امریه دانش بنیان چیست؟ شرایط امریه دانش بنیان + نحوه ثبت نام

امروزه گذراندن دوره سربازی برای بسیاری از افراد به یک دغدغه بزرگ تبدیل شده است. در نتیجه تعداد زیادی از فارغالتحصیلان دانشگاهی به دنبال اخذ امریه هستند. در این حالت فرد میتواند در یکی از سازمانها یا شرکتها مشغول به کار شود. با توجه به اینکه شرکتهای دانش بنیان فعالیت ویژهای در کشور دارند، شرایط اخذ امریه دانش بنیان هم فراهم شده است. از همین رو شما میتوانید با اطلاع درست از شرایط امریه شرکت دانش بنیان برای ثبت نام در آن دست به کار شوید.
امریه دانش بنیان چیست؟
امریه دانش بنیان یکی از تسهیلاتی است که به شرکتهای دانشبنیان اعطا میشود تا بتوانند افراد متخصص و فناور را به عنوان سرباز در مجموعه خود استخدام کنند. همچنین این مورد یک امتیاز ویژه برای سرباز محسوب میشود زیرا گذراندن این دوره را برای شخص آسانتر خواهد کرد. امریه شرکت دانش بنیان به این صورت کار میکند که افرادی که شرایط لازم را دارند میتوانند درخواست خود را برای گذراندن خدمت سربازی در یک شرکت دانشبنیان ارسال کنند.
این درخواست باید توسط شرکت مورد نظر تایید شده و سپس به سازمان نظام وظیفه ارجاع داده شود. اگر فرد مورد تایید قرار گیرد، بعد از گذراندن دوره آموزشی در پادگان به شرکت معرفی میشود و به عنوان سرباز فناور در آن فعالیت میکند. این فعالیت باید در راستای حل مشکلات علمی و فنی کالا و خدمات دانشبنیان شرکت و یا پیشرفت علمی و فنی آنها باشد. فرد متقاضی امریه دانش بنیان، حقوق و تسهیلات مناسبی نیز دریافت میکند.
کار در شرکت دانش بنیان
شرکت دانش بنیان یا شرکت متمرکز بر دانش به شرکتهایی گفته میشود که دانش و فناوری جزئی جداییناپذیر از دارایی آنها باشد. این شرکتها از قوانین حمایتی خاصی برخوردار هستند و این تسهیلات ارائه شده، امکان فعالیتشان را آسانتر میکند. اگر دوست دارید در این شرکتها مشغول به کار شوید، یکی از بهترین راهها دریافت امریه دانش بنیان خواهد بود. کار در شرکت دانش بنیان مزایا و چالشهای خاص خود را دارد. از جمله مزایای کار در شرکت دانش بنیان، میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
- کار در یک محیط پویا، خلاق و نوآور
- کسب تجربه و دانش فنی و علمی در حوزههای پیشرفته و رقابتی
- استفاده از تسهیلات و حمایتهای قانونی و مالی
- امکان همکاری با نخبگان و دانشآموختگان برجسته
- امکان خلق اثر و تأثیر در جامعه و بازار
مزایای دریافت امریه دانش بنیان برای سرباز
در صورتی که شما بتوانید امریه دانش بنیان را برای خود دریافت کنید، مسلما از مزایای زیادی در این بخش برخوردار خواهید شد. از همین رو به شما توصیه میکنیم که با یک برنامهریزی درست و اصولی این مورد را دریافت کنید. مزایای دریافت امریه شرکت دانش بنیان را در ادامه ذکر خواهیم کرد.
- امکان گذراندن خدمت سربازی در یک شرکت دانشبنیان که با رشته تحصیلی و تخصص فرد مرتبط باشد.
- امکان کسب تجربه، دانش و مهارت در حوزه فعالیت شرکت و افزایش سطح علمی و فنی
- امکان دریافت حقوق و تسهیلات مناسب از شرکت دانشبنیان
- امکان استفاده از قوانین حمایتی و تسهیلات خاص برای شرکتهای دانشبنیان
- امکان ادامه فعالیت علمی و اقتصادی در شرکت دانشبنیان بعد از پایان خدمت سربازی
همانطور که مشاهده میکنید، با دریافت امریه شرکتهای دانش بنیان میتوانید از تمامی این مزایا به صورت همزمان برخوردار شوید. در نتیجه به شما توصیه میکنیم که حتما شرایط اخذ امریه را برای خود فراهم کنید تا از این نظر مشکلی به وجود نیاید.
شرایط لازم برای دریافت امریه دانش بنیان
چنانچه شما به دنبال دریافت امریه شرکت دانش بنیان هستید باید شرایط مختلفی را رعایت کنید که در نوع خود حائز اهمیت است. در حال حاضر ستاد کل نیروهای مسلح شروطی را در این مورد مشخص کرده است که همه آنها باید به درستی رعایت شوند. در نتیجه شما باید شرایط خود را به صورت دقیق بسنجید تا در صورت لزوم مدارک لازم را هم فراهم کنید. برای دریافت امریه دانش بنیان، شما باید شرایط زیر را داشته باشید.
- دارای مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر باشید
- عدم داشتن غیبت سربازی در دفترچه اعزام به خدمت
- عدم تحصیل در حال حاضر
- رعایت الویتبندی بر اساس قوانین ستاد کل نیروهای مسلح
- تطابق رشته تحصیلی یا مهارت با نیاز شرکت دانش بنیان
- ثبت نام در سامانه خدمات دانش بنیان و تایید درخواست توسط شرکت مورد نظر
- حصول حداقل ۸۰ امتیاز براساس رزومه کاری و فعالیت فناورانه
چنانچه شما تمامی شرایط گفته شده در بالا را دارید، میتوانید درخواست خود را ثبت کرده و مراحل را ادامه دهید. در این حالت شما قادر خواهید بود که دوره سربازی خود را به بهترین شکل ممکن پشت سر بگذارید.
شرایط شرکت دانش بنیان برای پذیرش نیروی امریه
شرکتهای دانش بنیان شرکتهایی هستند که فعالیتشان بر پایه دانش و فناوری استوار است و از تسهیلات و حمایتهای خاصی برخوردارند. این شرکتها میتوانند به عنوان گزینهای مناسب برای گذراندن دوره خدمت سربازی مشمولان باشند. اما برای این کار شرکت دانش بنیان و فرد متقاضی باید شرایط خاصی را داشته باشند. همانطور که شخص متقاضی باید شرایط لازم را داشته باشد، شرکت دانش بنیان هم باید در وضعیتی باشد که بتواند نیروی امریه دانش بنیان بپذیرد. از همین رو برخی از شرایط لازم برای شرکتهای دانش بنیان را نام خواهیم برد.
- داشتن اظهارنامه مالیاتی
- فروش سالیانه حداقل ۱ میلیارد ریال
- حداقل ۲۰ نفر کارکنان تمام وقت با بیمه تامین اجتماعی
- حداکثر سه نفر سرباز امریه در هر سال، به نسبت فروش و تعداد کارکنان
با رعایت این شرایط، فرصت مناسبی برای شرکت دانش بنیان فراهم میشود تا بتواند نیروهای متخصص مورد نظر خود را به کار گیرد. این روش علاوه بر کسب تجربه کاری و تخصصی، مزایای دیگر همچون حقوق، بسته حمایتهای خلاق، پروژه جایگزین خدمت و آسانساز در آینده را برای متقاضی به همراه دارد. همچنین سرعت رشد شرکت دانش بنیان هم از این طریق بیشتر خواهد بود.
اعزام به خدمت متقاضیان امریه دانش بنیان چه زمانی است؟
امریه دانش بنیان یکی از روشهای گذراندن دوره خدمت سربازی است که برای نخبگان و دانشآموختگان کشور فرصت مناسبی را فراهم میکند. در این روش فرد متقاضی میتواند با تایید شرکت دانش بنیان مورد نظر خود، در آن شرکت به عنوان نیروی امریه فعالیت کند و همزمان خدمت سربازی خود را طی کند. اما زمان اعزام به خدمت متقاضیان امریه شرکت دانش بنیان چه زمانی است؟ برای پاسخ به این سوال باید به تقویم اعزام به خدمت سال ۱۴۰۲ مراجعه کنید. براساس این تقویم ماههای اعزام به خدمت متقاضیان امریه شرکتهای دانش بنیان به شکل زیر است.
- اردیبهشت (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ دی ماه)
- خرداد (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ بهمن ماه)
- تیر (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ اسفند ماه)
- مرداد (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ فرودین ماه)
- شهریور (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ اردیبهشت ماه)
- مهر (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ خرداد ماه)
- آبان (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ تیر ماه)
- آذر (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ مرداد ماه)
- دی (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ شهریور ماه)
- بهمن (لیست ماموران وظیفه تا ۲۵ مهر ماه)
برای هر گروه، زمان ثبت نام و اعلام لیست نامزدهای پذیرفته شده، قبل از زمان اعزام است. بنابراین فرد باید حدود سه الی چهار ماه قبل از زمان دلخواه خود، در سامانه خدمات دانش بنیان به نشانی prs.daneshbonyan.ir ثبت نام کند و رزومه خود را بارگذاری نماید.
لیست شرکت های دانش بنیان پذیرنده نیروی امریه
باید بدانید که لیست شرکتهای دانش بنیان که سهمیه امریه سربازی دارند، به صورت پوشش داده شده وجود ندارد و فقط از طریق اطلاعرسانی شرکتها قابل مشاهده است. بنابراین فرد باید با توجه به رشته تحصیلی و تخصص خود شرکتهای دانش بنیان مورد علاقه خود را جستجو کند و با آنها تماس بگیرد و یا سامانه خدمات دانش بنیان به نشانی prs.daneshbonyan.ir را پیگیری نماید. با این حال برخی از شرکتهای دانش بنیان که در گذشته نیروی امریه پذیرفتهاند را برای شما معرفی خواهیم کرد.
- پژواک (حوزه تحلیل داده و هوش مصنوعی)
- پارس کودک (حوزه آموزش الکترونیکی)
- آپادانا (حوزه تولید نرم افزار)
- پارسیس (حوزه تولید نرم افزار)
- آفاق (حوزه تولید نرم افزار)
- آروین (حوزه تولید نرم افزار)
- پژوهشگاه فضای مجازی (حوزه تولید نرم افزار)
- پژوهشگاه صنعت نفت (حوزه تحقیقات علمی و صنعتی)
- پژوهشگاه هسته اتمی (حوزه تحقیقات علمی و صنعتی)
البته لازم به ذکر است که پذیرفتن یا عدم پذیرفتن نیروی امریه به صلاحدید شرکتهای دانش بنیان است و از این نظر باید موافقت شرکت مورد نظر را به درستی جلب کنید.
امتیازبندی برای دریافت امریه دانش بنیان چگونه است؟
برای استفاده از امریه شرکتهای دانش بنیان، فرد باید حداقل ۸۰ امتیاز را از جدول فعالیت فناورانه در شرکت کسب کند. بسیاری از افراد این سوال را میپرسند که این امتیازبندی به چه شکلی انجام خواهد شد. از همین رو برخی از فاکتورهای مهم و امتیازهای مربوط به آن را بیان خواهیم کرد.
- هر ماه فعالیت ۷ امتیاز (با توجه به سوابق بیمه فرد)
- عضویت در هیات مدیره شرکت دانش بنیان حداقل ۹ ماه و هر ماه ۴ امتیاز
- مدیر عامل شرکت دانش بنیان حداقل ۹ ما و هر ۶ ماه ۱۵ امتیاز (مدت زمان مدیریت فرد بر اساس آگهی روزنامه رسمی است)
- عضویت در هیات مؤسس شرکت دانش بنیان ۲۰ امتیاز
- فروش سالیانه شرکت دانش بنیان هر ۳ میلیارد ریال فروش ۵ امتیاز
- فعالیت در یکی از شرکتهای دانش بنیان ۱۵ امتیاز
- متاهل بودن ۵ امتیاز و به ازای هر فرزند ۱۰ امتیاز
به علاوه فرد باید دارای مدرک تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد یا دکتری باشد و حداقل معدل ۱۴ داشته باشد. همچنین باید دارای سابقه فعالیت در شرکت دانش بنیان مورد نظر خود باشد و از طرف آن شرکت به عنوان نیروی امریه معرفی شود.
مدارک لازم برای امریه شرکت دانش بنیان
آمادهسازی مدارک یک مرحله بسیار مهم برای دریافت امریه دانش بنیان است. از همین رو شما هم بای در این زمینه حساسیت زیادی داشته و همه موارد را در زمان کوتاه آماده کنید. برای استفاده از امریه شرکتهای دانش بنیان، فرد باید مدارک زیر را به همراه فرم درخواست (به همراه عکس رنگی ۳*۴) به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ارسال کند.
- کپی کارت ملی
- کپی شناسنامه
- کپی مدارک تحصیلی
- گواهینامه سوابق بیمه
- گواهینامه حضور در هیات مدیره یا هیات موسس
- گواهینامه فروش سالیانه شرکت دانش بنیان
- گواهینامه تایید شرکت دانش بنیان
با توجه به اینکه هر کدام از این مدارک به صورت جداگانه مورد بررسی قرار میگیرند، ناقص بودن مدارک باعث رد درخواست شما خواهد شد. از همین رو حتما سعی کنید که در اولین فرصت ممکن برای آمادهسازی و ارسال مدارک اقدام لازم را انجام دهید.
چطور برای امریه دانش بنیان ثبت نام کنیم؟
در صورتی که به دنبال دریافت امریه دانش بنیان هستید باید حتما فرایند ثبت نام را به درستی پشت سر بگذارید. چنانچه این فرایند به درستی انجام شود، مسلما نتایج ویژهای را برای شما به دنبال خواهد داشت. از همین رو در ادامه مراحل ثبت نام را به صورت ویژه توضیح خواهیم داد.
- ثبت نام اولیه در سامانه خدمات دانش بنیان به نشانی اینترنتی prs.daneshbonyan.ir و وارد کردن اطلاعات شخصی و تحصیلی
- ارسال رزومه و سابقه فعالیت به شرکت دانش بنیان مورد علاقه و درخواست تایید
- ثبت نام نهایی در سامانه دانش بنیان به نشانی اینترنتی reg.daneshbonyan.ir و بارگذاری مدارک لازم
- منتظر ماندن برای تأیید نهایی ستاد کل نیروهای مسلح و در صورت تأیید شروع خدمت
سخن پایانی
امریه دانش بنیان یکی از بهترین روشها برای گذراندن آسان و مفید دوره سربازی است. در این حالت فرد در ابتدا دوره آموزشی را در پادگان پشت سر گذاشته و سپس با پایان آموزشی در شرکت دانش بنیان مشغول به کار میشود. با این حال برای دریافت این امریه باید شرایط مشخصی رعایت شده و همچنین مدارک لازم در زمان مناسب ارائه شوند. در این مطلب سعی کردیم تا تمامی جزئیات مربوط به امریه شرکت دانش بنیان را به صورت کامل بررسی کنیم. مطمئنا با بررسی دقیق این اطلاعات میتوانید از شرایط امریه برخوردار شده و یک دوره سربازی سودمند و سازنده را پشت سر بگذارید. از اینکه تا انتهای این مطلب در کنار ما بودید از شما سپاسگزاریم.
سوالات متداول
۱.چرا دریافت امریه شرکت دانش بنیان پیشنهاد میکنیم؟
بدون شک گذراندن خدمت سربازی در یک شرکت بسیار آسانتر از ارگانهای نظامی خواهد بود. همچنین از این طریق میتوانید تجربه کاری ارزشمندی را به دست آورید.
۲. ثبت نام اولیه امریه دانش بنیان چگونه است؟
ثبت نام اولیه امریه دانش بنیان از طریق سایت prs.daneshbonyan.ir صورت میگیرد.
۳.آیا میتوان با داشتن غیبت در شرکتهای دانش بنیان امریه گرفت؟
خیر؛ مشمولان دارای غیبت نمیتوانند از شرایط امریه استفاده کرده و باید خدمت خود را در ارگانهای نظامی پشت سر بگذارند.