لوگو شرکت دانش بنیان ایران

واگذاری ارزیابی گواهی نوع ۳ به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

نحوه ارزیابی پیش از این

فرآیند دریافت تأییدیه دانش بنیان به طور کلی شامل مراحل متعددی می شود که یکی از آنها مرحله ارزیابی محصول یا خدمت به وسیله کارگزاری های وابسته به معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است. بازرسان کارگزاری ها نقش تعیین کننده ای در دریافت یا عدم دریافت گواهی دانش بنیان بازی می کنند و نظر آنها در خصوص محصول یکی از پایه های اصلی تصمیم گیری معاونت علمی ریاست جمهوری به عنوان نهاد محصول این حوزه است.

تاکنون هیچ وقت مرسوم نبوده است که معاونت علمی مسئولیت ارزیابی را به نهادهای دولتی خارج از مجموعه خود بسپارد، اما حالا در استان اصفهان تصمیم بر آن شده است که این مهم برای شرکت هایی که پیشبینی می شود گواهی مستعد دانش بنیان (نوع ۳)  دریافت نمایند، به شهرک علمی و تحقیقاتی این استان سپرده شود. شرکت های مستعد دانش بنیان که گواهی آنها به نام نوع ۳ هم شهرت دارد، شرکت هایی هستند که گرچه سطح فناوری محصول آنها چندان بالا نیست، اما با معیارهای دانش بنیان همخوانی دارند و معاونت علمی وظیفه خود می داند از آنها حمایت کند.

حالا برنامه ریزی معاونت علمی در راستای واگذاری ارزیابی شرکت های نوع ۳ به شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان پیش می رود. این شهرک به عنوان نخستین سازمان موسس مراکز رشد و پارک های علم و فناوری کشور شناخته شده و به عنوان یکی از زیرمجموعه های وزارت علوم، با هدف حمایت از ایجاد و توسعه شرکت های دانش بنیان و تولید ثروت از علم راه اندازی شده است.

شاید این مطلب هم مناسبتان باشد:   همکاری خودروسازان با دانش بنیان ها

واگذاری به شهرک

جعفر قیصری رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان در این خصوص گفت: «ارزیابی مجوز دانش بنیان نوع ۳ برای واحدهای فناور عضور شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان به طور آزمایشی به  همین مجموعه واگذار شد که اقدام موثری در زمینه تمرکززدایی و تفویض اختیار به استان هاست.»

او با اشاره به صدور تأییدیه دانش بنیان بر اساس نظر کارگزارها افزود: «کارگزارهایی در استان ها فعالیت دارند که نتیجه ارزیابی واحدهای فناور را به کارگروه ارزیابی شرکت های دانش بنیان ارائه می کنند تا بر اساس آن کار صدور مجوز انجام شود.»

قیصری در ادامه به علت این واگذاری اشاره نمود: «با پیگیری های معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با توجه به استقرار نظام ارزیابی قوی در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، ارزیابی مجوز شرکت های دانش بنیان نوع ۳ برای نخستین بار در کشور به این شهرک واگذار شد.»

بنابراین نظر این شهرک در استان اصفهان برای تبدیل شرکت ها به نوع ۳ دانش بنیان کفایت می نماید و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری این نهاد را به عنوان مرجع ارزیابی در استان مذکور به رسمیت می شناسد.

قیصری با اشاره به این واقعیت که از میان ۶۰۰ واحد فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان حدود ۲۲۰ واحد موفق به اخذ گواهی دانش بنیان شده اند تأکید کرد: «در زمان حاضر ارزیابی دانش بنیان نوع ۳ فقط برای شرکت های مستقر در این شهرک انجام شده و حدود ۱۰۰ شرکت ]حاضر در شهرک[ نیز طبق ارزیابی ما شایستگی مجوز دانش بنیان دارند. اگر فرایند صدور مجوز دانش بنیان نوع ۳ برای این شرکت ها انجام شود حدود ۵۰ درصد از واحدهای فناور مستقر در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان مجوز دانش بنیان خواهند داشت که شاخص بسیار خوبی است.»

لطفا امتیاز خود را وارد کنید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جهت مشاوره رایگان دانش بنیان، کلیک کنید.
جهت دریافت مشاوره دانش بنیان با شماره 02126714473 تماس بگیرید.