لوگو شرکت دانش بنیان ایران

فرابورس مالکیت معنوی

 

فهرست محتوا

اطلاعات شرکت

هیئت مدیره

مهرداد نعمتی
رئیس هیئت مدیره
به نمایندگی
گروه مدیریت سرمایه گذاری امید

عبداله شیر محمدپور گرجانی
نایب رئیس هیئت مدیره
به نمایندگی
سرمایه گذاری صبا تأمین

احمد پویانفر
عضو هیئت مدیره
به نمایندگی
بورس اوراق بهادار تهران

علی صحرایی
عضو هیئت مدیره
به نمایندگی
مرکز مالی ایران

علی تیموری شندی
عضو هیئت مدیره
به نمایندگی
بانک پارسیان

علی قاسمی ارمکی
عضو هیئت مدیره
به نمایندگی
گروه مالی ملت

محمد حسن ابراهیمی سرو علیا
عضو هیئت مدیره
به نمایندگی
کارگزاری بانک ملی ایران

امیر هامونی
مدیر عامل

bourse

پیام مدیر عامل

“ای مالک! دارایی روح مملکت است و سازمان معیشت و حیات جامعه بر ثروت آن گردش می‌کند؛ بنابراین اگر اوضاع مالی قوم آشفته باشد، انتظام کشور را توقع مدار. مملکت به مثابه خانه ایست که ملت خانواده آن را تشکیل می‌دهند. دارایی آبروی آن خانه و مدار زندگی آن خانواده است. آری، کلیّه نیازمندیها و حوائج مردم بر خراج مملکت تحمیل می‌شود. تو مبانی مالی را محکم کن تا رشتهٔ جهان و رگ حیات ملت استوار باشد.”
بخشی از فرمان نامه امیرمؤمنان حضرت علی (ع) به مالک اشتر
تفکر امروز ما حماسه آفرینی در عرصه اقتصاد و حرکتی اراده مدار و مقاومت گونه به سمت بازیابی توان تولید با محوریت بازار سرمایه است. بازار سرمایه در سال‌های اخیر، پرخروش و انکار ناپذیر در صحنه اقتصاد کشور نقش آفرینی نموده است. از پی این سال‌های پربار، به برکت روزافزون آگاهی و تخصص یافتگی در سرمایه گذاری و پاسخگویی مناسب از جهت بازار به کنش‌های سرمایه گذاران، نگاه حرفه‌ای به فعالیت خود انتظام بازار سرمایه در حال شکل گیری می‌باشد.
دو ویژگی مهم بازار سرمایه شامل تأمین مالی تولید و همچنین بازتوزیع درآمد ناشی از تولید با نگاه تعادل رفاه جامعه، نقش عمده این نهاد مهم را در رشد اقتصادی همگام با توجه به امنیت و رفاه اجتماعی بیان می‌دارد. چرخش سهم تأمین کنندگی مالی از بازار پول به سمت بازارسرمایه راهکاری تأیید شده از نگاه علم و تجربه برای ساماندهی جریان نقدینگی دراقتصاد کشور می‌باشد. مطالعات اخیر اقتصادی در حیطه متغیرهای پولی نشان می‌دهد، عامل اصلی تورم در سال گذشته، افزایش حجم نقدینگی بوده که از جریان تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد به دور مانده است. آنچه راهگشای این مسأله قرار می‌گیرد، تأمین مالی تولید توسط بازار پول اما از طریق بازار سرمایه (تأمین مالی بورس محور) موجبات افزایش چشمگیر شفافیت جریان نقدینگی و هدایت آن به بخش واقعی اقتصاد را فراهم می‌آورد و کاهش ریسک نکول تسهیلات را نتیجه می‌بخشد. رویکرد بازار سرمایه در تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد، هدف گذاری کارآفرینی تولیدکننده با ارائهٔ طرح کسب و کاربلند مدت و با ضمانت حاصل شده در فضای قانون مدار بازار است.
امنیت در سرمایه گذاری و ارضای انتظارات فعالین از بازدهی آن در شرایط نوسان حاکم بر اقتصاد، نیازی است که دربازار خودانتظام سرمایه بدان پاسخ داده می‌شود. رضایت سرمایه گذار در این محیط، سرمایه گذاری در تولید را ترغیب و رشد اقتصادی را تحریک خواهد نمود. طراحی و توسعه ابزارهای نوین مالی با تخصص گرایی نوآورانه، مبیّن تلاش در جذب و هدایت پس اندازهای اقشار مردم به سمت سرمایه گذاری در طرح‌های کلان اقتصادی از طریق بازارسرمایه است. در این میان، گسترش فرهنگ و بینش نقش آفرینی بازار سرمایه، اولین ومهمترین گام در ایجاد فضای اعتماد به این بخش برای رقم زدن حماسه‌ای تأثیرگذار دربستر اقتصادی کشور خواهد بود.
امیر هامونی

مدیران

امیر هامونی
مدیر عامل
سید مهدی علم الهدی
معاون پذیرش و ناشران
Alamolhoda@ifb.ir

رضا غلامعلی پور
معاون توسعه بازار
Gholamalipour@ifb.ir

بهنام محسنی
معاون عملیات و نظارت بازار
Mohseni@ifb.ir

مبینا بنی اسدی
مدیر روابط عمومی
Baniasadi@ifb.ir

علیرضاخلیلی
مدیر حقوقی
Khalili@ifb.ir

حسین دادرس
مدیر حراست
Dadras@ifb.ir

روح اله دهقان
مدیر فناوری اطلاعات
Dehghan@ifb.ir

نرگس احمدی
مدیر مالی
Ahmadi@ifb.ir

افسانه اروجی
مدیر نظارت و بازرسی بازار
Orouji@ifb.ir

علیرضا توکلی کاشی
مدیر ابزارهای نوین مالی
a.Tavakoli@ifb.ir

تاریخچه

تأسیس و راه اندازی بازارهای خارج از بورس در قانون بازار اوراق بهادار (مصوب ۱/۹/۱۳۸۴) پیش بینی شده است و بر اساس بند ۸ از ماده یک قانون بازار اوراق بهادار، بازار خارج از بورس، بازاری در قالب شبکه ارتباط الکترونیک یا غیر الکترونیک برای معاملات اوراق بهادار بر پایه مذاکره، معرفی شده است. طبق ماده ۴ قانون بازار اوراق بهادار صدور، تعلیق و لغو فعالیت‌های بازارهای خارج از بورس بر عهده شورای عالی بورس نهاده شده است و در ماده ۲۸ این قانون نیز تأسیس بازارهای خارج از بورس همانند تأسیس بورس‌ها و نهادهای مالی منوط به ثبت نزد سازمان بورس و اوراق بهادار است و فعالیت آن‌ها تحت نظارت سازمان انجام شود. بدین ترتیب، به موجب دستورالعمل فعالیت بازارهای خارج از بورس، مصوب ۱۲/۶/۱۳۸۶ شورای عالی بورس و در اجرای بند ۵ ماده ۴ قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران مصوب آذرماه ۱۳۸۴ و مجوز شماره ۵۲۹۴۶/۱۲۱ مورخ ۱۹/۸/۱۳۸۷ سازمان بورس و اوراق بهادار، شرکت فرابورس ایران در تاریخ ۲۲/۸/۱۳۸۷ تحت شماره ۳۳۲۴۸۳ در اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری تهران به ثبت رسید و فعالیت خود را آغاز کرد. پس از تدوین و تصویب دستورالعمل‌های مورد نیاز جهت پذیرش و دستورالعمل اجرایی نحوه انجام معاملات فرابورس و ایجاد زیر ساخت‌های لازم، بازار فرابورس ایران در تاریخ ۶ مهرماه ۱۳۸۸ به طور رسمی فعالیت خود را آغاز کرد.

agah-ipo04

اساسنامه فرابورس

دریافت : اساسنامه فرابورس

پذیرش

– پذیرش در بازار اول و دوم

راهنمای پذیرش

دریافت : راهنمای پذیرش

پرسشنامه پذیرش

دریافت : پرسشنامه پذیرش

– پذیرش در SME

دستورالعمل
دریافت : دستورالعمل SME

نامه درخواست پذیرش

دریافت : نامه درخواست پذیرش

پرسشنامه پذیرش در بازار SME

دریافت : پرسشنامه پذیرش در بازارSME

 

ناشران

بازارها و ناشران

– بازار اول
معرفی
در بازار اول، معاملات سهام شرکت‌های سهامی عامی که شرایط دستورالعمل پذیرش، عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس را احراز کرده باشند، انجام می‌شود. پذیرش شرکت در بازارهای اول و دوم فرابورس منوط به تهیه امیدنامه و ارسال مدارک و مستندات کافی به منظور شناخت از وضعیت شرکت می‌باشد. پس از تکمیل مدارک یادشده هیئت پذیرش اوراق بهادار ضمن بررسی وضعیت مالی و عملیاتی، در صورت احراز شرایط زیر با پذیرش شرکت موافقت می‌نماید:

  1. حداقل ۱۰ درصد از سهام ثبت شده آن شناور بوده و تعداد سهامداران آن حداقل ۲۰۰ نفر باشد.
  2. حداقل دو سال از زمان بهره‌برداری عملیات یا ارائهٔ خدمات آن گذشته باشد،
  3. آخرین سرمایهٔ ثبت شدهٔ آن حداقل ده میلیارد ریال باشد،
  4. زیان انباشته نداشته باشد،
  5. گزارش حسابرس برای آخرین دوره/ سال مالی منتهی به پذیرش درخصوص صورت‌های مالی آن، عدم اظهار نظر یا اظهار نظر مردود نباشد،
  6. مطابق اظهار نظر حسابرس، از سیستم اطلاعات حسابداری مطلوب و متناسب با فعالیت خود و شرایط پذیرش در فرابورس جهت افشاء مناسب اطلاعات برخوردار باشد،
  7. در دوره/ سال مالی منتهی به پذیرش سودآور بوده و همچنین چشم‌انداز روشنی از تداوم سودآوری و فعالیت شرکت و صنعت مربوطه وجود داشته باشد،
  8. براساس آخرین صورت‌های مالی سالانهٔ حسابرسی شده، نسبت حقوق صاحبان سهام به کل دارایی‌های آن حداقل ۱۵ درصد باشد،
  9. دعاوی دارای اثر با اهمیت بر صورت‌های مالی، له یا علیه شرکت وجود نداشته باشد،
  10. آخرین صورت‌های مالی آن باید مطابق مقررات قانونی، استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی ابلاغ شده توسط سازمان تهیه شده باشد. همچنین در زمان ارائهٔ درخواست پذیرش و آخرین دوره/ سال مالی قبل از ارائهٔ درخواست، حسابرس شرکت باید از میان حسابرسان معتمد سازمان انتخاب شده باشد،
  11. اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل آن دارای سابقه محکومیت قطعی کیفری یا تخلفاتی مؤثر طبق قوانین و مقررات حاکم بر بازار اوراق بهادار یا سوء شهرت حرفه‌ای نباشند.

بازار دوم

معرفی
در بازار دوم فرابورس همانند بازار اول معاملات سهام شرکت‌های سهامی عام انجام می‌شود اما شرایط پذیرش در بازار دوم فرابورس، منعطف‌تر از بازار اول می‌باشد. به منظور پذیرش در بازار دوم احراز شرایط ذیل لازم است:

  1. حداقل یک‌سال از تأسیس آن گذشته باشد،
  2. حداقل ۵ درصد از سهام ثبت‌شده آن شناور باشد،
  3. آخرین سرمایهٔ ثبت شدهٔ آن حداقل یک میلیارد ریال باشد،
  4. در صورتی که شرکت مشمول مادهٔ ۱۴۱ لایحهٔ قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت باشد، به تشخیص هیئت پذیرش از برنامهٔ عملیاتی مناسبی برای خروج از شمول مادهٔ یادشده برخوردار باشد.
  5. دعاوی دارای اثر با اهمیت بر صورت‌های مالی، له یا علیه شرکت وجود نداشته باشد،
  6. آخرین صورت‌های مالی آن باید مطابق مقررات قانونی، استانداردهای حسابداری و گزارشگری مالی و آیین‌نامه‌ها و دستورالعمل‌های اجرایی ابلاغ شده توسط سازمان تهیه شده باشد.
  7. در صورتی که حسابرس شرکت از بین مؤسسات حسابرسی معتمد سازمان انتخاب نشده باشد، باید در اولین مجمع عمومی بعد از ثبت نزد سازمان، حسابرس خود را از میان مؤسسات حسابرسی معتمد سازمان انتخاب نماید.
  8. اظهار نظر حسابرس در خصوص آخرین صورت‌های مالی حسابرسی شده، «مردود» یا «عدم اظهار نظر» نباشد.
  9. اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت دارای سابقه محکومیت قطعی کیفری یا تخلفاتی مؤثر طبق قوانین و مقررات حاکم بر بازار اوراق بهادار یا سوء شهرت حرفه‌ای نباشند.
  10. مطابق اظهارنظر حسابرس، از سیستم اطلاعات حسابداری مطلوب و متناسب با فعالیت خود و شرایط پذیرش در فرابورس جهت افشاء مناسب اطلاعات برخوردار باشد. در بازار دوم، شرکت‌های زیان ده و شرکت‌های کوچک نیز امکان پذیرش دارند.

– بازار پایه

معرفی
بازار پایه از جمله بازارهای فرابورس است که مطابق با ماده ۴ “دستورالعمل پذیرش، به منظور عرضه و نقل و انتقال اوراق بهادار در فرابورس ایران” راه‌اندازی گردیده است. پس از ثبت شرکت‌ها نزد سازمان بورس و اوراق بهادار، مدارک ارائه شده از جانب شرکت‌ها در کمیته عرضه فرابورس مورد بررسی قرار می‌گیرد و سپس در لیست نرخ‌های بازار پایه فرابورس درج می‌شوند. لازم به ذکر است این شرکت‌ها فرایند پذیرش را طی نمی‌کنند. شرکت‌های درج شده در بازار پایه در سه دسته طبقه بندی می‌گردد:
۱(شرکت‌هایی که درخواستی مبنی بر پذیرش ندارند و به دلیل الزام قانونی طبق ماده ۹۹ برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران بایستی در بازار پایه درج گردند. مطابق با ماده ۹۹ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران به منظور ارتقاء جایگاه بازار سرمایه در اقتصاد کشور و ساماندهی بازار متشکل اوراق بهادار کلیه اشخاصی که تاکنون نسبت به انتشار اوراق بهادار اقدام کرده‌اند مکلفند نسبت به ثبت آن نزد سازمان بورس و اوراق بهادار اقدام نمایند و عدم ثبت، تخلف محسوب می‌شود. ناشران اوراق بهادار ثبت‌شده نزد سازمان مذکور باید اطلاعات مالی خود را براساس ترتیبات مقرر در ماده (۴۵) قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران منتشر نمایند و معاملات اوراق بهادار ثبت‌شده در سازمان فقط در بورس‌ها و بازارهای خارج از بورس دارای مجوز و با رعایت مقررات معاملاتی هر یک از آنها حسب‌مورد امکان‌پذیر بوده و معامله اوراق بهادار مذکور بدون رعایت ترتیبات فوق فاقد اعتبار است.
۲) شرکت‌هایی که نزد سازمان بورس ثبت شده‌اند، اما شرایط پذیرش را ندارند
۳) شرکت‌هایی که به دلیل از دست دادن شرایط بازارهای بورس یا فرابورس از بازار مربوطه لغو پذیرش می‌شوند، در بازار پایه درج می‌گردد. مقررات ارائه اطلاعات در این بازار به مراتب ساده‌تر از بازار اول و دوم است. با توجه به شرایط شرکت معاملات بازار پایه به شکل عادی (دارای دامنه نوسان و در عملیات عادی بازار) یا توافقی (فاقد دامنه نوسان و بر اساس توافق خریدار و فروشنده) انجام می‌شود.

قوانین و مقررات

قوانین و مقررات بازار اوراق بهادار

نرم افزار قوانین و مقررات بازار اوراق بهادار مجموعه کاملی از کلیه قوانین، مقررات، دستور العملها و مصوبات مرتبط با بازار سرمایه می‌باشد که به همت شرکت فرابورس ایران تهیه گردیده و در راستای افزایش ضریب نفوذ بازار سرمایه و دسترسی فعالان به موارد ذکر شده در اختیار کاربران قرار گرفته است.
نسخه موبایل
دریافت نسخه آندروید به صورت مستقیم
دریافت نسخه آندروید از بازار
دریافت نسخه IOS از سیب چه
دریافت نسخه IOS از App Store

نسخه چاپی

– قوانین

دریافت: قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران
دریافت: قانون برنامه پنجم توسعه
دریافت: قانون تجارت
دریافت: قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید

– آیین نامه‌ها

آیین نامه اجرایی ماده ۱۳ قانون توسعه ابزارها
آیین نامه اجرایی ماده ۱۴ قانون توسعه ابزارها
آیین‌نامه اجرایی قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران

– دستورالعمل‌ها

پذیرش، عرضه و نقل و انتقال در بازار اول و دوم
دستورالعمل پذیرش، عرضه، نقل و انتقال در بازار شرکت های کوچک و متوسط
نحوه انجام معاملات در فرابورس
نحوۀ انجام معاملات در بازار پایه
دستور‌العمل ثبت، سپرده‌گذاری، تسویه و پایاپای
دستورالعمل فعالیت بازارهای خارج از بورس
دستورالعمل انضباطی ناشران پذیرفته شده در فرا بورس ایران
دستورالعمل اجرایی افشای اطلاعات شرکت‌های ثبت شده نزد سازمان
دستورالعمل اجرایی نحوه گزارش‌دهی دارندگان اطلاعات نهانی
دستورالعمل سپرده گذاری و معاملات بازار دارایی فکری
دستورالعمل اجرایی نحوۀ انجام معاملات بلوک در فرابورس ایران
دستورالعمل بازارگردانی مبتنی بر حراج در بازار ابزارهای نوین مالی به همراه قراردادهای پیوست
دستورالعمل عرضه اسناد خزانه
دستورالعمل تاسیس صندوق سرمایه گذاری جسورانه

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.