مشاوره صادرات محصولات دانش بنیان
مشاوره صادرات دانش بنیان
صادرات محصولات دانش بنیان نیازمند تعریف فرآیندی کارآمد است که در چارچوب مشخصی محقق میگردد. لذا نخستین گام صادرات دانش بنیان شناخت پیشنیازهای صادراتی و مرتفع ساختن آنها به منظور پر رنگ شدن و مشخص شدن چارچوب فرآیند صادراتی میباشد. مشاوره صادرات دانش بنیان، عارضهیابی و تدوین نسخه صادراتی امریست که با حضور در بازارهای بینالمللی و کسب تجربه امکانپذیر میباشد و از آنجایی که این مهم برای شرکتهای دانش بنیانی که در برنامه ورود به بازارهای بینالمللی را دارند، روندی زمان بر و هزینه بر است، کریدور بخشی از این موضوع را در قالب تدوین نسخه صادراتی تسهیل مینماید.
همچنین با توجه به اینکه آشنایی با قوانین تجارت، بازاریابی بینالمللی و فرآیندهای صادرات محصولات و دسترسی به منابع اطلاعاتی مرتبط با این حوزهها از جمله نیازهای اولیه شرکتهای دانش بنیان در مسیر مشاوره صادرات دانش بنیان است. معاونت به منظور توسعه صادرات شرکتهای دانش بنیان، تأمین این اطلاعات را بصورت جامع در بخش پیشخوان مشاوره صادرات در نظر گرفته است.
فهرست خدمات کریدور مشاوره صادرات دانش بنیان
- مشاوره و ارزیابی پیشنیازهای متقاضی تهیه نسخه صادراتی مبتنی بر نیازسنجی
- اعلام ترکیب صادراتی و وارداتی کشورهای مختلف
- ارائه اطلاعات تعرفه ورود کالا به کشورهای مختلف
- شناسایی مقدماتی بازارهای هدف
- ارائه اطلاعات نمایشگاههای معتبر بینالمللی
- راهنمایی در زمینه استفاده از کمکها و یارانههای صادراتی
- ارائه مشاوره مقدماتی در زمینه قوانین و مقررات مرتبط با صادرات
- معرفی واردکنندگان کالای مورد نظر در کشورهای هدف
- معرفی منابع اطلاعاتی معتبر در بازارهای هدف صادراتی
- معرفی اشخاص حقیقی و حقوقی مجرب فعال در حلقههای مختلف زنجیره صادرات

میزان و نحوه حمایت صادرات دانش بنیان
هزینه خدمات مشاورهای برای شرکتهای دانش بنیان با شرایط مذکور در این دستورالعمل از سوی معاونت تأمین میگردد.
سقف سالانه استفاده رایگان از خدمات پیشخوان مشاوره صادرات برای شرکتهای دانش بنیان، معادل ۲۰ ساعت (حداکثر معادل ۴۰ میلیون ریال) است. استفاده از خدمات مشاوره فراتر از ۲۰ ساعت سالیانه، منوط به تائید کریدور صادرات و صرفاً با پرداخت حقالمشاوره امکانپذیر است.
گردش کار حمایت صادرات دانش بنیان
خدمات مشاوره به صورت حضوری، تلفنی و یا اینترنتی و بر اساس درخواست متقاضی ارائه میشود.
متقاضی باید درخواست خود را (با توضیح اجمالی در مسئله مورد مشاوره) بصورت آنلاین ارسال نموده و زمان مشاوره را تعیین نماید. متقاضی میتواند در زمان تعیین شده از خدمات استفاده نماید.
خدمات مشاوره در پیشخوان مشاوره تنها در سطوح مشاورهای بوده و شامل مباحث اجرایی و پیگیریهای بعدی نمیباشد. لذا شرکتهای دانش بنیان میتوانند در صورت نیاز به تدوین گزارشات تحقیقات بازار و یا رفع سایر نیازهای صادراتی خود، بنا به تشخیص مشاور و یا اعلام نیاز شرکت، از سایر خدمات کریدور استفاده نمایند.
دیگر مشاوره ها در ذیل آمده است.
مشاوره حمل و نقل
ارائه مشاوره در مورد نحوه حمل کالا از راههای دریایی، زمینی و هوایی و ارائه راه حلهای مناسب برای صادرات کالا و یا حمل بار نمایشگاهی توسط متخصصان در این حوزه یکی از خدمات پیشخوان مشاوره صادرات میباشد.
متقاضیان با توجه به نوع درخواست خود و با توجه به نوع و سایز محصولاتی که نیاز به حمل آنها به کشورهای مختلف وجود دارد، ضمن دریافت مشاوره از خدمات پیشخوان میتوانند کلیه محصولات صادراتی خود را از طریق این مرکز ارسال نمایند. یکی از خدمات این مرکز ارائه مشاوره پیرامون نحوه ارسال کالا از مبادی عبوری و نوع حمل کالا به صورت زمینی، هوایی و یا دریایی خواهد بود.


مشاوره صادرات و تدوین برنامه صادراتی
ارائه مشاوره بمنظور شروع فرآیند صادرات، همچنین رفع ابهامات و حل مسائل شرکتها در حوزههای عمومی صادرات و تدوین برنامه صادرات کالای شرکتهای دانش بنیان توسط مشاوران خبره از جمله خدماتی است که به شرکتها ارائه میگردد. ارائه این خدمات میتواند شرکت را در فرآیند تدوین برنامه صادرات یاری نماید.
دارا بودن یک برنامه صادراتی منسجم میتواند به شرکتها کمک نماید تا بتوانند روند و مراحل تولیدی و تأمین محصولات خود را برنامه ریزی نموده و طبق یک سند استراتژیک اقدام به تأمین مواد اولیه جهت تولید محصولات خود نموده و بر اساس یک جدول زمان بندی شده بتوانند محصولات دانش بنیان خود را صادر نمایند.
مشاوره انتقال و حواله ارزی
همانگونه که مستحضر میباشید مشکلات مختلفی در بخش انتقالات ارزی وجود دارد، با توجه به وجود مبادی مختلف در انتقالات ارزی در واحد پولی دلار، یورو، پوند، درهم و غیره، دریافت مشاوره و اطمینان از راهکاری ایمن در انتقالات ارزی پیرامون فروش محصولات دانش بنیان و دریافت مبلغ ارزی آن یکی از مشکلات موجود در میان شرکتهای دانش بنیان میباشد.
حضور واحد مشاوره صادرات محصولات دانش بنیان کمک مینماید تا با بهره گیری از دانش تجربی نحوه انتقال ارز از طریق بانکها و صرافیهای مطمئن، میزان ریسک صادارت و معاملات بین المللی کاهش یابد. ارائه مشاوره در زمینه نحوه انتقال ارز از طریق بانکها و صرافیها یکی از خدماتی است که توسط مشاوران مجرب در این حوزه به شرکتهای دانش بنیان ارائه میگردد.


مشاوره صادرات دانش بنیان و تدوین قراردادهای بینالمللی
یکی دیگر از چالشهای پیش روی شرکتهای دانش بنیان در صادرات محصولات دانش بنیانی عدم وجود دانش فنی در عقد قراردادهای بین المللی و عدم شناخت قواعد و قوانین بین المللی میباشد. وجود قوانین مختلف در کشورهای مختلف جهت ورود کالاها به آن شرکتها، نحوه عقد قراردادهای مشترک و انفرادی و دانستن ملزومات و مفاد قراردادی از قبیل پیشنهاد، تفکیک پیشنهاد از مذاکرات مقدماتی، خاتمه قرارداد، قبول، قبول مشروط، رد قبول، پیشنهاد بدون ذکر مهلت برای قبول، مواردی هستند که لزوم وجود یک مشاور را در تدوین اینگونه قراردادها اجباری خواهد ساخت.
تهیه و تدوین قراردادهای بینالمللی یکی از مسائل مهم در امر صادرات میباشد که کریدور صادرات مشاوره در مورد نحوه تنظیم بندها و شروط قراردادهای بینالمللی را توسط مشاوران مجرب به شرکتهای دانش بنیان ارائه میدهد.
اصطلاحات و مادههای انواع قرارداد تجاری بین المللی
فورواردر با توجه به وظایف و مسئولیتهایی که دارد بایستی احاطه کاملی به کلیه تجارت بین المللی اعم از قراردادهای بین المللی، اصطلاحات تجاری، مقررات و اسناد مورد استفاده در حمل و نقل داشته باشد. قرارداد فروش، قرارداد حمل و قرارداد بیمه از جمله مهمترین قراردادها در تجارت بین المللی میباشند که فی مابین خریدار و فروشنده و اشخاص ثالث مانند حمل کننده یا فورواردر منعقد میگردد.
این قراردادها و کلیه مکاتبات و مخابرات تجاری از مبانی مشترکی پیروی مینمایند که به اینکوترمز Incoterms معروف میباشد و عدم اشنایی با آن امکان دارد مشکلات عمدهای ایجاد نماید.


قراردادهای تجاری
هر معامله تجاری حداقل بین دو طرف، خریدار و فروشنده انجام میشود. انجام بدون مشکل هر معامله تجاری بین المللی مستلزم انعقاد چند قرارداد مستقل و در عین حال مرتبط میباشد که هر کدام نقش جداگانهای ایفا مینمایند. مهمترین این قراردادها در ذیل آمده است.
- قرارداد فروش
- قرارداد حمل
- قرارداد بیمه