لوگو شرکت دانش بنیان ایران

پایداری اقتصادی ، خواسته شرکت های دانش بنیان

بزرگ‌ترین خواسته‌ شرکت‌های دانش‌بنیان ، “پایداری اقتصادی”

مدیر منابع انسانی یکی از مجموعه‌های وابسته به پارک فناوری پردیس، گفت بزرگ‌ترین خواسته‌ شرکت‌های دانش‌بنیان ، “پایداری اقتصادی” است و در خصوص نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان و تسهیل فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان توضیح داد:

“این موضوع که در فضای اقتصاد کشورمان نوسانات بسیار زیادی از جنس‌های مختلف وجود دارد، بسیار آسیب‌زا بوده و می‌تواند خیلی از برنامه‌ریزی‌ها را تحت تأثیر قرار دهد.”

حامد کریمیان با بیان اینکه رشد شرکت‌های دانش‌بنیان سریع‌تر از رشد قوانین بوده است، از عقب ماندن قوانین در این زمینه خبر داد و تأکید کرد:

“قوانین عقب مانده‌اند و نتوانسته‌اند خود را با اتفاقاتی که در دنیای مدرن کسب و کار دانش بنیان رخ می‌دهد، تطبیق دهند و خواسته‌ شرکت‌های دانش‌بنیان و نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان را مرتفع سازند.”

تدوین قوانین بر اساس نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان

تدوین قوانین بر اساس نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان

وی ادامه داد:

“مشکل دیگر این است که تدوین قوانین بر اساس نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان صورت می‌گیرد، اما این قوانین به سختی به مرحله اجرا می‌رسند. شرکت‌های دانش بنیان و مجموعه‌های زیرمجموعه آن‌ها معمولاً در مرحله اجرا از عملیاتی کردن قوانین سر باز می‌زنند که این موضوع را می‌توان در حوزه‌های مختلف دید.”

مدیر منابع انسانی یکی از مجموعه‌های وابسته به پارک فناوری پردیس بخشی دیگر از مشکل را مسأله “سرمایه” عنوان کرد و افزود:

” در این مورد نیازی به حمایت دولت نیست. برای اینکه کالای ایرانی رشد کند، نیاز هست که زیرساخت فراهم شده و اکوسیستم به نحوی شکل بگیرد که شرکت‌های دانش بنیان خودشان بتوانند به صورت مستقل کار کنند. زمانی که اکوسیستم مناسب شکل بگیرد، جذب سرمایه، چه از داخل و چه از خارج از کشور، با سهولت بیشتری امکان‌پذیر است.”

مهم‌ترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان

مهم‌ترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان

کریمیان مهم‌ترین مشکل شرکت‌های دانش‌بنیان را از جنس زیست‌بوم و اکوسیستم توصیف و خاطرنشان کرد:

“این نیز مطرح است که یکی از تبعات این بی‌برنامگی‌ها، تحت تأثیر قرار گرفتن تعاملات بین‌المللی شرکت‌های دانش‌بنیان است؛ به عبارتی چنین نوساناتی باعث می‌شود شرکت‌های خارجی جرأت ریسک کردن و سرمایه‌گذاری در ایران را به سختی پیدا کنند.”

وی درباره رویه جذب سرمایه شرکت‌های دانش بنیان توضیح داد:

“علی‌رغم وجود چنین مسائلی  ما همواره تلاش کرده‌ایم تا جذب سرمایه داشته باشیم، ورود سرمایه خارجی به کشور را که هم می‌تواند برای خارجی‌ها و هم برای ما سودآور باشد، میسر سازیم. با این حال ناپایداری در اقتصاد کشور باعث می‌شود این کار برای شرکت‌های خارجی با ریسک زیادی همراه باشد.”

تسهیل فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

تسهیل فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان

مدیر منابع انسانی یکی از مجموعه‌های وابسته به پارک فناوری پردیس تصریح کرد:

“بازار ایران بازار بسیار بزرگی است؛ این در حالی است که برخی شرکت‌های خارجی، به دلایل مختلف از جمله وجود تحریم‌ها و برخی فیلترینگ‌ها، نمی‌توانند در بازار ایران سرمایه‌گذاری کنند. در این میان بعضی مجموعه‌ شرکت‌های دانش‌بنیان خدماتی را ارائه می‌دهند که این خدمات باید رشد کرده و در ابعاد خدمت‌رسانی به جمع کثیری از مردم ایران انجام شوند. این موضوع نیازمند جذب سرمایه از سایر کشورها و حتی داخل کشور است. موضوع این است که با وجود این ناپایداری اقتصادی که در کشور وجود دارد، نه سرمایه‌گذار داخلی و نه خارجی جرأت سرمایه‌گذاری را ندارند.”

کریمیان با بیان اینکه شرکت‌های دانش‌بنیان نیازمند یک زیرساخت قانونی برای ادامه فعالیت هستند و نیز ضمن قدردانی از دکتر ستاری، معاونت علمی رییس‌جمهور در برطرف کردن موانع، از رشد قابل توجه پارک‌های علم و فناوری در کشور خبر داد و گفت:

“این در حالی است که شعب مجازی پارک‌های علم و فناوری نیز راه‌اندازی شده است. برای مثال مجوز شعبه مجازی پارک فناوری پردیس صادر شده که این اتفاق گامی در جهت تسهیل فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان است.”

لطفا امتیاز خود را وارد کنید
شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   تشخیص سریع کرونا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.