۰۰۰)
- حفظ جایگاه ظرفیت دومین تولید کننده نفت خام در اوپک که مستلزم حفظ فاصله مناسب از نظر ایجاد ظرفیت تولید با سایر رقبای این جایگاه میباشد.
- دستیابی به جایگاه دوم جهانی در ظرفیت تولید گاز طبیعی با توجه به ضرورت استفاده از مخازن مشترک
- دستیابی به جایگاه اول منطقه به لحاظ ظرفیت پالایشی به منظور ایجاد بالاترین ارزش افزوده از منابع هیدروکربوری کشور
- دستیابی به جایگاه اول منطقه از لحاظ ارزش تولید مواد و کالاهای پتروشیمیایی به منظور ایجاد بالاترین ارزش افزوده از منابع هیدرو کربوری کشور
- نیل به جایگاه اول فناوری نفت و گاز در منطقه
چشم انداز پژوهشگاه صنعت نفت در افق ۱۴۰۴
پیشگام در توسعه فناوری و ارائه راهکارهای فناورانه در صنعت نفت و متعهد به توسعه پایدار
بیانیه مأموریت پژوهشگاه صنعت نفت
مأموریت پژوهشگاه، ارزش آفرینی مستمر برای ذینفعان با توسعه فناوری و ارائه راهکارهای فناورانه است.
ما با اتکاء به شایستگیهای محوری و بهره گیری از ساز و کارهای نظام نوآوری باز، مأموریت خود را به انجام میرسانیم.
سرمایه فکری ما، بزرگترین دستمایه در حرکت به سمت تعالی است.
ما متعهد به اخلاق حرفهای و توسعه پایدار هستیم.
ساختار سازمانی
تاریخچه
پژوهشگاه صنعت نفت در آغاز با نام «اداره توسعه تحقیقات شرکت ملی نفت ایران» در سال ۱۳۳۸ تأسیس شد و هدف اولیه آن، تحقیق و پژوهش در زمینه کاربرد مواد نفتی بود. بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، نام این سازمان به «مرکز پژوهش و خدمات علمی» تغییر یافت و به توسعه فعالیتها در راستای اهداف موردنظر پرداخت. در سال ۱۳۶۸، این مرکز، طبق موافقتنامه اصولی شورای گسترش وزارت فرهنگ و آموزش عالی، «پژوهشگاه صنعت نفت» نام گرفت و با هدف انجام تحقیقات بنیادی، کاربردی و توسعهای، به فعالیتهای خود ادامه داد.
راهبرد پژوهشگاه صنعت نفت، ایجاد ارزش افزوده از راه تولید و تجاریسازی فناوری با رویکرد اصل انجام پژوهش برای توسعه و داخلیسازی فناوریهای جدید است. فعالیتهای پژوهشگاه در سه مجموعه «پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت»، «پردیس پژوهش و توسعه صنایع پاییندستی نفت» و «پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست» انجام میشود.
پیام رئیس پژوهشگاه
پژوهشگاه صنعت نفت با سابقه بیش از نیم قرن در تحقیق و توسعه و دارا بودن بیشترین پروژههای تحقیقاتی در صنعت، به درجهای از تکامل رسیده است که در توسعه فناوریهای مورد نیاز نفت، بهعنوان پیشرو در کشور شناخته میشود. فعالیتهای پژوهشگاه در سه مجموعه «پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت»، «پردیس پژوهش و توسعه صنایع پاییندستی نفت» و «پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست» انجام میشود.
پژوهشگاه صنعت نفت با برخورداری از نیروهای متخصص و کارآمد و همچنین تجهیزات و فناوری روز و همسو با سیاستهای کلان کشور در تحقق اقتصاد دانشبنیان بهعنوان ستون اصلی اقتصاد مقاومتی، تولید ارزش افزوده بیشتر را سرلوحه فعالیتهای خود قرار داده است.
راهبرد پژوهشگاه صنعت نفت، ایجاد ارزش افزوده از راه تولید و تجاریسازی فناوریها با رویکرد پژوهش برای توسعه و داخلیسازی فناوریهای جدید است.
وجود سرمایه عظیم نیروی انسانی، تجهیزات و تواناییهای منحصربهفرد این مجموعه مانند طراحی و توسعه فنی و بومیسازی فناوریهای پالایشگاهی، ارائه مشاوره برای بهینهسازی و رفع تنگناهای صنعت نفت، ارائه لیسانسها و طراحی واحدهای تحت لیسانس پالایشگاههای نفت، گاز و میعانات گازی، مطالعات جامع مخازن و ارائه برنامه توسعه میدان، ارائه فناوریهای نوین در رفع آلودگی آب، هوا، خاک و حفاظت از تاسیسات نفتی، سبب شده است تا پژوهشگاه بتواند در فعالیتهای توسعه فناوری با درآمدزایی بالا موفق شود و در سال ۱۳۹۰، برای چهارمین سال متوالی، رتبه برتر در زمینه فنی و مهندسی را به دست آورد.
پژوهشگاه صنعت نفت برای تبدیل علم به فناوری، محور فعالیتها را تقاضامحوری در حوزه نفت میداند و برای تبدیل یافتههای خود به فناوری و تجاری سازی، تشکیل شرکتهای اقماری و دانشبنیان را در دستور کار قرار داده است. تشکیل شرکتهای اقماری و دانشبنیان، گامی بلند به سوی تجاریسازی فناوریها است و با این روش، برخی فناوریها که پژوهشگاه، مبدع و یا تکمیلکننده آن است، به سمت صنعتی و تجاری شدن حرکت خواهند کرد.
پژوهشگاه صنعت نفت با اتکا به مدیریت نوین، معتقد است که با حمایت مدیران و همکاری دانشگاهها، مراکز علمی و تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان و شرکتهای خارجی باتجربه صنعت نفت و گاز، میتوان گامهای بلندتری را همسو با اهداف متعالی برنامهریزان کشور در جهت بهرهبرداری و استفاده بهینه از منابع و توسعه فناوریهای نوین برداشت.
اهداف و سیاستها
اهداف
- پیگیری و جهتدهی به راهبردها و فعالیتهای پژوهشگاه در راستای تحقق هدف «پژوهش منجر به فناوری»
- ارتقای فناوریهای ملی، جذب سرمایه، ظرفیت سازی و توسعه منابع انسانی لازم برای تبدیل علم به فناوری
- طراحی راهکارهای فناورانه و فرایندهای بومیسازی فناوری برای مقابله با تحریمها و تهاجمها
- ارتباط و تعامل مستمر با بدنه عملیاتی صنعت و رفع نیازهای فناورانه صنعت نفت
- تأسیس، توسعه و همکاری با شرکتهای دانشبنیان اقماری و پارکهای علم و فناوری برای پژوهش گسترده و صنعتیسازی دستاوردهای پژوهشی
- بسط و گسترش ارتباطات و همکاریهای داخلی و بینالمللی
- افزایش بهرهوری با توجه به ظرفیت و مزیتهای موجود سازمان
- دستیابی به اهداف بلندمدت با بهرهبرداری بهینه از منابع
سیاستها و فعالیتها
- ارائه خدمات علمی-آزمایشگاهی
- ارائه مشاوره برای بهینهسازی و رفع تنگناهای صنایع با اولویت صنعت نفت
- اکتشاف و ارزیابی منابع هیدروکربوری و توسعه روشهای ازدیاد برداشت
- اتخاذ رویکرد افزایش تولید کوتاهمدت با تاکید بر روش چاهمحور
- شناسایی منابع هیدروکربوری غیرمتعارف
- مطالعات جامع مخازن و ارائه برنامه توسعه میدان
- شناسایی، ارزیابی و ساخت کاتالیست
- رفع معضلات صنایع نفت و گاز به کمک نانوفناوری
- توسعه فنی، انتقال و بومی کردن فناوریهای پالایشگاهی
- ارائه لیسانسها و طراحی واحدهای تحت لیسانس پالایشگاههای نفت و میعانات گازی
- توسعه پژوهشهای مرتبط با بهبود و ارتقای کیفیت فراوردههای نفتی
- توسعه روشهای تصفیه و انتقال گاز و تبدیل آن به دیگر محصولات باارزش
- سنتز و فرمولاسیون مواد شیمیایی برای صنایع نفت، گاز و پتروشیمی
- شبیهسازی فرایندهای صنایع نفت و پتروشیمی به کمک نرمافزارهای مهندسی مرتبط
- شناسایی و کاربرد پلیمرهای ویژه در صنایع
- توسعه دانش فنی و بومیسازی فرایندها، طراحی مفهومی، بنیادی، تفصیلی و رفع مشکلات صنایع مرتبط
- ساخت پایلوتهای مهندسی، مدلسازی و شبیهسازی فرایندها
- توسعه و انتقال فناوری ساخت تجهیزات صنعت نفت
- ارائه فناوریهای نوین در رفع آلودگی آب، هوا، خاک و حفاظت از تاسیسات نفتی.
- دستیابی به لیسانسهای مورد نیاز و بومیسازی ساخت پالایشگاههای ملی نفت، گاز و میعانات گازی
- ارائه خدمات علمی- آزمایشگاهی
مراکز تحقیقاتی
پردیسها
پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت
پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت شامل سه پژوهشکده علوم زمین، مهندسی نفت و مطالعات مخازن و توسعه میادین و دو مرکز توسعه نرم افزارهای بالادستی نفت و فناوری اطلاعات بالادستی نفت است. این پردیس با تکیه بر منابع انسانی دانشی، باتجربه و کارآمد و همچنین تجهیزات دستگاهی مدرن و پیشرفته، با رویکرد کار گروهی، سعی دارد با انجام پژوهشهای بنیادی و کاربردی، مطالعات جامع، انجام خدمات علمی و آزمایشگاهی و مشاورههای علمی و مدیریتی، نیازهای فناورانه صنعت نفت را در حوزه بالادستی برآورده ساخته و معضلات عملیاتی این حوزه را در کشور برطرف کند.
زیرپورتال پردیس پژوهش و توسعه صنایع بالادستی نفت
پردیس پژوهش و توسعه صنایع پایین دستی نفت
پردیس پژوهش و توسعه صنایع پایین دستی نفت شامل شش پژوهشکده کاتالیست و نانوفناوری، توسعه فناوریهای پالایش و فرآورش نفت، توسعه فناوریهای فرآورش و انتقال گاز، توسعه فناوریهای شیمیایی، پلیمری و پتروشیمی، توسعه فرایند و فناوری تجهیزات و همچنین مرکز پژوهش و توسعه فناوریهای نفت کرمانشاه است. این پردیس، یکی از نقش آفرینان اصلی تولید و صدور علم و فناوری در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی در کشور و در منطقه به شمار میرود که در تولید ثروت و رشد اقتصاد مبتنی بر دانایی، نقش ارزندهای داشته است.
زیرپورتال پردیس پژوهش و توسعه صنایع پایین دستی نفت
پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست
پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست شامل سه پژوهشکده محیط زیست و بیوتکنولوژی، حفاظت صنعتی و توسعه و بهینه سازی فناوریهای انرژی و گروه پژوهشی تجزیه و ارزیابی مواد است که با اجرای طرحهای پژوهشی و توسعهای، در مسیر کسب و بومی سازی دانش فنی برای صنعت نفت و نیز رفع معضلات صنعتی در حوزههای انرژی، حفاظت صنعتی، محیط زیست و بیوتکنولوژی گام بر میدارد.
هم اکنون نیز این پردیس تبدیل جزیره سیری به یک جزیره سبز را بر عهده گرفته و در منطقه عسلویه نیز اجرای پروژه تعیین مقدار آلایندهها و مدل سازی هوای منطقه را عهدهدار است.
زیرپورتال پردیس پژوهش و توسعه انرژی و محیط زیست
دفاتر منطقهای
مرکز پژوهش و توسعه فناوریهای نفت کرمانشاه
مرکز پژوهش و توسعه فناوریهای نفت کرمانشاه پژوهشگاه صنعت نفت در سال ۱۳۷۹ با عنوان “مرکز تحقیقات و مهندسی نفت کرمانشاه” برای ارائه خدمات علمی و پژوهشی به واحدهای صنعتی نفتی و غیرنفتی و به عنوان نماینده پژوهشگاه صنعت نفت در غرب کشور تأسیس شد و در انجام کارهای تحقیقاتی و خدماتی از حمایت کامل علمی- تجهیزاتی پژوهشگاه صنعت برخوردار است. استان کرمانشاه، بنا به شرایط اقلیمیاش همواره به عنوان مرکز منطقه غرب کشور شامل استانهای کرمانشاه، همدان، ایلام، کردستان و لرستان مطرح بوده است. این منطقه با جمعیتی در حدود هشت میلیون نفر و مساحتی بیش از ۱۲۵۰۰۰ کیلومتر، داشتن منابع عظیم هیدروکربنی شامل نفت، گاز و قیر طبیعی و نیز هممرز بودن با کشور عراق اهمیت استراتژیک ویژه دارد. به همین دلیل، طی دور دوم سفر رییس جمهور به این استان یکصد میلیارد ریال بودجه برای توسعه و تجهیز این مرکز و همچنین احداث واحد پایلوت چندمنظوره اختصاص داده شد تا در آینده نزدیک بخشی عمده از نیازهای آزمایشگاهی، تحقیقاتی و پایلوتی منطقه غرب کشور و همچنین کشور عراق برای دستیابی به دانشهای فنی کاربردی به کمک این مرکز برآورده شود.
مرکز پژوهش و توسعه منطقه ویژه اقتصادی پارس
منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس که بزرگترین مخزن گازی دنیا با حدود ۹ درصد گاز جهان را دربر دارد، حجم عظیمی از فعالیتهای صنعت نفت و گاز کشور را به خود اختصاص داده است. با توجه به نیاز توسعه صنعتی منطقه به فناوریهای کارآمد، حضور فعال و مستمر پژوهشگران و فناوران در منطقه عسلویه یک ضرورت است. از این رو پژوهشگاه صنعت نفت به منظور تعامل هرچه بیشتر با صنعت، نسبت به تجهیز و راهاندازی مرکز پارس در منطقه عسلویه اقدام نمود.
در حال حاضر این مرکز متشکل از دفاتر کار و آزمایشگاههای مختلف از جمله آزمایشگاه سنجش آلودگیهای محیط زیست است که پس از تجهیز، با حضور مسئولین منطقه و پژوهشگاه به صورت رسمی افتتاح گردید. مهمترین برنامه کاری این مرکز در حال حاضر ارائه خدمات آزمایشگاهی و پژوهشی در زمینههای مختلف بویژه مدیریت محیط زیست منطقه، کنترل خوردگی و بهینهسازی مصرف انرژی است.
اهمیت استراتژیک این منطقه به عنوان قطب تأمین انرژی در کشور و دنیا از یکسو و موقعیت ویژه اکوسیستم خلیج نایبند به عنوان مروارید خلیج فارس با تنوع زیستی منحصر به فرد از سوی دیگر، اهمیت پیاده سازی یک طرح جامع مدیریت محیط زیست و انرژی را دو چندان میکند. گامهای اجرایی این طرح کلان بر پایهٔ ارزیابی پیامدهای زیست محیطی و پایش آلایندهها، تدوین دستورالعملها و اجرای راهکارهای کنترلی آلودگی هوا و همچنین به کارگیری فناوریهای نوین در مدیریت پساب و پسماند، خوردگی و بهینهسازی انرژی تدوین شده است و مراحل تصویب آن در دست انجام است.
در این راستا از فعالیتهای جاری پژوهشگاه در منطقه میتوان به بررسی کیفی و کمی منابع انتشار آلایندههای هوا و گازهای گلخانهای و شبیهسازی پراکنش آلایندههای هوا در شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی و انجام مطالعات تصفیهپذیری و بهینهسازی سیستم تصفیه فاضلاب پتروشیمی مبین اشاره نمود.
لازم به ذکر است طرح اطلس خوردگی نیز در آینده نزدیک در منطقه ویژه اقتصادی پارس اجرایی خواهد شد. در این طرح مدیریت یکپارچه خطوط انتقال تحت مدیریت منطقه ویژه از نظر خوردگی و ریسک بررسی خواهد شد و سایت اندازه گیری نرخ خوردگی اتمسفری پس از طراحی و ساخت، در منطقه نصب خواهد شد تا ضمن تعیین نقشه خوردگی اتمسفری در انتخاب پوششهای صنعتی مورد استفاده قرار گیرد.
از برنامههای آتی جهت توسعه این مرکز میتوان به تخصیص ۴ هکتار زمین در سایت ۲ (پارس کنگان) به منظور اجرای طرح توسعه و ساخت و راهاندازی آزمایشگاهها و پایلوتهای پژوهشی اشاره نمود که با همت مسئولین پژوهشگاه و منطقه این مهم در دست پیگیری است. امید میرود با توسعه همکاریهای فیمابین، همگام با توسعه صنعتی عسلویه، فعالیتهای پژوهشی نیز متناسب با نیاز صنعت در این مرکز توسعه پیدا کند و علاوه بر انرژی و محیط زیست، بخشهای بالادستی و پاییندستی پژوهشگاه نیز در زمینههای مورد نیاز صنعت فعال گردند.
شرکت های دانش بنیان اقماری
آموزش
بسمهتعالی
با عنایت به وجود زیربنای علمی و امکانات کافی در پژوهشگاه صنعت نفت از یک سو، و لزوم اهتمام به افزایش و ارتقای سطح علمی کشور در راستای سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی از سوی دیگر، بر اساس درخواست پژوهشگاه و موافقت شورای گسترش و توسعه آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، اجرای دوره دکترای پژوهشی ناپیوسته در رشتههای فنی و تخصصی مورد نیاز از سال تحصیلی ۹۲-۱۳۹۱ در پژوهشگاه دایر شده است.
گرایشهای دانشجویان جذبشده در سال تحصیلی ۹۲-۹۱ عبارتند از: مهندسی شیمی، مهندسی نفت-مخازن و مهندسی مواد-خوردگی. علاوه بر رشتههای مذکور، در سال تحصیلی ۹۳-۹۲ رشتههای مهندسی نفت-اکتشاف و زمینشناسی نفت نیز اضافه شده است. مجموع تعداد دانشجویان جذبشده در این مرکز ۲۴ نفر بوده و جذب دانشجو بر اساس درخواست گروههای آموزشی مستقر در پردیسهای مختلف از طریق دفتر گسترش آموزش عالی در سال تحصیلی ۹۴-۹۳ در جریان است.
مأموریت آموزش
برنامه آموزش جامع یا بهاصطلاح Integrated Training Program از شیوههای مؤثر آموزشی است که به دلیل هدفمند بودن، بهویژه امکان برقراری ارتباط بین مجموع مدولهای آموزشی و اهداف کسبوکار سازمانی، میتواند ابزاری مؤثر برای توسعه نیروی انسانی متخصص و خبره در صنعت، بهویژه کارشناسان حرفهای صنعت نفت باشد. در این شیوه، فراگیران به جای شرکت در کلاسهای متعدد و پراکنده، با هدفی خاص در مجموعهای یکپارچه از مدولهای آموزشی شرکت میکنند که حاصل آن پرورش یا تربیت بُعد دانشی و تخصصی فرد است. همچنین در این روش، فرد با مشارکت در پروژههای واقعی فرصت خواهد یافت تا یافتـههای خود را در محیط کار شبیـهسازی کند. ویژگیهای کلی طرح به شرح زیر است:
- جلوگیری از زیادآموزی و هدفمند کردن آموزش متناسب با شرایط محیط کسبوکار
- توجه به جنبههای توسعهای و پرورشی به جای توجه صِرف به آموزش شغلی
- فراهم آوردن زمینه کار عملی و چالشی با استادان باتجربه و شبیهسازی یافتههای آموزشی در محیط کار
- ایجاد انگیزه در کارکنان با احساس متخصص شدن و نیز اعطای مدرک معتبر
- تجربه همزمان توسعه دانش، مهارت و قابلیتهای تخصصی متناسب با فناوریهای نو
- جلوگیری از اتلاف هزینه با دستیابی به نتیجه قابلانتظار آموزش
- بهرهگیری از تجارب مدرسان صنعت، پژوهشگاه و دانشگاه برای انتقال دانش و ایده
- استانداردسازی عناوین، محتوای برنامههای آموزشی و جزوات مطابق با معیارها و ضوابط علمی
- افزایش ظرفیتهای یادگیری بهویژه آمادهسازی کارکنان جدید متناسب با اهداف سازمانی.
با بررسی و تحلیل نیاز صنایع مختلف از یک طرف و توانمندیها و قابلیتهای منحصربهفرد سختافزاری و نرمافزاری پژوهشگاه، تاکنون هفت دوره جامع طراحی شده که جزییات هر دوره در لوح فشرده این مجموعه و همچنین در سایت پژوهشگاه به نشانی www.ripi.ir قابل مشاهده است. عناوین دورهها به شرح زیر است:
آموزش و توسعه در پژوهشگاه صنعت نفت
عصر حاضر را «عصر دانش»، جامعه این عصر را «جامعه دانش» و اقتصاد این جامعه را «اقتصاد دانش» مینامند. به تعبیر دیگر، عصر حاضر عصر دانایی است و سازمانها، برای عقب نماندن از قافله تمدن بشری و رسیدن به توسعه پایدار، باید رویکردهایی جدید در پیش گیرند.
سازمانها در جریان تکاملی خود همواره در حال تغییر و دگرگونی هستند. در چند قرن گذشته، اقتصاد کشاورزی به اقتصاد صنعتی و سپس به اقتصاد دانش و اطلاعات تبدیل شده است. هر کدام از این دورانها برای رسیدن به رشد و توسعه اقتصادی-اجتماعی، الزامات و مقتضیات خود را داشتهاند. در سالهای اخیر، با انفجار اطلاعاتی و افزایش تولید دانش جدید، سازمانهای مبتنی بر دانش در ادامه راه جوامع اطلاعاتی مطرح شدهاند که مشخصه اصلی آنها، دانش و دانایی است. این سازمانها بر پایه دانش و خلق آن پایهریزی شده و متکی به آن هستند.
با این نگرش، توسعه مبتنی بر دانایی، یکی از محورهای اساسی برنامه سازمانهاست. در این رویکرد، تولید، توزیع و مصرف دانایی، نیروی محرکه تمامی فعالیتهای اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و منشاء ایجاد ارزش افزوده و رشد اقتصادی تلقی شده است. در این فضا، سازمانها باید محیطی آزاد و چالشی فراهم آورند تا روحیه نوآوری، دانشپروری و خلاقیت را به عنوان اساس یک سازمان یادگیرنده تقویت کنند و در نهایت، ظرفیت یادگیری خود را توسعه دهند تا بتوانند به عنوان یک سازمان یادگیرنده عمل کنند. آنها باید مکانیسمهایی نیز در اختیار داشته باشند تا انتقال دانش کارکنان را در سطح فردی، گروهی و سازمانی تسهیل کنند. به همین منظور، مجموعه برنامههای آموزشی مربوط به سال ۱۳۹۳ تهیه و تدوین شده تا به بالندگی کارکنان صنعت نفت، گاز و پتروشیمی و در جهت ایجاد مزیت رقابتی و خلق ثروت کمک کند. پژوهشگاه صنعت نفت با بهرهگیری از مکانیسمهای رسمی و غیررسمی یادگیری توانسته است زمینه توسعه ظرفیت کارکنان را فراهم کند. منشاء اصلی این حرکت، تعالی به سمت توسعه توانمندیها و مهارتهای کارکنان است. پژوهشگاه به منظور پاسخگویی به نیازهای آموزشی و توسعهای روزافزون صنعت، با بهرهگیری از مکانیسمهای جدید یادگیری، شرایط لازم را برای ارائه آموزشهای بلندمدت، جامع و آموزشهای بدو استخدام در کنار برگزاری دورههای آموزشی تخصصی بر اساس توانمندیهای سازمانی فراهم کرده است. تقویم آموزشی حاضر نیز با نگرش فوق و بر بنیان توانمندی سازمانی تهیه شده است. بخشی از این تقویم، برنامههای آموزشی زمانبندیشده است که در محل پژوهشگاه برگزار خواهد شد و بخش دیگری از آن، بر اساس نیازهای صنعت نفت، گاز و پتروشیمی تدوین شده که حسب مورد، در محل سازمان متقاضی یا در محل پژوهشگاه صنعت نفت قابل ارائه خواهد بود. پژوهشگاه صنعت نفت با توجه به توسعه تخصصی و با برگزاری دورههای آموزشی، سمینار و کارگروههای تخصصی و منحصربهفرد با دعوت از اساتید داخلی و خارجی توانسته است طی ۵ سال گذشته، بیش از ۲۳ هزار نفر و تنها در سال ۹۲ با اجرای ۱۵۰ دوره آموزشی، سمینار و کارگاه تخصصی و ویژه متناسب با نیازهای فناوری، قریب به ۲۶۰۰ نفر از کارکنان پژوهشگاه و صنایع را زیر پوشش گیرد که مشوق خوبی برای توجه به برنامهریزی آموزشی کاملتر در سال ۱۳۹۳ به شمار میرود.
به دلیل لزوم همگونی سطح شرکتکنندگان در دورههای آموزشی و در نتیجه اثربخشی بیشتر آموزش، از مدیران محترم آموزشی انتظار میرود، در معرفی متقاضیان، شرایط ثبتنام (مدرک، رشته تحصیلی و سابقه کار) و پیشنیاز دورهها را در نظر گیرند.
تقویم آموزشی
پژوهشگاه صنعت نفت با هدف آموزش و توسعه سرمایههای فکری، بهبود عملکرد فردی و گروهی و نیز افزایش دانش، مهارت و تخصص کارکنان، در راستای برنامههای استراتژیک سازمان و نیاز آموزشی بخشهای مختلف صنعت نفت کشور، تقویم آموزشی سال ۱۳۹۴ مشتمل بر ۴۳۷ عنوان دوره را با مساعدت روسای محترم پژوهشکدهها و مراکز تحقیقاتی و بهویژه همکاری نمایندگان محترم آموزشی آنان و نیز تعامل سازنده با صنعت، با ویژگیهای منحصربه فرد زیر تدوین کرده است:
- بهرهگیری از توان متخصصان، اعضای مجرب هیئت علمی و تجارب پژوهشی و صنعتی با هدف فراهم آوردن بستر مناسب برای انتقال و تبادل دانش فنی فراگیران و اساتید
- استفاده از نتایج اجرای طرحهای تحقیقاتی پروژههای صنعتی و پژوهشی و عملیات
- آزمایشگاهی در طراحی برنامههای آموزشی
- تأکید بر جنبههای علمی، کاربردی و عملی برنامههای آموزشی همراه با عملیات آزمایشگاهی و کاربرد نرمافزارهای تخصصی
- تلفیق طرح درس با محتوای آموزشی برای هدفمند کردن و ایجاد نظم منطقی در ارائه و تدوین برنامههای آموزشی و بهبود فرایند یادگیری
- ایجاد فضای آموزشی مناسب با بهرهگیری از تجهیزات مدرن آزمایشگاهی و سختافزاری و استفاده مؤثر از فناوریهای آموزشی روز و نیز تهیه کتب و جزوات درسی
- انعطافپذیری در ارائه خدمات آموزشی برای دورههای خاص مورد نیاز صنایع مختلف
- حذف تدریجی آموزشهای کمقابلیت و روی آوردن به توسعه آموزشهای مزیتساز در قالب گروههای آموزشی بالادستی، نانوفنآوری، بیوفنآوری، میانرشتهای و غیره
- بهکارگیری سیستم علمی و جامع ارزیابی و اثربخشی برنامهها بر اساس آخرین روشهای علمی با هدف استاندارد کردن و محوریت بازخورد نتایج برنامههای قبلی
- ارائه گواهی پایان دوره با اعتبار ثبتشده (سری استانداردهای کیفیت) تأیید شده در صنایع ملی، بینالمللی و مراکز خصوصی.
- ویژگی تقویم آموزشی سال ۱۳۹۵، خشنودی از دستیابی به نتایج برنامهریزی استراتژیک طی چهار سال گذشته برای توسعه آموزشهای تخصصی پیرامون قابلیتهای محوری و نیازهای خاص آموزشی است که جزئیات آن در سایت و درگاه آموزش پژوهشگاه در دسترس کاربران قرار دارد.
نحوه شرکت در دورههای آموزشی پژوهشگاه صنعت نفت
علاقمندان میتوانند با یکی از سه روش زیر در دورههای آموزشی شرکت نمایند:
الف: مراجعه به پورتال آموزش پژوهشگاه صنعت نفت به آدرس http://training.ripi.ir و پر کردن فرم مربوطه و پرداخت آنلاین هزینه دوره.
ب: تکمیل فرم ثبتنام و پرداخت هزینه دوره و ارسال آن به دورنگار ۴۴۷۳۹۷۰۷-۰۲۱
ج: ارسال نامه درخواست شرکت در دوره مورد نظر به واحد آموزش و تجهیز نیروی انسانی پژوهشگاه صنعت نفت. (مخصوص سازمانها و شرکتها)
هزینه ثبت نام به حساب شماره ۲۱۷۴۵۶۹۰۰۱۰۰۱ (سیبا) نزد بانک ملی ایران، شعبه کارخانه ارج، کد ۱۷۲ یا شماره شبا ( ۱۰۰۱ ۶۹۰۰ ۱۷۴۵ ۰۰۰۲ ۷۰۰۰ ۵۶۰۱IR) بهنام امور مالی پژوهشگاه صنعت نفت واریز و مشخصات پرداختی به شماره دورنگار واحد آموزش ارسال گردد.
- توضیح ۱: هزینه ثبت نام همکاران تابعه وزارت نفت با هماهنگی از حساب فیمابین برداشت خواهد شد؛ به همین منظور در پورتال آموزش نوع حساب فیمابین مشخص شود.
- توضیح ۲: به اعضای هیئت علمی دانشگاهها و دانشجویان تا ۵۰% تخفیف اعطا میشود.
- توضیح ۳: ثبت نام از طریق پورتال و پرداخت آنلاین هزینه، مشمول ۵% تخفیف میشود.
- توضیح ۴: ثبت نام ۵ تا ۱۰ نفر در یک دوره به میزان ۱۵% و ثبت نام ۱۱ نفر به بالا به میزان ۳۰% مشمول تخفیف میشود.
برای مشاهده جزییات دورهها میتوانید به وب سایت پژوهشگاه به نشانی www.ripi.ir لینک واحد آموزش مراجعه کنید.
همچنین جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۴۴۷۳۹۷۸۷-۰۲۱ و ۴۸۲۵۳۰۸۴-۰۲۱ تماس حاصل فرمایید.
* جــزئیات برنــامههـای آموزشی تخصصی در CD (فایل زیپ) پیوست آورده شـده اسـت.
فهرست فصلی برنامههای آموزشی ۹۵:
فهرست موضوعی برنامههای آموزشی ۹۵
فایل زیپ محتوای دوره های آموزشی ۱۳۹۵
دوره های آموزشی شهریور ۱۳۹۵
دوره های آموزشی مهرماه ۱۳۹۵ *جدید*
سامانه آموزشی
ایجاد زیرساخت فنی از جمله طراحی و استقرار «سامانه فراگیر مدیریت آموزش» از گامهای بلند واحد آموزش و گروه IT پژوهشگاه طی سالهای اخیر است که خوشبختانه با تلاشهای مستمر، استفاده مؤثر از آن هماکنون آغاز شده است.
این سیستم نرمافزاری بر پایه وب بوده و با هدف ایجاد تعامل بیشتر و به دور از خطا میان کارکنان، سرپرستان و رابطان آموزشی واحدها با واحد آموزش پژوهشگاه، مطلع کردن همکاران از عملکرد و برنامههای آموزشی و نیز مکانیزه کردن کلیه عناصر در فرایندهای نیازسنجی، برنامهریزی، طراحی، اجرا و ارزشیابی و مهمتر از همه، ایجاد زیرساخت برای ایجاد تسهیلات ثبتنام الکترونیکی همکاران صنعت در برنامههای آموزشی پژوهشگاه طراحی شده است.
این نرمافزار شامل سه قسمت است:
۱- مؤلفه مدیریت فرایند آموزش (ویژه کارشناسان آموزش): این بخش، مختص همکاران واحد آموزش است و کلیه فرایندهای جاری آموزش را به شرح زیر در بر میگیرد:
- نیازسنجی آموزشی
- تعریف و بهروزآوری تقویم آموزشی پژوهشگاه
- تدوین استاندارد آموزشی مشاغل بر مبنای شغل، رسته، رشته و رده شغلی
- تعیین نیازهای فردی و تشخیص کمبود مهارت کارکنان
- مدیریت صدور و بایگانی الکترونیکی مدارک و گواهینامه دورههای آموزشی
- امکان ثبتنام در کلاسهای آموزش
- امکان ارزشیابی و اثربخشی دورهها
- ثبت امتیازات فراگیران با روشهای امتیازدهی ارزشی و عددی
- امکان اطلاعرسانی دورهها از طریق پست الکترونیکی و یا پیام کوتاه
- سنجش میزان تحقق برنامه و تقویم آموزشی
- پایش فرایند آموزش بر مبنای شاخصهای متعدد
- قابلیت گزارشگیری مالی و هزینه-درآمدهای برگزاری کلاسها و غیره.
اجرای این فرایندها گامی مهم در افزایش سرعت و دقت کارکردهای فرایندی مدیریت آموزش پژوهشگاه صنعت نفت است.
۲- مؤلفه سامانه فراگیر آموزش (ویژه کارکنان پژوهشگاه): این بخش نرمافزاری بر پایه وب، برای تعامل گسترده کارکنان و متقاضیان درونسازمانی با واحد آموزش پژوهشگاه است و از این پس میتوان با مراجعه به نشانی http://tps به آن دسترسی پیدا کرد. از امکانات ویژه این قسمت میتوان به نکات ذیل اشاره کرد:
- امکان دسترسی کل کارکنان به استفاده از کتابخانه الکترونیکی (سند، مقاله، کتاب، پایاننامه، آییننامه، دستورالعمل، عکس، فیلم، صدا و…)
- درخواست و رؤیت نیازهای آموزشی
- تکمیل فرمهای ارزشیابی و اثربخشی دورههای آموزشی بر مبنای مدل «کرک پاتریک» برای دورههای گذراندهشده
- مشاهده نتایج اثربخشی دورههای گذراندهشده همکاران تحت سرپرستی
- مشاهده سوابق آموزشی خود و همکاران تحت سرپرستیهای مورد نظر
- مشاهده سوابق تدریس و غیره.
۳- درگاه آموزش (ویژه کاربران خارج از پژوهشگاه): علاوه بر سامانه فراگیر آموزش که مختص همکاران پژوهشگاه صنعت نفت است، درگاه آموزش ( http://training.ripi.ir ) ویژه کاربران خارج از پژوهشگاه که با بخش مدیریت فرایند آموزش، یکپارچه است نیز راهاندازی شد. از این پس متقاضیان خارج از پژوهشگاه میتوانند برای ثبتنام از طریق این سایت اقدام کنند که دستاورد آن، سرعت و دقت در انجام امور است. از جمله امکانات این قسمت میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- مشاهده تقویم آموزشی پژوهشگاه
- امکان جستوجوی کلاسهای آموزشی بر اساس عنوان و تاریخ دورهها
- امکان رزرو و ثبتنام دوره
- امکان ثبتنام فردی و گروهی (نماینده سازمان) در دورههای تخصصی پژوهشگاه صنعت نفت
- امکان ثبتنام به عنوان استاد در سایت
- امکان دسترسی و استفاده از کتابخانه الکترونیکی (سند، مقاله، کتاب، پایاننامه، آییننامه، دستورالعمل، عکس، فیلم، صدا و…).
- امکان پرداخت الکترونیکی هزینه دورهها از طریق وبسایت، چه برای سازمانهایی که با پژوهشگاه حساب فیمابین دارند، چه برای سازمانهایی که حسابی با پژوهشگاه ندارند و چه متقاضیان انفرادی؛
در سامانه فراگیر آموزش، برای استفاده همکاران از این سامانه راهنمایی ارائه شده است. همچنین در صورت وجود هر گونه ابهام و یا سؤال میتوانید با واحد آموزش پژوهشگاه تماس بگیرید.
سامانه آموزشی پژوهشگاه صنعت نفت
http://training.ripi.ir
تحصیلات تکمیلی
قابل توجه پذیرفتهشدگان مرحله اول دکترای پژوهشی سال ۱۳۹۵ پژوهشگاه صنعت نفت
ضمن عرض تبریک به مناسبت قبولی در مرحله اول دوره دکترای پژوهشی این پژوهشگاه، از تمامی معرفیشدگان در این مرحله دعوت میگردد مطابق جدول زمانی زیر برای انجام مصاحبه به پژوهشگاه صنعت نفت واقع در تهران، بلوار غربی مجموعه ورزشی آزادی، (ساختمان مرکزی- طبقه دوم – اتاق ۲۰۵) مراجعه نمایند.
مدارک مورد نیاز:
۱- تصویر به همراه اصل مدرک کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) یا کارنامه ریز نمرات
تبصره- معرفیشدگان که دانشجوی سال آخر دوره کارشناسی ارشد بوده و حداکثر تا تاریخ ۹۵/۶/۳۱ فارغ التحصیل میشوند (اصل گواهی تأیید شده توسط دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل اخذ مدرک مطابق فرم مندرج در صفحه ۲۳ دفترچه راهنمای شرکت در آزمون مذکور و یا فرم مندرج در صفحه ۹۱ دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی).
۲- تصویر به همراه اصل مدرک کارشناسی (لیسانس) یا کارنامه ریز نمرات.
تبصره ۱- آندسته از معرفی شدگانی که فارغ التحصیل دوره کارشناسی ناپیوسته میباشند علاوه بر اصل مدرک کارشناسی ناپیوسته میبایست اصل مدرک کاردانی را نیز ارائه نمایند.
تبصره ۲- معرفی شدگانی که به دلائلی قادر به ارائه اصل مدرک یا مدارک مندرج در بندهای ۱ و ۲ فوق نمیباشند، لازم است اصل گواهی تأیید شده توسط دانشگاه یا موسسه آموزش عالی محل اخذ مدرک را به همراه داشته باشند.
۳- تصویر به همراه اصل شناسنامه و کارت ملی برای تطبیق مشخصات شناسنامهای معرفی شده.
۴- ضروری است پذیرفتهشدگان پرسشنامه ضمیمه را تکمیل و بهمراه مستندات به آدرس پست الکترونیکیTahsilat@ripi.ir حداکثر تا یک هفته قبل از مصاحبه ارسال نمایند.
۵- واریز مبلغ هشتصد هزار ریال به حساب شبا به شماره ۵۶۰۱۷۰۰۰۰۰۰۲۱۷۴۵۶۹۰۰۱۰۰۱IR به نام خزانه داری کل نزد بانک ملی شعبه کارخانه ارج کد ۱۷۲ بابت مصاحبه دکتری و تحویل اصل رسید پرداختی در روز مصاحبه.
*با عنایت به لایحه قانونی اصلاح مواد ۷ و ۸ قانون تأمین وسایل و امکانات تحصیل اطفال و جوانان ایرانی، پژوهشگاه صنعت نفت از پذیرفته شدگان نهایی مطابق مقررات تعهد رسمی اخذ خواهد کرد.
پذیرفته شدگان جهت کسب اطلاع بیشتر میتوانند با شماره ۴۸۲۵۵۳۱۰ تماس حاصل فرمایند.
دانلود فرم پرسشنامه(PDF)
دانلود فرم بافرمت Word
مرکز همایشها
خدمات مرکز همایشها
اهم فعالیتها
- برگزاری همایشها، مجامع عمومی و گردهماییهای تخصصی
- برپایی نمایشگاههای تخصصی و عمومی
- برگزاری کنفرانس و مراسم علمی و بینالمللی
- برپایی جشنواره و جُنگ.
- اشاره به بخشی از ویژگیهای منحصربهفرد این بخش در میزبانی رویدادهای مختلف، نشانگر توانمندیهای این مرکز در برنامهریزی، هماهنگی و اجرای رویدادها در سطح علمی و بینالمللی است:
- ظرفیت منحصربهفرد مرکز و تعداد سالنهای متنوع برای برپایی انواع مراسم
- سیستمهای حرفهای صدابرداری دیجیتال و آنالوگ
- دوربینهای حرفهای تصویربرداری (HD و FULL HD)
- ویدیو وال (DLP) منحصربهفرد برای نمایش فیلم و تیزر تبلیغاتی با کیفیت HD
- سالنهای غذاخوری و محل پذیرایی میانوعده
- پارکینگهای اختصاصی خودرو
- امکان ترجمه همزمان (تا ۶ زبان) با اتاقهای جداگانه برای مترجم ویژه سالن آزادگان
- دسترسی آسان به دلیل موقعیت جغرافیایی
سالن آزادگان
سالن اصلی مرکز همایش با محیطی زیبا و امکانات کاملاً تخصصی برای برگزاری همایشهای بین المللی علمی، جشنوارهها، مجامع شرکتها، جلسات عمومی کارکنان، سمینارهای علمی و تخصصی، کنفرانسهای تخصصی و دورههای آموزشی مناسب است.
برخی از امکانات آن عبارتند از:
- ۱ – ظرفیت کل سالن ۷۴۰ نفر، شامل ۲۵ عدد صندلی در ردیف اول برای میهمانان ویژه، ۴۴ عدد صندلی در ردیفهای دوم و سوم همراه با میز مجهز به میکروفن کنفرانس تخصصی جهت مدعوین ویژه و سایر صندلیها به صورت مبله
- ۲ – سیستم صدابرداری حرفهای با میکسر دیجیتال SOUND CRAFT و باندهای LINE ARREY با پوشش یکنواخت و مناسب در تمام نقاط سالن
- چهار دوربین حرفهای برای تصویربرداری (FULL HD) همراه با کارگردان و تصویربرداری با قابلیت نمایش همزمان و کیفیت فوقالعاده بر روی ویدیو وال (انتقال توسط فیبر نوری) و ارائه فایل اصلی تصاویر مراسم در قالب هارد دیسک با کیفیت FULL HD
- پانل تخصصی هیات رییسه با ظرفیت متغیر
- سیستم کنفرانس روی پانلهای ردیف دوم و سوم میهمانان ویژه
- امکان ترجمه همزمان (تا شش زبان به صورت همزمان) با اتاقهای جداگانه برای مترجم
- ویدیو وال (DLP) منحصربهفرد با قابلیت نمایش فیلم و تصاویر با کیفیت HD با ابعاد ۵۰۰ در ۸۰۰ سانتیمتر
- امکان نمایش برنامههای رایانهای از طریق ویدیو پروژکتور (۱۵۰۰۰ انسی) و پرده نمایش (با ابعاد ۶۰۰ در ۸۰۰ سانتی متر)
- ۹– مجهز به ژنراتور و برق اضطراری (UPS).
- فضای نمایشگاهی ویژه داخل لابیه
سالن کاسپین
این مجموعه برای برگزاری همایشهای علمی، کنفرانسهای ملی و بینالمللی، سمینارهای علمی-تخصصی و دورههای آموزشی مناسب دارای امکانات زیر است:
- ظرفیت کل سالن ۲۸۰ نفر، شامل ۱۲ صندلی برای اعضای اصلی و میهمانان ویژه و سایر صندلیها به صورت مبله در نظر گرفته شده است.
- سیستم صدابرداری حرفهای با میکسر دیجیتال SOUND CRAFT و باندهای LINE ARREY با پوشش یکنواخت و مناسب در تمام نقاط سالن
- مجهز به سه دوربین حرفهای تصویربرداری توسط کارگردان و تصویربردار از طریق اتاق کنترل
- کارگردانی و ضبط همزمان تصاویر مراسم با امکان ارائه فیلم با بالاترین کیفیت روی هارد دیسک جانبی
- امکان ترجمه همزمان
- ویدیو وال (DLP) منحصربهفرد با کیفیت HD و ابعاد ۴۰۰ در ۶۰۰ سانتیمتر
- امکان نمایش از طریق ویدیو پروژکتور و پرده نمایش (۴ در ۶ متر مربع)
- فضای نمایشگاهی ویژه داخل لابی
سالن آرش
این سالن، برای برگزاری جلسات رسمی، تخصصی کارگاههای آموزشی و نشستهای ویژه مناسب است.
از جمله امکانات موجود در این سالن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت ۷۲ نفر با صندلیهای مبله و سینمایی
- سیستم صدابرداری حرفهای
- مجهز به دو دوربین حرفهای تصویربرداری و ضبط توسط کارگردان و تصویربردار مستقر در اتاق کنترل با قابلیت ارائه روی دیویدی
- امکان نمایش تصاویر و ارائه برنامههای رایانهای از طریق ویدیو پروژکتور و پرده نمایش با ابعاد ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتی متر
- فضای نمایشگاهی ویژه داخل لابی
سالن سروش
این سالن، برای برگزاری جلسات رسمی، تخصصی کارگاههای آموزشی و نشستهای ویژه مناسب است.
از جمله امکانات موجود در این سالن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت ۸۱ نفر با صندلیهای مبله و سینمایی
- سیستم صدابرداری حرفهای
- مجهز به دو دوربین حرفهای تصویربرداری و ضبط توسط کارگردان و تصویربردار مستقر در اتاق کنترل با قابلیت ارائه روی دیویدی
- امکان نمایش تصاویر و ارائه برنامههای رایانهای از طریق ویدیو پروژکتور و پرده نمایش با ابعاد ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتی متر)
- فضای نمایشگاهی ویژه داخل لابی
سالن کنفرانس توسن
فضایی با طراحی ویژه، دارای میز کنفرانس برای برگزاری نشستهای آموزشی، از ویژگیهای این سالن است.
جلسات مدیران و گروههای تخصصی است. از جمله امکانات موجود در این سالن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت کلی سالن، ۷۰ نفر شامل ۲۹ ردیف صندلی اعضای اصلی با امکانات و ۴۱ ردیف مخصوص مشاوران
- کنسولهای سخنرانی حرفهای با قابلیت رأیگیری و کنترل توسط رئیس جلسه
- ویدیو پروژکتور و پرده نمایش با ابعاد ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتی متر
- امکان ارائه پرزنت روی پرده نمایش از پشت میزه
- قابلیت ضبط تصاویر توسط کارگردان و تصویربردار مستقر در اتاق فرمان با دو دوربین حرفهای تصویربرداری و ارائه دیویدی مراسم
سالن کنفرانس گلشن
این سالن فضایی با طراحی ویژه میز کنفرانس برای برگزاری نشستهای آموزشی، جلسات مدیران و گروههای تخصصی است.
از جمله امکانات موجود در این سالن میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- ظرفیت کلی سالن، ۶۰ نفر شامل ۳۱ ردیف صندلی اعضای اصلی با امکانات و ۳۰ ردیف مخصوص مشاوران
- کنسولهای سخنرانی حرفهای با قابلیت رأیگیری و کنترل توسط رئیس جلسه
- ویدیو پروژکتور و پرده نمایش با ابعاد ۲۰۰ در ۳۰۰ سانتی متر
- امکان ارائه پرزنت روی پرده نمایش از پشت میزه
- قابلیت ضبط تصاویر توسط کارگردان و تصویربردار مستقر در اتاق فرمان با دو دوربین حرفهای تصویربرداری و ارائه دیویدی
سایر امکانات
– فضای نمایشگاهی ویژه به مساحت تقریبی ۲۵۰ متر مربع غرفه نمایشگاهی در داخل لابیها و فضای باز نمایشگاهی به مساحت تقریبی ۴۰۰۰ متر مربع
- نمازخانه با فضایی مناسب
- برق اضطراری (UPS) و ژنراتور برق
- سیستم اطلاعرسانی صوتی (پیجینگ)
- پارکینگ اختصاصی با ظرفیت بیش از ۷۰۰ خودرو
- اتاقهای مذاکرات و میهمانان ویژه (VIP)
- رستوران با ظرفیت متغیرتا ۱۵۰۰ نفر
- رستوران VIP با ظرفیت ۲۰۰ نفر
- اتاق ویژه هنرمندان
- اتاق دبیرخانه (رسانه و خبر)
- فضاهای تبلیغاتی ویژه
ارتباط با مرکز همایش
تلفن: ۴۴۷۳۹۶۵۰ – ۴۸۲۵۵۳۴۹
دورنگار: ۴۴۷۳۹۶۶۰
برای اطلاعات بیشتر به وب سایت مرکز همایش http://icc.ripi.ir مراجعه نمایید.