ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی
حوزه ستاد
معرفی ستاد
مقدمه
دریاها و اقیانوسها عرصهای هستند که بسیاری از کشورهای پیشرفته حضوری پرقدرت در آن داشتهاند که توانمندی جهانی را برای آنها به ارمغان آورده است.
حتی دورههای مختلف پیشرفت اقتصادی، صنعتی، علمی و فناوری تغییری در محوریت تسلط دریایی ایجاد نکرده است. توجه به مسایلی همچون اشتغالزایی و درآمد زیاد در حوزه دریا، کاهش ذخایر نفت و گاز دنیا، جایگاه سیاسی ایران در جهان، لزوم افزایش قدرت اقتصادی و منابع بسیار حائز اهمیت دریاها، ایجاب میکند که با تأمل بیشتری به موضوع دریاهای کشور پرداخت.
جمهوری اسلامی ایران نیز با توجه به مرزهای طولانی خود در شمال و جنوب کشور و موقعیت جغرافیایی خود، نیازمند تدوین برنامه راهبردی توسعه فناوریهای دریایی بوده و بر این اساس نیاز به تشکیل ستاد توسعه فناوریهای صنایع دریایی طی سالهای اخیر مشهود بوده است.
برنامهها
در حال حاضر محورهای اصلی فعالیت ستاد عبارتست از:
- حمایت از شرکتهای دانش بنیان دریایی در جهت توسعه فناوری و تقویت فرآیند تجاری سازی
- ایجاد هماهنگی و هم افزایی بین برنامههای توسعه دریایی کشور و حمایت از پروژههای ملی دریایی
- حمایت از ایجاد و توانمندسازی انجمنها و تشکلهای تخصصی در زمینه تولید و توسعه محصولات و خدمات دانش بنیان دریایی
- ارتقاء کارآفرینی فناورانه و بهبود فضای کسب و کار دانش بنیان دریایی از طریق برگزاری جشنوارههای نوآوری، حمایت از مسابقات دانشجویی، انتخاب پایان نامههای برتر و … در حوزه دریا
- کمک به ارتقاء فعالی تهای رسانهای و فرهنگ سازی در حوزه علوم و فنون دریایی از طریق راه اندازی پایگاه اطلاع رسانی، تالار گفتگو، وبسایت ستاد و …
- رصد فرصتهای بین المللی به منظور توسعه فناوری و بویژه شناسایی و کسب فناور یهای نوظهور دریایی
ساختار سازمانی
کارگروههای تخصصی
کارگروه توسعه فناوری
- حمایت از شرکتهای دانش بنیان دریایی
- حمایت از توسعه فناوریهای دریایی در پروژههای ملی
- حمایت از شرکتها جهت آموزش و اخذ گواهینامههای ملی و بین المللی دریایی برای محصولات جدید در راستای تقویت فرآیند تجاری سازی
- طراحی و راهاندازی شبکهٔ ملی آزمایشگاههای دریایی کشور و تدوین روشهای تقویت توان کشور در این حوزه
- برگزاری نشستهای تخصصی در جهت توسعه فناوریها و صنایع دانش بنیان دریایی در استانهای ساحلی
- اعزام هیئتهای تخصصی به صورت کوتاه مدت به خارج از کشور جهت تسهیل در دستیابی کشور به فناوریهای مورد نیاز
- تدوین و اجرای آیین نامهها و معیارهای ارزیابی شرکتهای دانش بنیان دریایی
” شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی”
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با هدف ایجاد زیرساختهای مناسب برای توسعه توان علمی و صنعتی در حوزه دریا و در راستای پیاده سازی نقشه جامع علمی کشور بر مبنای اسناد بالادستی و کلان علمی–صنعتی، در نظر دارد تا طرح ایجاد شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی ایران را به مرحله اجرا درآورد. هدف از تشکیل این ناوگان، همافزایی ظرفیت ناوگان تحقیقاتی دریایی بر اساس پتانسیل موجود در کشور است تا امکان دسترسی آسان و البته هدفمند به خدمات آن را به متقاضیان در دانشگاهها، صنایع دریایی و شرکتهای دانش بنیان تسهیل و روند رشد علمی ایران را در حوزه پر اهمیت تحقیقات میدانی دریایی، سرعت بخشد.
شبکه ملی ناوگان تحقیقات دریایی ایران، نظام ساماندهی، منسجمسازی و راهبری شناورهای سطحی و زیرسطحی کشور است که به منظور پاسخ گویی به نیازهای تحقیقات میدانی و صنعتی در حوزه دریا و بر اساس استفاده بهینه از امکانات پژوهشی موجود و تکمیل آنها در جهت توسعه فناوریهای دریایی ایجاد میشود. ناوگان تحقیقات دریایی شامل شناورها و تجهیزات اندازهگیری و اداوات نصب شده بر روی آنهاست.
پست الکترونیک: mitc@isti.ir
کارگروه ترویج و آموزش ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی
فعالیتهای کارگروه:
برگزاری جشنواره ملی “دریا مسیر پیشرفت”
irandarya.com
توسعه پایگاه اطلاعات دریایی ایران
imarine.ir
- حمایت از برگزاری همایش، کارگاه و سمینارهای تخصصی دریایی در استانهای کشور
- حمایت از حضور شرکتهای دانش بنیان دریایی در نمایشگاههای داخلی
- حمایت از برگزاری دورههای علمی – ترویجی در مدارس با همکاری وزارت آموزش و پرورش
- مشارکت و حمایت از برگزاری مسابقات دانشجویی، دانش آموزی و صنعتی
- مشارکت و حمایت از ترجمه و چاپ نشریههای تخصصی، بروشور و کتابهای دریایی
- شناسایی دستاوردها و طرحهای فناورانه دانش بنیان دریایی
حمایتها و تسهیلات
شرکتها و مؤسسات دانش بنیان
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با همکاری امور شرکتها و مؤسسات دانشبنیان معاونت علمی و فناوری ضوابط و معیارهای ارزیابی این شرکتها را تکمیل نموده است.
شرکتها و مؤسسات محترم میتوانند به سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتهای دانش بنیان به آدرس اینترنتی www.daneshbonyan.ir مراجعه نمایند تا پس از تکمیل اطلاعات و ثبت نام، مورد ارزیابی قرار گیرند.
محصولاتی مورد تأیید قرار میگیرند که حائز شرایط زیر باشند:
- دارای پیچیدگی فنی بوده و تولید آن، نیاز به تحقیق و توسعه متمرکز توسط یک تیم فنی خبره داشته باشد.
تبصره: همچنین برای حفظ توان رقابتی آن محصول در بازار، تحقیق و توسعه باید به صورت مداوم انجام شود. - بخش عمده ارزش افزوده آن محصول، ناشی از دانش فنی و نوآوری فناورانه باشد.
- در حوزه فناوریهای بالا و متوسط به بالا باشد.
تبصره: محصولاتی که علاوه بر موارد فوق، دارای ویژگی زیر باشند نیز به طور خاص مورد توجه قرار خواهند گرفت:دارای اهمیت استراتژیک برای کشور بوده و تولید آن، موجب رفع وابستگی به خارج و کاهش اثرات تحریمها شود.
حمایت از فرصتهای مطالعاتی کوتاه مدت
حمایت از فرصتهای مطالعاتی کوتاهمدت ویژه اساتید دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی کشور در حوزه فناوریهای دریایی
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی با هدف ارتقای سطح علمی، آموزشی و پژوهشی و افزایش ارتباطات بینالمللی اساتید دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی در حوزه علوم و فناوریهای دریایی، به این اساتید فرصتهای مطالعاتی کوتاهمدت در دانشگاههای برتر جهان اعطا میکند. صرفاً درخواستهای مربوط به فرصتهای مطالعاتی که در راستای نقشه راه فناوریهای دریایی کشور باشد، میتواند مورد حمایت قرار گیرد.
اساتید با درجه علمی استادیار بایستی شرایط حداقلی ذیل را دارا باشند:
- عضو هیأت علمی تماموقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی کشور با حداقل ۳ سال سابقه کار
- عضویت در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی
- داشتن حداقل ۵ مقاله ISI در سه سال اخیر در مجلات مرتبط با حوزه دریا با کیفیت Q1 و یا Q2 در زمان درخواست
- حداکثر سن ۴۰ سال
اساتید با درجه علمی دانشیار و استاد بایستی شرایط حداقلی ذیل را دارا باشند:
- عضو هیأت علمی تماموقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی کشور
- عضویت در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی
- داشتن حداقل ۵ مقاله ISI در سه سال اخیر در مجلات مرتبط با حوزه دریا با کیفیت Q1 در زمان درخواست
- حداکثر سن ۶۰ سال
نحوه ارائه درخواست
دریافت و داوری درخواستها به صورت دو مرحلهای است. در مرحله اول مدارک لازم براساس فراخوانهای عمومی که در سایت ستاد اعلام گردیده دریافت میشود. در صورت تأیید توسط ستاد، درخواست کننده در مرحله دوم بایستی پذیرش از مرکز علمی مقصد و دیگر مدارک لازم را ارائه دهد تا مورد داوری نهایی قرار گیرد.
اساتید برگزیده لازم است دستاوردهای علمی خود را پس از سفر در قالب تحویل یک گزارش جامع مستند به ستاد، یک سخنرانی و حداقل یک کارگاه آموزشی – پژوهشی در یکی از همایشها یا کنفرانسهای مورد تأیید ستاد ارائه دهند. همچنین اساتید با درجه علمی دانشیار و استاد، پس از سفر در یک مهلت ۴ ماهه یک پروپوزال تحقیقاتی مشترک با دانشگاه مقصد در حوزه فناوریهای دریایی به ستاد ارائه نمایند.
روش و مقدار حمایت
بسته به مدت اقامت میزان حمایت تشویقی تا سقف جدول زبر بر حسب دلار یا معادل ریالی آن میباشد. دوره فوق پس از درخواست کتبی و بررسی در ستاد به مدت یک ماه و پرداخت تا سقف ۲۰۰۰ دلار قابل تمدید است. همچنین پرداخت هزینه بلیط رفت و برگشت هواپیما تا سقف ۵۰ میلیون ریال و بیمه پزشکی تا سقف ۵۰۰ دلار و یا معادل ریالی آن نیز انجام میگردد.
دانلود : فرصت_مطالعاتی_کوتاه_مدت
حمایت از چاپ مقالات ISI در مجلات برتر
حمایت از چاپ مقالات ISI در مجلات برتر
مشمولین حمایت
با هدف ارتقای کیفیت مقالات ISI و توسعه فعالیتهای پژوهشی در حوزه مهندسی دریا، از مقالات چاپشده که با نام جمهوری اسلامی ایران در مجلات با کیفیت Q1 و Q2 (طبق نظام رتبه بندی سایماگو) در حوزه مهندسی دریا (Ocean engineering) ثبت شده، حمایت میشود. این مقالات پس از بررسی و تأیید ارتباط آن با حوزه مهندسی دریا مشمول دریافت حمایت تشویقی خواهند شد. فقط مقالاتی بررسی میشوند که بیش از یک سال از تاریخ چاپ نهایی آنها نگذشته باشد و مبنای زمانی، زمان چاپ نهایی مقاله خواهد بود.
نحوه ارائه درخواست حمایت
درخواست حمایت بایستی توسط نویسنده مسئول و یا یکی از نویسندگان با به همراه داشتن تأییدیه از نویسنده مسئول مقاله به ستاد ارائه شود. برای ثبت درخواست، فرم پیوست را تکمیل کرده و فایل word آن را بهمراه فایل کامل مقاله به آدرس info.mitc@isti.ir ارسال نمایید.
فایل PDF مقاله چاپشده در سربرگ مجله و لینک مقاله در سایت مجله مورد نیاز است.
روش و مقدار حمایت
میزان حمایت برای مقالات چاپشده در مجلات با کیفیت Q1، ۱۵ میلیون ریال و برای مقالات چاپشده در مجلات با کیفیت Q2، ۱۰ میلیون ریال خواهد بود. مبلغ حمایتی با توجه به کیفیت مقاله و تأیید ارتباط موضوعی با حوزه مهندسی دریا به حساب درخواست کننده واریز میگردد. تقسیم مبلغ حمایت تشویقی بر عهده درخواست کننده مطابق جدول زیر میباشد. در صورتیکه اساتید راهنمای دانشجو بیش از یک نفر باشند، سهم استاد راهنمای اول مطابق سهم استاد راهنما و سهم سایر اساتید راهنما مطابق سهم سایر نویسندگان خواهد بود. نحوه تقسیم مبالغ حمایت تشویقی در صورتیکه رابطه بین هیچ یک از نویسندگان از نوع استاد راهنما و دانشجو نباشد، بصورت مساوی خواهد بود.
دانلود : form-isi-article
دانلود : چاپ_مقالات_در_مجلات_برتر
حمایت از سفر اساتید برجسته خارجی
حمایت از سفر اساتید برجسته خارجی جهت ارائه سخنرانی و برگزاری کارگاه آموزشی در حوزه فناوریهای دریایی
مشمولین حمایت
ستاد توسعه فناوری و صنایع دانشبنیان دریایی با هدف توسعه فناوریهای دریایی و پیشبرد نقشه راه فناوریهای دریایی از سفر اساتید برجسته خارجی در این حوزه به منظور ارائه سخنرانی، برگزاری کارگاه آموزشی و شرکت در همایشهای علمی (ملی و بینالمللی داخل کشور) حمایت میکند.
یک نفر از اعضای هیأت علمی دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی داخل کشور باید به عنوان میزبان از طرف مؤسسه متبوع به ستاد معرفی گردد. فرد میزبان بایستی عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی بوده و در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی عضویت داشته باشد.
استاد برجسته خارجی، کسی است که مقیم خارج کشور بوده و دارای حداقل ۲۰= H-index بر مبنای بانک اطلاعاتی Scopus باشد. در موارد خاص با بررسی کمیته تخصصی ستاد این معیار میتواند تغییر کند.
نحوه ارائه درخواست حمایت
فرد میزبان بایستی درخواست حمایتی خود را در قالب یک پروپوزال در چارچوب پیشنهادی ستاد تهیه نموده و حداقل ۳ ماه قبل از انجام سفر استاد مدعو به ستاد ارسال نماید. پروپوزالهای رسیده براساس اولویتهای آموزشی و پژوهشی ستاد، کیفیت پرونده علمی استاد مدعو و محتویات پروپوزال دریافتی مورد بررسی قرار گرفته و نتیجه ارزیابی آن به اطلاع متقاضی خواهد رسید. مبلغ حمایت پس از انجام سفر و ارائه گزارشات و مستندات مربوطه توسط فرد میزبان، در وجه ایشان پرداخت خواهد شد.
دانلود : سفر_اساتید_برجسته_خارجی
حمایت از چاپ کتاب
حمایت از چاپ کتاب در حوزه فناوریهای دریایی
مشمولین حمایت
- مؤلف بایستی در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی عضویت داشته باشد.
- این حمایت به مؤلفان و مترجمان کتب چاپشده توسط ناشران معتبر در ارتباط با حوزههای دریایی اعطا میگردد.
- مبلغ حمایتی فقط در صورتی پرداخت میگردد که از لحاظ محتوا و کیفیت مورد قبول کمیته تخصصی ستاد قرار گیرد.
- فقط کتابهایی مورد بررسی قرار میگیرند که بیش از یک سال از زمان انتشار آنها نگذشته باشد.
نحوه ارائه درخواست حمایت
برای ارزیابی و داوری کتاب، یکی از نویسندگان بایستی درخواست خود را به همراه مدارک ذیل به دبیرخانه ستاد ارسال نماید:
- دو نسخه از کتاب تألیفی یا گردآوری شده
- دو نسخه از کتاب ترجمه شده به همراه یک نسخه از کتاب اصلی
- تأییدیه از سایر نویسندگان
حمایت از طرح پژوهشی، تحقیقاتی، پسا دکتری و رساله دکتری
حمایت از طرح پژوهشی، طرح تحقیقاتی پسا دکتری و رسالهٔ دکتری در حوزه فناوریهای دریایی
مشمولین حمایت
متقاضی بایستی شرایط حداقلی ذیل را داشته باشد:
طرح پژوهشی:
- عضویت در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی
- عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی
- دارای مرتبه علمی استادی یا دانشیاری
- داشتن حداقل ۵ مقاله ISI در ۳ سال اخیر در مجلات علمی معتبر در حوزه دریا
- راهنمایی حداقل ۱۰ پایاننامه یا رساله تحصیلات تکمیلی در زمینه تخصصی دریایی موردنظر طی ۵ سال اخیر
- داشتن حداقل دو پروژه صنعتی در زمینه تخصصی دریایی در ۵ سال اخیر
طرح تحقیقاتی پسا دکتری:
- عضویت در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی
- عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی
- داشتن حداقل ۳ مقاله ISI در ۳ سال اخیر در مجلات علمی معتبر در حوزه دریا
- داشتن حداقل یک پروژه صنعتی در زمینه تخصصی دریایی در ۵ سال اخیر
رساله دکتری:
- عضویت در کمیتههای نقشه راه فناوریهای دریایی
- عضو هیات علمی تمام وقت دانشگاه در گروهها یا دانشکدههای دریایی
- داشتن حداقل ۲ مقاله ISI در ۳ سال اخیر در مجلات علمی معتبر در حوزه دریا
نحوه ارائه درخواست
متقاضیان حائز شرایط میتوانند مدارک خود را به آدرس ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی ارسال و پس از بررسی مدارک نتیجه متعاقباً اعلام میگردد.
دانلود : دکتری_و_پسا_دکتری_و_طرح_تحقیقاتی-سایت