لوگو شرکت دانش بنیان ایران

تجاری سازی ایده های نوین، هدف شرکت های دانش بنیان

ایجاد شرکت‌های دانش بنیان با هدف تجاری سازی ایده‌های نوین

ایجاد شرکت‌های دانش بنیان با هدف تجاری سازی ایده‌های نوین، یکی از راهکارهای موثر در دستیابی به اقتصاد و کمک به اقتصاد مقاومتی محسوب می شود و این مهم در دستور کار شرکت های این حوزه قرار گرفت تا راهکارهای توسعه شرکت های دانش بنیان را معرفی نماید. دولت تدبیر در راستای ارج نهادن به نوآوری‌های نخبگان کشور، حمایت از شرکت های دانش بنیان را در دستور کار خود قرار داد و رییس جمهوری در سخنانی به بهره برداری از ۲ هزار شرکت دانش بنیان در یک سال گذشته اشاره کرد.

بهره برداری از دو هزار شرکت دانش بنیان در یک سال اخیر

حسن روحانی رییس جمهوری در ۲۲ بهمن ۱۳۹۶ خورشیدی در مراسم راهپیمایی این روز و به مناسبت پیروزی انقلاب اسلامی در سخنانی ضمن پرداختن به پیشرفت های صورت گرفته در نظام جمهوری اسلامی، گفت:

“دو هزار شرکت دانش بنیان در یکسال گذشته توانسته اند به جایگاه تولید برسند و در سال آینده این روند را ادامه خواهیم داد.”

در همین ارتباط «امیرحسین نیکوگفتار» مشاور رییس و مدیرکل امور شرکت های این حوزه می گوید:

“اصلی ترین اقدام و دستاورد دولت در چند سال گذشته را باید سرعت بخشی به شناسایی دقیق تر نیازهای زیر ساختی شرکت های دانش بنیان برشمرد.”

سوالاتی در این خصوص از وی پرسیده شد که پاسخ آن ها در ذیل آمده است.


همچنین بخوانید: 

ثبت شرکت دانش بنیان 


تجاری سازی ایده های نوین، هدف شرکت های دانش بنیان

دستیابی به استقلال و قطع وابستگی، دستور کار شرکت های دانش بنیان

دستیابی به استقلال و قطع وابستگی در دستور کار شرکت های دانش بنیان قرار  دارد. این شرکت ها رشد و توسعه علمی و اقتصادی کشور را به ارمغان می آورند. از جمله مزیت های مادی این شرکت ها می توان به معافیت های مالیاتی عملکرد ، معافیت و تسهیلات گمرکی و بهره مندی از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و از مولفه های علمی آن باید از فرصت شبکه سازی با ایجاد ستادهای تخصصی و امکان به خدمت گرفتن نخبگان مشمول خدمت سربازی در قالب خدمت امریه نام برد تا از ظرفیت علمی این افراد در جهت توسعه این موسسه ها استفاده شود.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   نیازهای فناورانه دانش بنیان

 

شناسایی نیازهای زیر ساختی شرکت های دانش بنیان

اصلی ترین اقدام و دستاورد دولت در چند سال گذشته را باید سرعت بخشی به شناسایی نیازهای زیر ساختی مجموعه ها برشمرد. زیرا نیاز شرکت ها تنها به حمایت های مادی محدود نمی شود و جهت ارتقا و توسعه اکوسیستم فناوری، زیرساخت های فعالیت آنها از جمله توسعه بازار و بسترسازی ورود به بازارهای صادراتی که موتور پیشران اقتصاد مقاومتی به شمار می رود، می بایست تقویت شود و این مهم فقط با آموزش و ایجاد فرصت تجاری سازی برای این شرکت ها امکان پذیر خواهد بود.

حسن روحانی رییس جمهوری در سخنانی اظهار داشت که «۲ هزار شرکت دانش بنیان در یکسال گذشته توانسته اند به جایگاه تولید برسند و در سال آینده این روند، استمرار خواهد یافت.» دولت تدبیر در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان اقدام های قابل توجهی داشته است به عنوان نمونه تعداد شرکت های تایید صلاحیت شده در مرداد ۱۳۹۲ خورشیدی ۴۰، سال ۱۳۹۳؛ ۶۰۰، ۱۳۹۴؛ یک هزار و ۵۰۰، ۱۳۹۵؛ ۲ هزار و ۵۰۰ و در ۱۳۹۶ خورشیدی ۳ هزار و ۳۵۰ شرکت بوده است.

به علت نبود سازوکار ثابت و مبنای مقایسه ای یکسان، امکان برآورد کردن جایگاه ایران به لحاظ دارا بودن شرکت ها وجود ندارد اما به جرات می توان گفت که با توجه به استعدادها و ظرفیت ها، ایران رتبه نخست منطقه را به خود اختصاص داده است.

راهکارهای توسعه شرکت های دانش بنیان

راهکارهای توسعه شرکت ها این زمینه مختلف اند، در این راستا می توان به توانمندسازی، توسعه علمی و اقتصادی و هم افزایی این نهادها و استفاده از ظرفیت های موجود اشاره کرد. همچنین به منظور، کارآمد کردن این شرکت ها اعتماد دستگاه های دولتی به عنوان بزرگترین مشتری این موسسه ها و اهتمام به خرید کالاهای دانش بنیان می تواند زمینه جهش آنها را فراهم آورد.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   چالش‌های شرکت‌های دانش‌بنیان

با استقرار و ارتباط تعداد قابل توجهی از شرکت های دانش بنیان فعال در حوزه های متنوع فنی در پارک فناوری پردیس، شناخت جامعی از نیاز آن قبل از شکل گیری ایجاد می شود و به همین جهت، پارک پردیس با همراهی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در راستای تسهیل فضای کسب و کار و حمایت های موثر از این شرکت ها از سطوح سیاستگذاری و اخذ مصوبه های هیات دولت تا بُعد نظارتی بر اجرای قوانین اقدام کرده اند و از جمله این اقدام ها می توان به حل اختلاف در تسری بیمه بیکاری کارکنان در پارک های فناوری، پذیرش قراردادها با شرکت های فناور به عنوان وثیقه ملکی نزد شبکه بانکی کشور، معافیت مالیات حقوق کارکنان اشاره کرد.

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.