لوگو شرکت دانش بنیان ایران

لزوم ایجاد پیام رسان داخلی توسط شرکت های دانش بنیان

شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات

دکتر مهدی فقیهی، دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، با تاکید بر لزوم  فعالیت در زمینه ساخت پلت فرم‌های بومی توسط شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات در کشور و عمده‌ترین نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان ، گفت:

“یکی از راه‌های توسعه بخش فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی در کشور، ایجاد پلت فرهایی است که بر  بستر آن‌ها،  استارت آپ ها بتوانند آزادانه و به‌راحتی به کسب‌وکار بپردازند و در بستر ایجادشده با هزینه کمتر در عوض با سرعت بیشتری وارد بازار شوند.”

فقیهی با بیان اینکه بیش از ۴۰ درصد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات هستند، بیان کرد:

“ایجاد و توسعه پلت فرم‌ها، یکی از ضرورت‌های مهم در بخش اطلاعات ارتباطات در کشور است، که می‌بایست به آن توجه کرد.”

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، با بیان اینکه تاکنون اقدامات خوبی در زمینه ساخت پلت فرم‌های گوناگون در حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات صورت گرفته است اظهار کرد:

” با توجه به حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از شرکت های دانش بنیان حوزه فناوری اطلاعات از یک‌سو و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از سوی دیگر، و توان بسیار خوب بخش خصوصی قسمت قابل‌توجهی از این پلت فرم‌ها در کشور شکل‌گرفته‌اند.”

لزوم ایجاد پیام رسان داخلی توسط شرکت های دانش بنیان

عمده‌ترین نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان

فقیهی با اشاره به عمده‌ترین نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش تولید محتوا گفت:

” در  بخش تولید محتوا هر شرکت دانش‌بنیان در یک زیست‌بوم یا اکوسیستم کارآفرینی در حال حرکت است،  به‌طور مثال موضوع پیام‌رسان‌ها در قالب یک  زیست‌بوم کارآفرینی،  به‌منظور رشد و توسعه،  نیازمند فراهم کردن زیرساخت و امکاناتی است، که می‌بایست فراهم شود و البته این نیازمندی‌ها در حوزه‌های مختلفی همچون قوانین و مقررات، تسهیل فضای کسب‌وکار ، حوزه مالی و اقتصادی و همچنین حوزه فرهنگی و اجتماعی انگاشته می‌شود.”

دبیر ستاد توسعه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی معاونت علمی، در ادامه با تاکید بر اینکه در بخش تولید محتوا می‌بایست تمامی زیرساخت‌ها در حوزه نیازمندی‌های قانونی،  مورد بهره‌برداری قرار گیرد اظهار کرد:

“به‌طور مثال در بخش تولید محتوا و توسعه در زیست‌بوم پیام‌رسان، نباید تنها به توسعه فنی و جذابیت‌های فناوری این زیست‌بوم پرداخته شود، چراکه نکته قابل‌توجه در این پلت فرم، صیانت و حفاظت از داده‌های کاربران در فضای مجازی است.”

اعتماد  کاربران به فضای مجازی

وی در ادامه با اشاره به اعتماد عمومی کاربران به فضای مجازی بیان کرد:

“با توجه به خلاء های قانونی موجود در مسیر فعالیتی طرح‌های اولیه در حوزه فناوری اطلاعات، ارتباطات و فضای مجازی، نیازمند تدوین قوانین و مقرراتی در ابعاد مختلف فنی و  فرهنگی متناسب با توسعه فعالیت این پلت فرم‌ها در کشور هستیم که باید به آن توجه کنیم.”

فقیهی با اشاره به حمایت‌های صورت گرفته از سوی معاونت علمی و ریاست جمهوری در موضوع پیام‌رسان‌ها بیان کرد:

” بخشی از حمایت در نظر گرفته‌شده برای شرکت‌های دانش‌بنیان، در قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف‌شده که کمک‌های نقدی نیز در این زمینه به شرکت‌ها اعطاشده است و همچنین در حوزه تسهیل فضای کسب و کار شرکت‌های دانش بنیان تاکنون تسهیلات ویژه‌ای‌ به این شرکت‌ها اختصاص داده‌شده است.”


بیشتر بدانید :

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تحقق اقتصاد دانش بنیان با کمک زیست فناوری ها

ثبت شرکت دانش بنیان


برخی از پیام رسان های داخلی

پیام‌رسان‌های ایرانی که در ایران بیشتر به صورت پیام‌رسان‌های داخلی شناخته می‌شود به مجموعه‌ای از پیام‌رسان‌ها گفته می‌شود که در داخل ایران و توسط مردم ایران و یا توسط حکومت ساخته یا خریداری شده‌اند.

بله

پیام‌رسان بله،اپلیکیشنِ همراهِ، دارایِ امکانات بانکیِ بانک ملی ایران است. در نتیجه در بله می‌توان عملیات‌هایی نظیر انتقال پول، درخواست پول، پرداخت قبوض مختلف و خرید شارژ را نیز با این اپلیکیشن بانک ملی انجام داد. در نتیجه بدین‌ترتیب به‌طور کلی می‌توان خدمات پیام‌رسان بله را به هر سه دسته مالی، پیام‌رسان و تعاملی تقسیم کرد.

پیام رسان داخلی ایتا

پیام رسان ایتا محصول شرکت (اندیشه یاوران تمدن امروز) است که در سال ۱۳۹۶ شروع به فعالیت کرد.

آی گپ

سازنده این پیام‌رسان شرکت روی خط مدیا است که زیرنظر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کدهای آن را تولید کرده‌است. بعدها محمدرسول کاظمی بنیان‌گذار آیگپ در توییتر اعلام کرد این پیام‌رسان از شرکت روی خط مدیا به شرکت توسعه فناوری‌های هوشمند کیان ایرانیان واگذار شده‌است. و این پیام‌رسان متعلق به شرکت توسعه فناوری‌های هوشمند کیان ایرانیان است آیگپ دارای رمزنگاری قوی و تماس صوتی و تصویری با کیفیت بالا و امن می‌باشد.

 

لزوم ایجاد پیام رسان داخلی توسط شرکت های دانش بنیان

  • سروش پلاس

این نرم‌افزار در ابتدا تحت حمایت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران بود اما در اسفند ۱۳۹۷ از صدا و سیما جدا شد و در حال حاضر به‌طور مستقل فعالیت می‌کند، پیامرسان سروش پس از جدا شدن از صدا وسیما نام خود را به سروش پلاس تغییر داد، سروش پلاس سرعت و کیفیت بهتری نسبت به سروش دارد. این نرم‌افزار تحت حمایت سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران گسترش یافته و بخش عمده‌ای از سهام این شرکت متعلق به صدا و سیما است.

  • بیسفون
شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   رشد درآمدی شرکت های دانش بنیان

پیام رسان ایرانی است که توسط شرکت Bistalk در سال ۱۳۹۲عرضه شد و امکانات آن تقریباً شبیه تلگرام بوده و هست و تقریباً توانسته نیاز کاربران را برطرف کند.

  • ویسپی

ویسپی پیام رسانی چینی بود که توسط شرکت‌های ایرانی خریداری شده‌است و سرورهای آن به درون ایران انتقال پیدا کرد.

 

  • شبکه آموزشی دانش آموز (شاد)

شبکه آموزشی دانش‌آموز مشهور با سرواژه شاد نرم‌افزاری ارتباطی و آموزشی است که در پی دنیاگیری کروناویروس در ایران به دلیل عدم امکان حضور دانش‌آموزان در مدارس ایران راه اندازی شد. صاحب امتیاز این نرم‌افزار وزارت آموزش و پرورش ایران است و دانش‌آموزان، معلمان و مدیران افرادی هستند که از این نرم‌افزار استفاده می‌کنند

 

 

۵/۵ - (۱ امتیاز)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.