لوگو شرکت دانش بنیان ایران

ساخت دستگاه الکتروکاردیوگراف

کاربردهای دستگاه الکتروکاردیوگراف

دستگاه الکتروکاردیوگراف ایرانی در قالب طرح کلان ملی توسط یک شرکت دانش بنیان با ۷۰درصد داخلی سازی طراحی، تولید و به بازار عرضه شد.

دستگاه الکتروکاردیوگراف، ابزاری است که برای سنجش ضربان قلب و تبدیل آن به سیگنال های الکتریکی به کار می رود؛ و فناوری پیشرفته ای دارد. به کمک این تجهیز پزشکی می توان سیگنال های الکتریکی حاصل از فعالیت قلب را با سنجش و اندازه گیری این سیگنال ها در نواحی مختلف بدن اندازه گیری و تحلیل کرد.

بومی سازی دانش فنی در ساخت تجهیزات پزشکی به ویژه در تقویت‌ کننده های سیگنال حیاتی و پردازش سیگنال های دیجیتال و منابع تغذیه و نبود نمونه ایران ساخت از ویژگی های این طرح کلان ملی فناوری است.

با توجه به اهمیت فناورانه دستگاه های الکتروکاردیوگراف، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری از تولید این محصول دانش بنیان حمایت کرد و نمونه ایران ساخت این دستگاه با بیش از ۷۰ درصد داخلی سازی با کمک یک شرکت دانش بنیان داخلی به مرحله تولید رسید.

حمیدرضا خردیان مدیرعامل این شرکت دانش بنیان گفت: قیمت تمام شده پایین تر و رفع نیاز مراکز درمانی به این محصول ایران ساخت مهم ترین انگیزه ساخت این دستگاه است،  بیش از سه هزار نمونه از الکتروکاردیوگراف ۱۲ کاناله ایران ساخت، در مراکز درمانی گوناگون سراسر کشور نصب شده و در حال خدمت رسانی است.

ساخت دستگاه الکتروکاردیوگراف

مزایای دستگاه الکتروکاردیوگراف ایرانی

این فعال فناور، هزینه پایین تر از نمونه خارجی و جلوگیری از خروج ارز را نتیجه تحقق این طرح کلان ملی فناورانه دانست و افزود: در این شرکت دانش بنیان تلاش کردیم زمینه را برای ورود به بازارهای جهانی و گسترش سبد محصولات برای ارتقا و افزایش سهم خود در بازار فراهم کنیم.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تجاری سازی محصولات دانش بنیان

دستگاه خارجی الکتروکاردیوگراف از قطعاتی استفاده می کند که تنها چند کشور آمریکایی و اروپایی قادر به تولید آن هستند. در نمونه ایران ساخت تمامی بردهای الکترونیکی شامل تغذیه، مدارها،  درایو چاپگر حرارتی، تقویت کننده ها و نرم افزارها در داخل کشور طراحی و اجرا شده است.

قیمت تمام شده این دستگاه با ۵۰درصد نمونه خارجی حتی با نمونه‌ های چینی قابل رقابت است. به گفته مدیرعامل این شرکت دانش بنیان تولید ایران ساخت باعث شد ضمن کاهش قیمت تمام شده، بسیاری از مراکز درمانی بتوانند از این دستگاه بهره مند شوند و سلامت جامعه ارتقا یابد.

با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری زمینه برای ساخت دستگاه و ساخت قالب ها فراهم شده است و این دستگاه با دریافت استاندارد اروپایی راه خود را به سوی بازار جهانی و صادراتی هموار کرده است.

در حال حاضر برای تولید ۱۰۰ نمونه از این دستگاه در گام نخست حمایت مالی و توسعه بازار صورت گرفته است. یکی از رویکردهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، حمایت از طرح های اولویت دار و فناورانه کشور، در قالب طرح کلان ملی فناوری است و این حمایت در قالب تولید، تجاری سازی، توسعه بازار و حمایت کشور از ساخت داخل صورت می گیرد.

حوزه سلامت یکی از اصلی‌ ترین اقدامات مرکز طرح‌ های کلان ملی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است که بر این اساس سال گذشته ۲۱ طرح کلان در این زمینه در مرکز مورد حمایت قرار گرفت.

 

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.