طراحی و بسته بندی صادراتی
طراحی و بسته بندی صادراتی محصولات دانش بنیان
مقوله طراحی صنعتی و بستهبندی با تأثیر در کیفیت، عملکرد، ارگونومی، شکل ظاهری، گرافیک و بسته بندی محصولات میتواند نقش مهمی در جلب رضایت مصرفکنندگان و بازاریابی محصول ایفا نماید و از همین رو، طراحی صنعتی و بستهبندی دارای جایگاه مهمی در بازاریابی و توسعه بازار محصولات خصوصاً در بازارهای بینالمللی است. محصولات و تجهیزات تولید داخل عموماً به دلیل طراحی صنعتی ضعیف و یا فقدان بستهبندی مناسب با وجود مزیتهای فنی و قیمتی، در ترغیب مشتریان و رقابت با محصولات خارجی مشابه عملکرد مناسبی ندارند. لذا توجه به بسته بندی صادراتی محصولات دانش بنیان و طراحی صنعتی محصولات دانش بنیان جهت توسعه بازارهای صادراتی محصولات خود، ارائه این خدمات در سبد خدمات کریدور در دستور کار قرار گرفته است. شرکتهای دارای تأییدیه دانش بنیان میتوانند از خدمات طراحی صنعتی بر مبنای روند ذکر شده در این آییننامه استفاده نمایند.
میزان حمایت از شرکت دانش بنیان
۸۰% از هزینههای خدمات طراحی صنعتی و بستهبندی مطابق با ماده ۱ به صورت تسهیلات قرضالحسنه در اختیار شرکتهای واجد شرایط قرار میگیرد. نحوه بازپرداخت تسهیلات اعطایی شامل دوره تنفس، تعداد اقساط و مبلغ هر قسط بر اساس قیمت محصول، تیراژ تولیدی شرکت و میزان صادرات موفق آن محصول توسط کریدور تعیین میشود.
پرداخت تسهیلات به طرح منوط به نظر کمیته داوری طراحی صنعتی بوده و حداکثر تسهیلات معاونت برای هر شرکت دارای تأییدیه معادل ۵۰۰ میلیون ریال است. در صورت تأیید عملکرد شرکت در اجرای طرح و کیفیت طراحی نهایی بر مبنای ارزیابی صورت گرفته توسط کریدور، بخشی از مبلغ وام تا سقف ۳۵% از تسهیلات پرداخت شده (معادل حداکثر ۱۷۵ میلیون ریال) بصورت بلاعوض به شرکت بخشیده میشود.

حمایت از بسته بندی صادراتی محصولات دانش بنیان
طراحی بسته بندی در مجامع مختلف دارای تعاریف مختلف و جامعی میباشد، اما در یکی از کاملترین تعاریف به عنوان یک شبکه هماهنگ تعریف میشود که هدف آن فراهم نمودن شرایط جهت حمل بهینه، توزیع مناسب، انبارکردن، فروش و مصرف بهینه میباشد.
محصولات دانش بنیان صادراتی که نیاز به بستهبندی دارند (محصولات پودری یا مایع)، در صورت ایجاد تغییرات در جهت بهبود ظاهر و کیفیت بستهبندی موجود در راستای ورود به بازارهای بینالمللی، مورد حمایت کریدور صادرات قرار میگیرند.
حمایت طراحی صنعتی محصولات دانش بنیان
بسیاری از محصولات تولید داخل، ظاهر مناسب و مشتری پسندی ندارند و جهت ورود به بازارهای بینالمللی و رقابت با محصولات خارجی، نیاز به طراحی صنعتی مجدد دارند، کریدور صادرات از طراحی صنعتی محصولات دانش بنیان صادراتی جهت ورود به بازارهای جهانی حمایت میکند.

شرایط و نحوه اعطای حمایت به شرکت دانش بنیان
تناسب و اولویت خدمات طراحی صنعتی با نیازهای شرکت و محصول بایستی به تأیید کریدور برسد.
۸۰% از هزینههای خدمات طراحی صنعتی به صورت تسهیلات قرضالحسنه در اختیار شرکتهای واجد شرایط قرار میگیرد.
نحوه بازپرداخت تسهیلات اعطایی شامل دوره تنفس، تعداد اقساط و مبلغ هر قسط بر اساس قیمت محصول، تیراژ تولیدی شرکت و میزان صادرات موفق آن محصول توسط کریدور تعیین میشود.
پرداخت تسهیلات به طرح منوط به نظر کمیته داوری طراحی صنعتی بوده و حداکثر تسهیلات معاونت برای هر شرکت دارای تأییدیه معادل ۵۰۰ میلیون ریال است.
در صورت تأیید عملکرد شرکت در اجرای طرح و کیفیت طراحی نهایی بر مبنای ارزیابی صورت گرفته توسط کریدور، بخشی از مبلغ وام تا سقف ۳۵% از تسهیلات پرداخت شده (معادل حداکثر ۱۷۵ میلیون ریال) بصورت بلاعوض به شرکت بخشیده میشود.
تناسب و اولویت خدمات طراحی صنعتی با نیازهای شرکت و محصول بایستی به تأیید کریدور برسد. در مورد خدمات مرتبط با این آییننامه، تسهیلات و حمایتها، در حین عقد قرارداد بین متقاضی و کارگزار و بر اساس زمانبندی مندرج در قرارداد و در هر مرحله پس از تأیید شرکت به کارگزار پرداخت خواهد شد. لذا شرکتهای دانش بنیان متقاضی واجد شرایط، میتوانند پس از ارسال درخواست کتبی و ضمیمه نمودن مستندات لازم (شامل اسناد هویتی و رزومه کارگزار، نمونه قرارداد یا پروپوزال کارگزار، پیشفاکتور خدمات و غیره) از تسهیلات و حمایتهای موضوع این آییننامه استفاده نمایند.